מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשירת שיער ובדיקות דםנועה06/01/2008
שלום,
תמיד היה לי הרבה שיער, אך בחצי שנה האחרונה השיער שלי נשר מאוד, כעת השיער שלי נורא דליל/דק. ממש שמים לב לזה...
עשיתי בדיקות דם (B12, ברזל, ספירת דם, חומצה פולית ועוד...) ולא מצאו לי שום דבר חריג (חוץ מרמה גבוהה של חומצה פולית וחוסר במחסני ברזל. רמת הברזל שלי דווקא לא רעה 121.3
רציתי לדעת האם יכול להיות שהבעיה נובעת מבעית עור/בקרקפת?
זה ממש מוזר לי שזה קורה, אני חיילת בת 20 ובחיים לא נשר לי השיער ולכן אני קצת דואגת...
אשמח לשמוע ממך,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשירת שיער
ד''ר סמדר שרייבר08/01/2008למרות שנשירת שיער יכולה להיות תקופתית ולחלוף ללא סיבה נראית לעין, יש צורך בבירור מקיף אצל רופא עור מומחה שהצבא יכול לספק לך. זאת משום שמגון מחלות כגון הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, סכרת ועוד. אם מחסני הברזל שלך נמוכים את חיבת לקחת ברזל ולמלא אותם. ראשית זה יותר בריא שמחסנים מלאים, ושנית אפילו שרמת הברזל בדם תקינה, יש אפשרות שאת רגישה במיוחד וזה גורם לך לנשירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראלמונית06/01/2008
שיערי נושר במידה שאינה נראית לי סבירה, אני יודעת שיש חילופי עונות, אך זה ממשיך כבר למעלה מחודשיים. רכשתי לאחרונה שמפו נגד נשירה של שוורצקופף וכן מסיכת הזנה גם של חב' זו הנקראת "פרופשיונל", האם מומלץ במצב כזה להשתמש בשמפו ומסיכה טבעיים או שהשמפו שרכשתי יכול לענות על הדרישה
אלמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשירת שיער
ד''ר סמדר שרייבר08/01/2008התכשירים שרכשת נחשבים מקצועיים אך אינם מהוים תחליף לבדיקת רופא עור כולל בדיקות דם. ראי פירוט בתשובה של נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשים בריסים בגבותמ02/01/2008
היי בת 23 בריאה
סובלת כבר 3 שנים מקשקשים בריסים ובגבות ונשירת ריסים
מטופלת בeye care ד"ר פישר, וlid care
היית אצל מס רופאים לא ידען ממה נובע..
ומה קורה עם הריסים האבודים
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשקשים ונשירת ריסים
ד''ר סמדר שרייבר08/01/2008הבעיה שאת מתארת מטרידה מאד מבחינת יופי אך לצערי איני יכולה לשלוף אבחנה. יש מקרים שקשה לאבחן.
יש לפנות לבדיקת רופא עור ואם אחד לא יודע אולי לאחר יהיה תשובה. אל תותרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקשקשים בריסים
ענבל15/01/2008סבלתי מתופעה דומה (רק בריסים) שנים רבות ומה שפתר את הבעייה לתמיד היה שפעמיים ביום במשך תקופה שטפתי את הריסים עם שמפו ג'ונסון & ג'ונסון (של ילדים...) בעזרת מקל אזניים וזה פשוט עבר! אולי זה יעזור גם לגבות..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרד בהריוןלימור701/01/2008
אני מקווה שזה המקום לשאול בו)
אני בשבוע 13 + הריון ראשון וסובלת כבר כמה ימים מפריחה וגרד עז במתניים ובירכיים
ממה זה יכול לנבוע? והאם יש סיכון לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה וגרד בהריון
ד''ר סמדר שרייבר08/01/2008כל תופעה בהריון יש לכבד ועלייך לפנות לבדיקת רופא משפחה ובנוסף לבדיקת רופא נשים.
זאת כדי לודא שאין שום סכנה לך או לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתם עושים?....הדס31/12/2007
את מתעסקת גם בפילינג כימי?כי אם אני רוצה לבוא לטיפול של האור הפודטנימי אז אפשר לעשות אצלכם אחר כך גם פילינג כימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם עושים?
