מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדרמה :)שאלונת15/04/2008
סיימתי טיפול ברואקוטן לפני חודש בערך..
נשארו כתמים וצלקות (לא עמוקות) כתוצאה מהפצעים..
רציתי לשאול אם המחשה MEDERMA מטפלת גם בכתמים חוץ מהצלקות..?
ויש יובש בעור בזמן מריחת המשחה?
ושאלה אחרונה- ניתן להיחשף לשמש כרגיל?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים וצלקות
ד''ר סמדר שרייבר22/04/2008חלילה להחשף לשמש חצי שנה לאחר ההצטלקות. זה רק יחמיר את הכתמים. תמיד כובע ומשחה מגינה.
המשחה מדרמה מטפלת בצלקות, הכתמים יתבהרו מעצמם במקרים רבים כאשר העור מטופל נקי מפצעים ורגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של גבראחד אחר15/04/2008
שלום אני גבר בן 42. גוון עורי שחום-בהיר והבעיה שלי היא כזו. עקב עבודה בשמש גוון עור הפנים שלי כהה מאד יחסית לשאר הגוף וזה ממש מורגש. השאלה שלי היא האם יש חומר שמנטרל מלנין?
שמעתי על כל מיני קרמים ומשחות אבל רוב הקוסמטיקאיות אומרות שזה עובד בערך כמו כל טבליות דיאטת הפלא. אז מה עושים? אני לא רוצה להיות מייקל ג'קסון אבל הבדלי הגוון בין הפנים והצואר לבין שאר הגוף מאד מפריע לי.
אנא כתבו לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עור פנים כהה בשמש
ד''ר סמדר שרייבר22/04/2008אתה הרי יודע את התשובה שהבעיה היא החשיפה לשמש ולכן ראשית עליך להמנע משיזוף. קרם נגד שמש מקדם 30 לפחות יעשה את העבודה, תחזיק אותו בכיס של החולצה ותמרח כל שעתיים כי מתפרק בשמש. גם כיסוי ראש בכובע או רעלה כמו התאילנדים או הגננים הוא פיתרון נפלא.
ודרך אגב מיקל ג'קסון עשה פילינג רפואי עמוק שאכן מבהיר את הפנים אלא שעלול להשאיר צלקות (גם לו יש כמה) ו/ או כתמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחוםנטלי15/04/2008
כל תקופה מסויימת מופיעים על בטני וגבי נקודות אדומות לעיתים גדולות ולעיתים קטנות זה מגרד מאוד וזה מלווה בנפיחות בכפות ידיים, בכף רגל,אי יכולת לדרוך על הרגל.
חשוב לציין שזה קורה לי בחום לאחר חשיפה לשמש, ושהות במקומות חמים.
כשהייתי אצל רופא עור הוא לא יכל להגדיר את זה,
מה זה יכול להיות?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלרגיה לחום?
ד''ר סמדר שרייבר22/04/2008גם לי אין תשובה חד משמעית עבורך והדבר הנכון ברגע שהנקודות יוצאות לרוץ לרופא עור להיבדק.
יש דלקת שנגרמת משמש סולר דרמטיטיס אלא שהיא לרוב באיזורים החשופים ואת מתארת גם בטן וגב. הנפיחות והגרד שאת מתארת יכולים להתאים לסוג של אורטיקריה, יכול להיות שאת אלרגית לאיזה חומר או פריחה שאופיניים למזג אויר חם. תפני לרופא אלרגיה שיעשה לך מבדקים לחפש גורמי אלרגיה ואז ייעץ לך איך להמנע מהם. יתכן גם שאת אלרגית לעקיצות יתושים - השתדלי להשתמש בתכשיר דוחה ולהיות בחדר עם רשתות. אולי יש תגובה חריגה של בלוטות הזיעה והמערכת שמעצבבת אותן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לעקירת שן כירורגיתיוסי14/04/2008
סיימתי טיפול קיורטן (6 וחצי חודשים, 3 שבועות ראשונים 20 מ"ג ולאחר מכן 40 מ"ג) לפני 15 ימים.
בעוד יומיים יש לי תור לעקירת שן כירורגית (עקב תור שהתפנה אצל רופא שקשה להשיג אצלה תור).
האם מומלץ לבצע תהליך כירורגי כזה שבועיים וחצי לאחר סיום טיפול קיורטן?
אודה מאוד על קבלת תשובה מהירה מכיוון שהתור כאמור הוא מחרתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קורטן ועקירה
ד''ר סמדר שרייבר22/04/2008יוסי נראה לי שאחרתי לענות כי בחג עשיתי סדר אצלי ולא הייתי פנויה לענות. אני מקוה שעברת בשלום את העקירה. אין לך מה לדאוג, אמנם קורטן מחמיר את הצלקות אבל זה בפה ולא יראו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטןדנה13/04/2008
שלום..
