מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציהשי10/05/2008
האם טיפול פוטודינמי יעיל במקרה של רוזציה,מה הסיכונים\תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לרוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר14/05/2008הטיפול הפוטודינמי יעיל לרוזציאה. תופעות לואי זמניות כגון אודם, קילוף מספר ימים. מידע נוסף באתר טיפולים פוטודינמיים באסף הרופא באתר שבראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקינון-הבהרת עורשיר09/05/2008
האם החומר הידרוקינון בשילוב חומר משמר ועוד חומרים יכול להבהיר את עור הפנים, כשמשתמשים כל הזמן בקרם הגנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הידרוקינון
ד''ר סמדר שרייבר14/05/2008הידרוקינון עשוי להבהיר את העור. לפעמים לא עוזר ובמקרים חריגים יש תגובה הפוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהדנה08/05/2008
מרחתי לוקסיד במצח בלילה..יום אחרי לא קרה כלום ולאחר יום נוסף צצו לי סימנים אדומים ושורפים במצח..הייתכן שזה מהמשחה?או שזה הגירוי חייב להיות בסמוך למריחה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחה
ד''ר סמדר שרייבר09/05/2008דנה, כפי שאמרת יש חשד שאת רגישה למשחה. תפסיקי בינתיים ותלכי להבדק אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסחלי07/05/2008
שלום,
אני פונה בשמו של חברי, הוא בן 26 וסובל כבר שנים רבות ממחלת הפסוריאזיס.
המחלה פוגעת בו במישורים רבים פיזיים ונפשיים.
הוא נעזר במריחת משחות שונות באופן יומיומי ובעבר אף התאשפז לתקופה קצרה ועבר טיפולים באור בבי"ח, שהוא טוען שעזרו לו מאוד.
כיום הקופה אינה מאשרת בקלות את טיפולי העור ורציתי לברר איפה אפשר לעבור את הטיפולים הללו אולי אף באופן פרטי, אך עם עדיפות למשהו פחות יקר, מסיבות כלכליות, וגם האם יש איזשהו טיפול חדש למחלה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי בפסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר09/05/2008באסף הרופא במרפאה לטיפולים פוטודינמיים אנו מטפלים בהצלחה בפסוריאזיס קל באיזורים מוגבלים אשר אינו מפושט. מדובר במריחת משחה על הנגעים ומצטברת בתוכם, וכאשר מופעלת ע'י מנורה מיוחדת הורסת את הנגע מבפנים והעור נראה אחיד. כאשר המחלה מפושטת על שטחי גוף גדולים לא נוכל לטפל כי המנורה קטנה ולא תאיר שטחים גדולים. ואז יש צורך בטיפולים אחרים שאת חלקם תארת. תוכלי לקרוא עוד על טיפולים פוטודינמיים לפסוריאזיס באתר שכתוב בראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת עור כהה באמצעות ניתוחד``ר סמדר שרייבר06/05/2008
אני בעל גוון עור כהה. בן 24 ושלם עם ההחלטה להבהיר את צבע העור באמצעות ניתוח או כל פעולה קיצונית אחרת שתניב תוצאה מספקת. מה השלב הבא שעליי לעשות? למי עליי לפנות? מהו טווח המחירים?
אנא ד"ר עזרי לי
חיפאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבהרת עור כהה
ד''ר סמדר שרייבר06/05/2008אתר זה אינו מתמקד בבעיה זו. אנא פנה לאתר עור כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבד ממך אף אחד לא נותן תשובות
חיפאי אחד07/05/2008רק אצלך מצאתי תשובה לשאלה שלי בפורום עור מתעלמים ולא נוח לגשת לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עור כהה
ד''ר סמדר שרייבר09/05/2008יתכן שהסיבה שלא עונים לך שם היא שלא ידוע פתרון טוב ולא מסוכן לעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
חיפאי אחד09/05/2008"יש פילינג רפואי עמוק עם פנול הגורם להבהרה (דוגמת מייקל ג'קסון). ההבהרה משמעותית אבל זו החלטה קיצונית כי הפעולה נעשית בהרדמה כללית, ההחלמה ארוכה, ויש סיכונים כגון צלקת או הכתמה של העור באופן לא אחיד". את הפסקה הזאת כתבת לאלינור הבחורה מעליי
האם הדבר אפשרי בארץ? האם ידוע לך היכן? האם את מכירה מומחה בתחום שאני אוכל לדבר איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מכירה
ד''ר סמדר שרייבר14/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהדנה06/05/2008
שלום..
