מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמוסות סבוקלםדנה27/02/2008
שלום ד"ר סמדר ותודה רבה על היחס..
התחלתי לקחת כמוסות לעור בריא של סבוקלם בשל בעיה של פצעים חוזרים לאחר טיפול בראקוטן..בנוסף החלפתי גלולות מהרמונט לבלרה כי נאמר לי שהן טובות לעור הפנים..השאלה שלי היא האם את מכירה כמוסות אלו והאם הן יעילות כיוון שהן נורא יקרות ואולי לא כדאי להשקיע כסף לחינם?והאם תוכלי להמליץ לי על סבון לפנים, קרם לחות טוב לפנים ומי פנים(התחלתי להשתמש רק לאחרונה במי פנים וקניתי של חברת roc), המליצו לי על סבון וקרם של ד"ר עור או חברת roc מה דעתך?
אודה לך אם תייעצי לי
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמוסות?
ד''ר סמדר שרייבר28/02/2008לא מכירה את הכמוסות ולא ידוע לי כמה הן עוזרות. לגבי סבון אם עורך שמן עלייך לקחת סבון מיבש כגון נוטרוג'נה לאקנה או אחר. קרם לחות אינו מומלץ לאקנה, הוא מגביר ומפזר את הפצעים. אם עורך יבש עדיף שתסבני פחות ותחליפי לסבון דליל ועדין ולא תשימי קרם לחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך עם תפרים...יניב...26/02/2008
בוצעה לי תפירת נילון מה זה התפירה הזו האם היא יכולה להעלם החתך קטן אבל אדום אני משתמש בקלו קוט כבר חודש מתי זה אמור להחלים ולא הכי להיראות....בתודה קובי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקת
ד''ר סמדר שרייבר27/02/2008צלקת לא נרפאת ומשתפרת ביום אחד וזמן הריפוי שונה, באחד חודשיים ובאחר שנתיים. חודש זה זמן קצר ולכן ייש סיכוי טוב שבחודשים הקרובים הצלקת תיראה זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים תת-עוריים גדולים (לאישתי)יצחק מ.26/02/2008
שלום,
ככול הנראה מדובר בפרונקלים "שמתבשלים" בתוך שבועיים ואז יש צורך לדקור אותם במחט כדי להוציא את המוגלה, רק כך זה מסתיים.
התופעה נמשכת שנים ואישתי לקחה אנטיבוטיקה תקופה ארוכה וזה לא עזר, עברה בדיקה במרפאת העור בבלינסון ללא הועיל.
איך מתקדמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצעים תת עוריים מזוהמים
ד''ר סמדר שרייבר27/02/2008יש מקרים של זיהומים חוזרים וכרוניים כמו זה שאתה מתאר. כפי שצריך עברתם בירור במרפאת עור אך ללא הועיל. לא תמיד יש פיתרון פלא ולפעמים קשה למצוא טיפול והבעיה מתמשכת. מכיון שאנטיביוטיקה שלקחה אשתך לא עזרה, כדאי גם לקחת תרבית מהמוגלה כדי להתאים את האנטיביוטיקה לפי החידק שצומח. כדאי לכם להתיעץ עם עוד רופאי עור, לפעמים למישהו אחר יש רעיון נוסף. יש מקרים שהזיהום קשור לצמיחה פנימה של השערה או לציסטה סביבה, ואז הסרת שיער לצמיתות (למשל עם לייזר) עשויה לעזור. לא בדקתי את אשתך ואין לי דרך לדעת מה המקרה המיוחד שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפצעוניםדנה25/02/2008
שלום..מה דעתך על המשחה nero-medrol רופא העור רשם לי לפצעונים, האם היא משחה חזקה?..לא כ"כ הבנתי ממנו כיצד משתמשים אודה לך במידה ותבהירי לי נושא זה..
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נאו מדרול
ד''ר סמדר שרייבר27/02/2008נאומדרול הוא תכשיר מצוין לאקנה שמתאים לאנשים רבים. לפני השינה מנקים את העור ומורחים אותו מקומית על הפצעונים. אם את בבית (התכשיר צהוב) רצוי לחזור על זה גם בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינאמי בירושליםבר25/02/2008
שלום רב,
אבקש לקבל המלצה לרופא עור או קוסמטיקאית המטפלים באקנה טיפול פוטודינאמי אשר ידועים כמומחים בתחום ונחלו הצלחה בטיפולים אלה בירושלים.
האם הטיפול עוזר להעלים או לטשטש כתמי אקנה אדומים שטוחים שנותרו לאחר ריפוי פצעי אקנה גדולים?
בנוסף, אשמח לדעת מהו טווח המחירים לטיפול בודד או סדרת טיפולים.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי בירושליים?