אני כשנה לאחר טיפול בראקוטן והפצעים חוזרים וגם מרקם העור השתנה.. האם משחת קריוטן יעילה כמו הכדורים ותוכל לעזור לי?או שלא כדאי להשתמש בה בעונת הקיץ?והאם זה נכון שטיפול שני בראקוטן עלול לפגוע בפוריות?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רואקוטןן
ד''ר סמדר שרייבר14/04/2008רואקוטן לא פוגע באפשרות להרות אלא עלול לגרום מומים לעובר! בזמן הטיפול וכמה זמן אחריו אסור להכנס להריון! משחה המכילה חומצה רטינואית יכולה לעזור לאקנה, לא יעילה כמו הכדורים אבל בטיחותית הרבה יותר. בזמן הקיץ חשוב לשים אותה בלילה ולא ביום כי היא גורמת רגישות לשמש ונטיה לכויות (כדורי רואקוטן גורמים לזה יותר!) ואם בכ'ז יש אודם להפחית את השימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידהמאיה13/04/2008
שלום רב,
לביתי בת החודשיים כתם לידה בפנים, בקצה השפתיים, שהופיע בערך כשבוע לאחר הלידה.
האם ניתן לטפל בכתם (להבהירו או להעלימו), במידה וכן, כיצד?
במידה ומוקדם מידי, מתי מומלץ לטפל בו?
האם יש סיכוי שהכתם יעלם מעצמו?
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתם לידה- שומה או המאנגיומה?
ד''ר סמדר שרייבר14/04/2008האם הכתם אדום ומורכב מכלי דם , המאנגיומה? אם כן יש סיכוי שיעלם עד גיל 5 בעצמו, או עם הזרקות סטרואידים. אפשר לטפל גם אם לייזר מיוחד להעלמת כלי דם, לא הייתי ממליצה כ'כ מוקדם כי כואב אלא אם גורם לעוות, מסכן איבר סמוך ומוכרחים.
האם הכתם הוא שומה חומה או שחורה? במקרה זה לא צפוי שיעלם. יש לעקוב אחריו ולטפל רק במקרה שיש סיבה רפואית לזה כגון חשד להשתנות ממאירה (נדיר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנימים בפנים קומפרוזמוטי11/04/2008
האם יש אפשרות לטיפול להעלמת הנימים מהפנים תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קופרוז
ד''ר סמדר שרייבר14/04/2008טיפול פוטודינמי עם משחה מיוחדת שמופעלת ע'י אור והורסת הנימים מבפנים (תוכל להכנס ולקרוא עליו באתר שבראש הפורום) מפחית את הנימים והאדמומית בפנים.
אפשרות נוספת ע'י טיפול בIPL הבזקי אור ללא משחה אלא שאז צריך יותר טיפולים (תוכל לקרוא יותר באתר שלי DrSmadar.com (* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחליק הקמטים לפנים הקטן בעולםקובי11/04/2008
קובי 050-2704488
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה קשור לאתר הזה?
ד''ר סמדר שרייבר14/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלאנוס וארימידקסתה תה10/04/2008
שלום
האם נתקלתם בליכן פלאנוס עקב נטילת ארימידקס?
תשובה תתקבל בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע לי
ד''ר סמדר שרייבר14/04/2008תשובה יותר יסודית תוכלי לקבל באתר עור כללי, שכן אתר זה לא מתמקד במחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תה תה15/04/2008תודה רבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה בלייזר וקשר לסרטן?גיל08/04/2008
שלום
בת 34. מתכננת להרות עוד כשנה.
רוצה להסיר שערות בלייזר או באינפרא אדום. בהסטוריה המשפחתית יש סרטן שד + מעי הגס. מודאגת מקשר לסרטן, פגיעה בבלוטות הלימפה השחלות.
1. רציתי לוודא האם זה בוודאות בטוח ולא מסרטן?
2. האם בוודאות לא יפגע בפריון?
3. האם יש סוג של לייזר מומלץ יותר או פחות?
4. האם עדיף טיפול באינפרא אדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לייזר לא קשור לסרטן
ד''ר סמדר שרייבר14/04/20081. בטווח ולא מסרטן (רק תמצאי מטפל/ת מיומן שלא יעשה לך כויות)
2. לא פוגע בפריון
3. יש טובים יותר ויש פחות לא נכנסת להמלצות מסחריות
4. יש מכשירי אינפרא אדום מצוינים ויש פחות
5. למרות שבטיחותי הריון זה קדוש ואל תעשי שום טיפול בזמן שהרה (רק מה שהבריאות מחיבת)
6. בהצלחה וגוף חלק לקיץ!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה וצלוליטציפי06/04/2008
שלום, בגופי מקומות רבים שהם יש סימני מתיחה וצלוליט בולטים מאד, האם רואה פוטודינמית עוזרת לכך?