האם אפשר למרוח לוקסיד על פצע נקודתית בלילה..ובמהלך היום להשתמש בנירומדרול?
תוכלי להמליץ לי על קרם לחות המיועד לעור הנוטה לפצעונים או ג'ל אלוורה כמו שאמרת?
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דנה היקרה
ד''ר סמדר שרייבר06/05/2008אנחנו חוזרות בערך 10 פעמים על הסברים דומים. אי אפשר להכנס באינטרנט לפרטים כאלו. תוכלי להבדק אצל רופא עור בקופ'ח ולקבל הסבר מדויק לפי בדיקת העור שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהשיר05/05/2008
אני כהת עור ממוצא חצי תימני וחצי פרסי, יש לי בגב כתמים הנוטים לצבע כחול שחור והרופא עור טען שזה קורה לעדות מסוימות עקב שפשוף של העור וזה מחמיר אם מגרדים.
אני כרגע משתמשת ב"איזומד" וזה לא ממש עוזר, יש לכן פיתרון אחר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחות הבהרה
ד''ר סמדר שרייבר06/05/2008אזומד היא משחה מקובלת להבהרה. משחות הבהרה עוזרות למרבית האנשים אבל לא לכולם. אם זה לא עוזר תוכל לחזור לרופא העור שימליץ לך על משחה אחרת, או ירשום לך הרכב אחר שירקחו עבורך במיוחד בבית מרקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמניהנונו02/05/2008
זוכרים אותי?
הבן שלי בן השנה עדיין עם הלשמניה המפחידה. הוא קיבל 2 זרקיות שלא התאימו לו..היו לזה תופעות לוואי מפחידות נורא. הרופאה המליצה על טיפול בוריד אבל רופא אחר סירב כי זה עלול לסכן את חייו היות ולא יודעים ממה נבעה הרגישות והדלקת אז יכול להיות שזה היה מהתרופה עצמה שייתנו בוריד. נתנו לנו Difulcan תרופה כבדה מאד..כל שבוע או שבועיים בדיקות דם ..בשבוע שעבר הרופאה אמרה שהיא לא מרוצה למרות שלפני שבועיים היא אמרה שיש קצת שיפור. היא אמרה להמשיך בתרופה ואם לא עזר אז טיפול אחר. אני מפחדת מכל כך הרבה תרופות בגופו של בני הקטן. כבר אמרו לנו שהעקיצה מתרפה לבד אבל משאירה צלקת לא יפה. האםן באמת זה כך? האם כדאי להשאיר אותה להחלים לבד בלי מתן כל כך הרבה תרופות? האם האודם מסביב לעקיצה מתרפה לבד ? האם אפשר להשתמש בתרופה אלטרנטיבית? הרופאה נתנה שתי משחות לאודם ולעקיצה אבל לא ממש עזרו. יש רופאה שהמליצה על תרופה מן הצמח והיא אמרה שאם לא תועיל אז לא תזיק.. אנחנו בבילבול גדול..מה עושים?? מה נובע האודם? והאם הוא בסוף הולך??? התרופה מן הצמח היא מחברת queen fess גיל קומפרי ארומטי.... שמעתם עליו?
לשמניה
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008אני מצטערת לשמוע שלא התקדמתם הרבה. לא אוכל להחליט במקומך אם עדיף צלקת או תרופות כבדות. אני לא מכירה את התרופה הצמחית אבל אם הרופאה שהמליצה מכירה, אז נשמע לי שאפשר לבטוח בה. את החלופות את כבר מכירה ולפי מכתבך לא מתלהבת מהן. האם התיעצתם עם מרכז רפואי נוסף לעפולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן..\
נונו04/05/2008התייעצנו עם ד"ר אופרת מבית חולים הכרמל חיפה...אנחנו חושבים לנסוע להדסה. האם את אומרת שהעקיצה מתרפה בכל מקרה אבל בלי תרופות היא משאירה צלקת לא יפה כמו שאמרו לנו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא פשוט
ד''ר סמדר שרייבר06/05/2008יש כמה סוגים של לשמניה. כנראה שלכם זה הזן העורי ולכן פוגע רק בעור (צלקת). אבל יש אחרים שמגיעים לאברים פנימיים. אין לי כל הנתונים שבדקו לכם ומחלות זהומיות זה לא התחום שלי. תצטרכי לסמוך על המומחים שאת מתיעצת איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש טיפול הבהרת עור שחום לבהירהילה30/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הבהרת עור?