ד''ר סמדר שרייבר27/02/2008לא ידוע למי להפנות אותך בירושליים.
הטיפול מצוין לאקנה פעיל. זו התוצאה שרואים ראשונה. אחרי שעוצרים את הזיהומים החוזרים והעור לא מגורה בקביעות גם הצלקות נרפאות ומטשטשות בהמשך, תהליך שאורך מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור ירושלמית לדעתי אין בירושלים
דפנה03/03/2008טיפול כזה. בהדסה ישנו אבל לא לאקנה.
אבל רמלה לא כ"כ רחוקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקינודרםדנה24/02/2008
תודה רבה על היחס..ניסיתי את המשחה והיא נורא שרפה לי ולא עשתה לי טוב..תוכלי להמליץ לי על משחה טובה לייבוש ולמניעת פצעים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחות
ד''ר סמדר שרייבר27/02/2008לפי התגובה שלך לסקינודרם נשמע שיש לך עור רגיש. עדיף שתגשי לרופא עור שיבדוק אותך וימליץ לך מה מתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי ברואקוטןעמוס22/02/2008
שלום אני לוקח רואקוטן חודשיים וחצי כרגע 40 מיליגרם אני מרגיש חולשה שאין לי כוח לעשות כלום. יש לי כאבי ראש לחץ בראש כאב תמידי בעורף ובגב סחרחורות טשטוש ראייה. להפסיק ת'טיפול?
ועוד משהו חודש ראשון לקחתי כדור אחד חודש וחצי לאחר מכן 2 כדורים במידה והפסקתי עקב התופעות ואני צריך לעבור ניתוח כמה זמן לחכות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לואי ברואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר24/02/2008אבי, נשמע לי שאתה צריך להפסיק את הטיפול ברואקטון ולפנות דחוף לנורולוג לודא שלא נגרם לך נזק. גם אם הבדיקה תהיה תקינה תתיעץ עם הנורולוג, רופא עור ורופא משפחה אם לחזור לקחות רואקוטן.
לפני ניתוח מומלץ לחכות 6 חודשים בתנאי כמובן שלא מדובר בניתוח דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים טבעיים לטיפול וטיפוח העור.בלה דרור21/02/2008
שלום, שמי בלה דרור, ברשותי מוצרים על בסיס טבעי,לטיפוח וטיפול בעור.
למעונינים לקבל פרטים והדגמה חינם ! עם המוצרים . , ניתן לפנות:0545425903* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך זה קשור לאתר זה?
ד''ר סמדר שרייבר24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןעמוס21/02/2008
שלום אני בן 21 לוקח רואקוטן כבר חודשיים וחצי כרגע 40 מילגרם ליום עכשיו השאלות שלי הן:
1. בפנים יש שיפור אבל בגב יוצאים לי פצעים גדולים כמו החמרה ויש לי כתמי דם על החולצה מהם. למה זה ככה ומתי הם יתחילו לעבור?
2.לעיתים אני מרגיש חולשה וסחרחורת חדר כושר בכלל ויתרתי עקב זה.האם התופעות ידועות ? ויש משהו לעשות?
3.לאחר תום הטיפול מה ניתן לעשות כדי לשפר את מראה הפנים הסימנים והצלקות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבי , כבר עניתי לך ראה תשובה למעלה
ד''ר סמדר שרייבר24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות קטנטנות על העוראפרת21/02/2008
שלום,
לפני מס' שנים הופיעה נקודה קטנטנה על גב כף ידי שנראית כמו נים זעיר.
בשנה האחרונה הבחנתי שהופיעו עוד 3 נקודות נוספות גם בפרק כף ידי, על 2 אצבעות, כמו כן התווספו בערך כ-5 נקודות כאלו באיזור החזה, עליי לציין שרובן שטוחות והשאר בולטות מעט משטח העור. אשמח לדעת במה מדובר לפני פנייתי לבדיקה אצל רופא עור, ממה זה נובע, האם ניתן למנוע הופעת נקודות נוספות ולהעלים את הקיימות.
תודה מראש,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המאנגיומות
ד''ר סמדר שרייבר24/02/2008התיאור שלך מתאים להמאנגיומות שהם גידולים זעירים של כלי דם. את הקימות ניתן לצרוב במחט חשמלית. אי אפשר למנוע מראש יציאה של אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמאנגיומות..
אפרת27/02/2008האם זה מסוכן?
ממה זה נובע?
תודה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסוכן?
ד''ר סמדר שרייבר28/02/2008בהחלט לא מסוכנות. לפעמים קשורות לשימוש בהורמונים או חשיפה לשמש או גורם גנטי. ברוב המקרים הסיבה אינה ידועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת סקינודרםדנה21/02/2008
שלום..האם משחת סקינודרם היא לפצעונים או להבהרת כתמים..אני כ10 חודשים לאחר טיפול בראקוטן וכעת התחילו לצאת לי פצעונים האם כדאי להשתמש בה..ואם כן אז כיצד?אין לי הוראות שימוש חברתי נתנה לי..