מתיחה וצלוליט
ד''ר סמדר שרייבר07/04/2008טיפולים פוטודינמיים לא עוזרים לבעיה זו. קימים טיפולים כמו 'ניר אינפרא רד' או LPG שעוזרים חלקית לבעית הצלוליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פילינגיוגב03/04/2008
יש לי בבית פילינג קריסטל של דרמה ניו הוא אצלי בערך שנה וחצי בתוך קרטון זה מתקלקל או משהו? אני יכול להשתמש בו? תודה
שאלה טכנית
ד''ר סמדר שרייבר06/04/2008ממה שידוע לי מכשור לא מתקלקל שנה בקרטון. אבל תוכל לשאול טכנאי של החברה ולקבל תשובה מדויקת. גם איני יכולה לעדכן אותך לגבי יעילות מכשור מסוים זה שאיני מכירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שני בראקוטןדנה30/03/2008
שלום..אני כ10 חודשים לאחר טיפול בראקוטן..חוזרים לי פצעים...מה הסיכונים בלקיחת נוספת?
אני שוקלת אך חוששת מאוד כי זה כבר מסוכן ובפעם הראשונה היו לי הרבה תופעות לוואי למרות שלקחתי 20 מ"ג..והאם גם הטיפול השני יכול לא לעזור?
תופעות הלוואי בפעם השנייה הן מופחתות או שיכול להיות אותו הדבר?
ראוי לציין שיש לי אקנה קל..אך יוצא לי פצע כמעט בכל יום, אומנם קטן אבל זה נורא מתסכל..אני בת 26..
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טפול שני רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר06/04/2008כל החששות שלך מטיפול שני עלולות להתגשם וגם עלול להיות שלא יעזור. מצד שני אולי הפעם השניה תהיה מוצלחת מהראשונה. אם את לא מעונינת בטיפול נוסף עם כל תופעות הלואי הידועות לך, כדאי לך לשקול טיפול פוטודינמי אשר הינו יותר בטיחותי. תוכלי לעין באתר של הטיפולים הפוטודינמיים בראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים מאפילציהמיכל29/03/2008
שלום,
אמי התחילה לפני חודשיים טיפול אפילציה באזור הפנים (פאות), התגובה שהתקבלה היא כתם אדום חום כהה באיזור שבו היה שיער שחור וקשה (באיזור שבו היה שיער עדין אין תגובה כלל) בנוסף לפצעים מוגלתיים. האם זו תגובה סבירה? האם יש להפסיק את הטיפול ולתת למקום להירגע , ואיך ניתן לזרז את העלמת הכתמים? יצויין, כי האפילטורית טוענת שהכתמים יעברו לאחר זמן מה. האם יש אמת בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים וזיהום
ד''ר סמדר שרייבר07/04/2008לדברייך יש פצעים מוגלתיים (מזוהמים) מה שמחיב הפסקת הטיפול עד לריפוי. כמו כן באיזור הכתם צריך לחכות יתכן ויש שם דימום תת עורי ויקח זמן עד שיספג. הסכנה באפילציה היא צלקות אבל זה מוקדם להגיד. בינתיים להפסיק כל טיפול בשיער עד שהכל עובר לגשת לרופא עור לקבל תכשירים לזיהום ולהמנע חצי שנה מחשיפת האיזור לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמור לסיים קיורטן ועדיין יש (קצת) פגיא28/03/2008
אני לוקח קיורטן כ6 וחצי חודשים, 3 וחצי שבועות ראשונים 20 מ"ג ומאז 40 מ"ג (גיל 19 משקל כ65).
לפני חודש הרופא אמר לי לקחת את הקיורטן עוד חודש ולהגיע אליו שבועיים לאחר מכן. הטיפול בסך הכל עזר מאוד מאוד אבל גם עכשיו יש מדי פעם קצת פצעים (איזה 3-4 בשבוע) ברובם הגדול הם מאוד קטנים ולא מזיקים וגם עוברים די מהר, פעם לכמה שבועות גם יוצא אחד יותר רציני.
האם נכון לסיים את הטיפול עכשיו? סיום עכשיו אומר שהבעיה לא תפתר לחלוטין ואולי אפילו זה סימן שיש סיכוי לחזרת האקנה? או שגם לאחר סיום הטיפול המצב יכול להשתפר ולהגיע לפתרון כמעט מוחלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיורטן עזר חלקית
ד''ר סמדר שרייבר07/04/2008לקחת יותר מ6 חודשים את הקורטן והגיע הזמן לעשות הפסקה. כנראה ההשפעה עליך לא היתה מלאה אבל בכל מקרה הגוף צריך מנוחה מהשפעה המזיקה של התרופה. מכיון שאתה בן 19 יש סיכוי לא קטן שבקרוב האקנה יפסק באופן טבעי ולא תצטרך את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)