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008הבהרה חלקית אפשרית ע'י המנעות משיזוף ומשחות הבהרה רפואיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוניק ספא הipod של עולם הקוסמטיקהקובי30/04/2008
עכשיו במבצע קובי 0502704488
זה פורום ולא לוח מודעות
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השימוש בלוקסיד בקיץ מסוכן לעור ועלול לגרום לפגמנטציהד``ר סמדר שרייבר29/04/2008
שלום..
מספר שאלות..אודה על התייחסותך..
המליצו לי על לוקסיד אך שמעתי גם על רטאביט..איזו משחה עדינה יותר?(עורי רגיש מאוד).
האם השימוש בלוקסיד בקיץ מסוכן לעור ועלול לגרום לפגמנטציה למרות השימוש בקרם לחות עם מקדם הגנה 15SPF?כמה זמן ממולץ להשתמש במשחה זו באופן כללי?
אני רוצה להתחיל ואין לי פצעים משמעותיים (ראוי לציין שאני כשנה לאחר טיפול בראקוטן והפצעים חוזרים גם במקומות שלא היו לפני הראקוטן, כל יום יש פצע חדש)..האם משחה זו מונעת וגם מטפלת בפצעים?אוכל להשתמש במשחה זו רק למשך שבועיים ויראו תוצאות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכשירים
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008התכשירים שהזכרת מקובלים ואם את רוצה עדין תבחרי בריכוז הנמוך שלהם. קרם הגנה צריך SPF 30 לפחות. תמרחי את התכשיר בלילה ואת ההגנה נגד שמש בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים שחוריםשיר29/04/2008
איזה טיפול את יכולה להמליץ על עיגולים שחורים מתחת לעיניים ומעט קמטוטים?
עיגולים שחורים תחת עיניים
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008אין טיפול שמעלים אותם. יש קרמים שלפעמים מבהירים אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפצעי בגרותליאת29/04/2008
רציתי לשאול את הדוקטור מה לדעתך טיפול יותר טוב רוקטאן או פוטודינמי ולמה
איזה טיפול ולמה?
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008גם טיפול ברואקוטן וגם פוטודינמי יעילים לטיפול באקנה. שניהם עוזרים במרבית המקרים אבל לא בכולם. נראה לי שעדיף לתת קודם את הסיכוי שפוטודינמי יעזור מכיון שמדובר על טיפול מקומי ובטוח ללא השפעה על איברים אחרים מלבד העור. רואקוטן לוקחים בכדורים, משפיע על כל הגוף ועלולות להיות תופעות לואי כולל הפרעות בתפקודי כבד, כאבי שרירים וחוסר יכולת לספורט, דימומים מריריות ומעיים, יובש בעור ורגישות לשמש, הפרעות בריכוז ובנהיגה ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאוויטשיר29/04/2008
האם התכשיר רטאוויט מבית "כצט" טוב לשימוש קבוע לשתי מטרות:
האחת למנוע קמטוטים והשניה להבהיר עור כהה בנוסף לקרם הגנה ביום יום? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רטאביט
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008מכיל נגזרת של חומצה רטינואית אשר גורמת לקילוף קל של העור ולחידושו. לכן יש שיפור מסוים בקמטים שטחיים והתבהרות קלה. גורם רגישות לשמש לכן מורחים בלילה ובבוקר קרם הגנה נגד שמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לחותדנה28/04/2008
אמרת שלא כדאי קרם לחות לעור שמנוני.. העור שלי מוגדר כמעורב הלחיים יבשות יחסית..והאם באמת אפשר לא להשתמש בקרם לחות כלל עם האקלים שלנו בארץ?מגיל 18 אני משתמשת בקרם לחות..את ממליצה לי לנסות תקופה בלי קרם ?
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרם לחות
ד''ר סמדר שרייבר04/05/2008אמרתי שקרם לחות מגביר את הנטיה לאקנה. תוכלי לספק לחות ע'י ג'ל כגון אלוורה ואז אין בו שומן. אם את 'חיבת' קרם תחפשי מוצרים מיוחדים לעור עם נטיה לפצעונים.
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)