שאלה נוספת- האם כמוסות של סבוקלם וגם גלולות בלרה יכולים לעזור למניעת פצעים?
משחת סקינודרם
ד''ר סמדר שרייבר24/02/2008המשחה טובה גם לפצעונים וגם להבהרת כתמים ולכן מתאימה במיוחד לכהי עור שבהם כל פצע משאיר סימן שחור. תשתמשי בה פעמיים ביום על עור נקי כולל בלילה לפני השינה. בהצלחה.
אם לא יעזור תפני לרופא עור, יש עוד תכשירים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר, רציתי לשאול ..
אופיר06/02/2009האם זה נכון שסקינודרם אינו טוב לכהי עור ? רופאת העור שלי נתנה לי את המשחה סקינודרם בגלל אקנה מקומי .. ולא אמרה דבר על כתמי עור. אני משלבת בין הסקינודרם לרט אוויט- יום סקינודרם ויום זינדקלין.. מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כפי שכתבתי למעלה
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009סקינודרם מתאים גם לטיפול בפצעי אקנה וגם לכתמים שנובעים מהם, לשני הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופרוז עם עור רגיש מאודמאיר19/02/2008
אני מיועד לעבור טיפול פוטודינמי בקרוב להפחתת הסמקה ואודם כרוני בפנים.
שמעתי שלפני הקרנת האור הכחול מורחים משחת ALA (Levulan)
לאחר חיפוש שערכתי באינטרנט הבנתי שלאנשים שיש קופרוז (נימי דם מורחבים בפנים) ופנים רגישות מאור החומר הנ"ל עלול לגרום לנזק.
רציתי לדעת אם יש אמת בדבר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קופרוז וALA
ד''ר סמדר שרייבר24/02/2008משחת ALA אינה גורמת נזק לאנשים עם עור רגיש או לקופרוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה או חיידק תת עורישמואל18/02/2008
אני סובל מפטריה במפשעה ומסביב לפי הטבעת שזה אומר גירודים
איומים והעור נראה כמו מין צלקת.
נאמר לי שיכול להיות שזה בכלל חיידק תת עורי.
אני מטפל בשמנים שמן עץ התה חיצוני, חומץ תפוחים,
זה מרגיע אבל פותר את הבעיה.
האם יש פתרון אחר שיכול לחסל את הבעיה בלי לפגוע בעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חידק או פטריה
ד''ר סמדר שרייבר18/02/2008עליך לפנות לרופא עור ולבקש בדיקה מאבחנת: משטח פטריות וכן תרבית מהפצע.
לפי התשובה אפשר לכון את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה נקודות אדומות:)17/02/2008
שלום,
לפני כשבוע גיליתי קבוצת נקודת אדומות על הבטן שלי שגירדו לי מאוד. יום לאחר מכן, גיליתי קבוצות כאלה בעוד כמה מקומות בגוף, אלא שלא כולן באותה צורה (יש חלקים שהן קטנות וצפופות ויש חלקים שהן גדולות ועם מרווחים). כל המקומות מגרדים לי מאוד! אני בצבא ונתנו לי איזה משחה (קטמין קטדין.. משהו כזה היא לא לידי) שלא באמת עזרה.
מעולם לא סבלתי מפריחה או מאלרגיה כזו, ולא שיניתי הרגלי אכילה או כל דבר אחר בזמן האחרון.
האם ישנה סיבה ברורה לעניין???
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקודות אדומות
ד''ר סמדר שרייבר18/02/2008יכולות להיות סיבות רבות שאת חלקן צינת: אלרגיה, מחלה וירלית, ועוד. אם המצב לא משתפר בימים הקרובים תצטרכי לפנות לרופא עור ולעשות בירור. בינתים תוכלי לפנות לרופא היחידה ולבקש כדורים נגד גרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת p.r.p.לילך17/02/2008
שלום רב,
בני בן השנתיים אובחן כחולה במחלת Pityriasis Rubra Pilaris, Susp
זוהי מחלה נדירה ואשמח לשמוח כל מידע אפשרי עליה, ואם אפשר בעברית(כל החומר שמצאתי עד כה באנגלית) או אולי אפילו קבוצת תמיכה אם ידוע,
תודה מראש
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה נדירה
ד''ר סמדר שרייבר18/02/2008לצערי אתר זה מתמקד במחלות המטופלות ע"י טיפולים פוטודינמיים או נושאים קרובים. אני ממליצה שתפני לאתר כללי יותר בנושא רפואת עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)