ד''ר סמדר שרייבר08/01/2008השאלה הזאת היא לא השאלה הנכונה. השאלה הנכונה היא מה הכי מתאים לך לבעית העור המסוימת ממנה את סובלת. אני מנוסה ב2 הדברים אבל זה לא מרתון ועושים רק מה שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת30/12/2007
יש לי כתמים רבים מחצקונים על הפנים. כל חצקון שיוצא משאיר לי כתם לחצי שנה.
אבל אני לא במצב רע עד כדי כך לקבל רואקוטן. אילו משחות או תכשירים את יכולה להמליץ לי, כדי להבהיר כתמים בפנים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים מפצעי בגרות
ד''ר סמדר שרייבר31/12/2007כדאי לטפל באקנה (חצ'קונים) ומומלץ טיפול פוטודינמי. על הטיפול שמבוסס על מריחת משחה שמתרכזת באקנה, מופעלת ע"י אור והורסת את האקנה מבפנים תוכלי לקרוא מאמר באתר הטיפולים הפוטודינמיים במרכז רפואי אסף הרופא שכתוב בראש האתר. טיפול חשוב גם כדי לשפר את מראה ובריאות העור וגם למנוע כתמים נוספים. בינתיים את יכולה לנסות קרם סקינודרם שמטפל באקנה וגם מבהיר את הכתמים, או עדיף לפנות לרופא עור והוא יכול להתאים לך תכשיר לפי הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בלחי\נקודת חן.איילה27/12/2007
שלום, יש לי נקודת חן אך היא שטוחה בלחי שמאל,הנקודה הזאת הלכה וגדלה עם השנים אך שנתיים היא כבר לא גודלת, היא בגודל של צימוק בארך רק שטוחה.
היא אפורה כזאתי הייתי אצל רופאים אשר טענו שהיא לא סרטנית ולא מזיקה ועם אני בכל זאת רוצה להסיר אותה היה לי צלקת גדולה כי היא שטוחחה..
ברצוני לשאול האם כדי לי להסיר אותה למרות זאת האם יש עוד סיכונים?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקודת חן
ד''ר סמדר שרייבר31/12/2007איילה, מרבית נקודות החן לא מזיקות לעולם. מכיון שרופאים בדקו אותה והיא שפירה את יכולה להיבדק אחת לשנה לודא שאין שינוי ולהיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידהאסף27/12/2007
שלום, האם טיפול פוטודינמי יכול לעזור להעלים כתם לידה? כתם כהה על הצוואר הוא בגודל של בערך 10 סנטימטר
טיפול פוטודינמי אינו לכתם לידה
ד''ר סמדר שרייבר31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי הריוןגלית25/12/2007
היי,
יש לי כתמי הריון על פני בשני אזורי הלחיים העליונות, מדובר בכתם כהה יותר מהעור הרגיל, האם טיפול פוטודינמי יכול לעזור? ומהו המחיר עבור כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמי הריון
ד''ר סמדר שרייבר31/12/2007כתמים שיוצאים בהשפעה הורמונלית כגון כתמי הריון הם קבוצה מיוחדת ועקשנית של כתמים.
הסוג ההורמונלי בהרבה מקרים לא מגיב לטיפול. תנסי קרמים רפואיים להבהרת כתמים, אולי יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוצצות נימיםדקלה23/12/2007
בכל פעם שאני יושבת ליד תנור מתפוצצים לאורך השוקיים שלי נימי דם. זה נראה לא טוב והם לא עוברים, מה ניתן לעשות?
התפוצצות נימים
ד''ר סמדר שרייבר31/12/2007דקלה, נימים שמתפוצצים מבריאים אחרי ימים ספורים. אם זה מפריע לך קימים טיפולים לנימים ברגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דםשיר20/12/2007
שלום רב,
אני בת 32 לאחר הריון אחד.
בשוקי הרגליים יש לי נימי דם קטנים אך רבים( עוטפים בערך חצי שוק)
האם טיפול מסוג זנ יכול לעזור לי? וכמה טיפולים צריך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נימי דם
ד''ר סמדר שרייבר23/12/2007שלום שיר
טיפול פוטודינמי מתאים לנימים בגוף העליון כולל פנים אבל לא ברגליים.
יש לייזרים מיוחדים עבור בעיה של נימים ברגליים שנותנים תוצאות מצוינות.
אם את גרה באיזור ראשון תוכלי לעין בגלגפן האחרון מ20 דצמבר ויש לי שם מאמר שמסביר את הנושא.
את גם מוזמנת לקבוע דרך המזכירה שלי 03-6743769 פגישת ייעוץ (ללא תשלום) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםעדי19/12/2007
שלום לך סמדר,
יש לי בעיה בפנים יש לי כתם באף שנוצר לי מעגיל שעשיתי במקום כתם קטן נקודה כזו ( לא עד כדי כך קטנה שלא רואים אותה, ובהשוואה לאף זה גדול.) ורציתי לדעת מה אני יכולה לעשות כדי להעלים אותו כמובן שפניתי לכל מי שיכלתי והלכתי לכירורגיה פלסטית ואמרו לי שזה לא ירד לי ב-100% אבל אולי בכל זאת יש לך משהו בשבילי?
ומזאת אומרת בידיוק רופאת עור פוטודינמית?
תודה רבה :)
ירדן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגיל באף
ד''ר סמדר שרייבר20/12/2007לא ידוע לי פתרון טוב לכתם שנוצר מעגיל באף. מצטערת.
לגבי טיפולים פוטודינמיים תוכלי לקרוא פרטים באתר שבראש הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום על העףעףמיכל19/12/2007
שלום ד"ר,
הופיע לי פתאום בבוקר כשקמתי משינה כתם אדום מאד שטוח ולא כואב על העףעף. הכתם קטן מאד ובגודל של נמש וסימטרי. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתם אדום ופתאומי
ד''ר סמדר שרייבר20/12/2007אולי מדובר בשטף דם קטן, או שפשפת את העין בשינה, או תגובה אלרגית לקרם/ שמפו/אחר.
אם לא עובר תוך שבועיים פני לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתמיכאלה16/12/2007
בעקבות שימוש בשעוות פנים, התחילה לי דלקת בעור הפנים.
פניתי לרופא עור, שנתן לי פוסיקורט.
הוא אמר לי לשים במשך שלושה ימים - פעמיים ביום
ובמשך יומיים - פעם אחת ביום.
סיימתי את כל חמשת הימים האלו, אני רואה שיפור אבל הדלקת עוד ישנה. 50%
מהפצעים לא עברו.
שאלתי היא האם המשחה ממשיכה לעבוד גם אחרי שמסיימים לשים את הקרם?
או שעליי לחזור לאותו רופא שוב?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך טיפול
ד''ר סמדר שרייבר16/12/2007אולי הטיפול שקיבלת לא מספיק. עלייך לחזור לרופא להערכה נוספת והתאמת המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוליטיס בעור הקרקפתחסון14/12/2007
יש לי (ואני מצטט מהפנית רופא העור לרופא הפרטי שלי) : "נגעי פוליקוליטיס בעור הקרקפת עם ציסטות מודלקות וקרחות בקרקפת, אקנה בעור הפנים"
ורשם לי רואקוטן (לאחר בדיקות דם)
האם זו באמת הדרך היחידה להיפטר מהדלקות האלה? האם זו הדרך הקלה המהירה והאפקטיבית ביותר? אני חייב המלצה על רופא עור בצפון (איזור נצרת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שאני בן 23
חסון14/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פוליקוליטיס בקרקפת ואקנה בפנים
ד''ר סמדר שרייבר15/12/2007חסון, לפי התיאור שלך נשמע שאתה סובל מאקנה בדרגה מתקדמת קשה עם נגעים עמוקים. בנוסף הנגעים מפוזרים גם בין השערות ואי אפשר להגיע לשם ביעילות עם מריחת תכשירים או טיפול מקומי אחר.
לכן יתכן שבמקרה שלך הטיפול המתאים ביותר הוא רואקוטן.
קים גם טיפול אנטיביוטי אבל כשלבדו הוא יעיל למקרים קלים משלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)