מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהחני08/12/2007
כמה שאלות לגבי הטיפול.. קראתי שהוא מתקיים בשני שלבים, ע"י מריחה של חומר על הפנים ואז חשיפה לאור מיוחד.
מהו החומר? מהו האור המיוחד? כמה זמן נמשך התהליך? בדקתי את האתר ולא מצאתי תשובות מדוייקות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרטים
ד''ר סמדר שרייבר10/12/2007החומר הוא ALA חומר טבעי הקים בגוף, ואנו מורחים משחה עם ריכוזים יותר גבוהים מאשר הגוף מיצר. האור הוא אור אדום ובטיחותי שכל יכולתו היא להפעיל את החומר שמצטבר בתוך הנגעים. מריחת החומר 4 שעות. הארה למספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה גם בתוך הנחירייםדפנה08/12/2007
האם אפשר לטפל בזה בטיפול פוטודינמי ?
ובההקשר של ההודעה של "ריחני" - האם טיפול פוטודינמי עושה תופעות לוואי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בתוך הנחיריים
ד''ר סמדר שרייבר08/12/2007טיפול פוטודינמי בתוך הנחיריים אינו אפשרי. הטיפול מורכב ממריחת משחה ואח"כ הארה ואי אפשר להאיר היטב שם.
מרבית תופעות לואי אחרי טיפול פוטודינמי פוטודינמי עוברות תוך שבוע ובמקרים בודדים יותר זמן. יש פירוט ש באתר טיפולים פוטודינמיים של מרכז רפואי אסף הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וניתוחיםאבי07/12/2007
שלום אני כבן 21 והתחלתי לקחת רואקוטן. עכשיו גילו אצלי בגב שורש כף היד ציסטת גנגליון. מותר לעשות ניתוח להוצאת הציסטה בזמן נטילת רואקוטן? יקרה לי איזשהו נזק? כי אני חייב לעשות את זה הציסטה כואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רואקוטן וניתוחים
ד''ר סמדר שרייבר08/12/2007רואקוטן עלול להגביר את הנטיה לצלקות. אפשר לנתח אבל הצלקת שתישאר עלולה להפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסוף לסבל!אלי07/12/2007
שלום.
טיפול מהיר אמין ויעיל וטיבעי . תוך 3 חודשים נעלם הפסוריאזיס
והגוף נקי לתמיד!
מנסיון אישי שלי.
נא ליצור קשר ב: 0503377366* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
?
ד''ר סמדר שרייבר08/12/2007איפה פה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה עם שלפוחיות במרפקסימה05/12/2007
אתמול הופיעה לי לפתע פריחה במרפק עם מעין שלפוחיות. שמתי לב לכך כאשר נשענתי על המרפק וחשתי אי נוחות וכאבון קל. יש לצין שעברתי לאחרונה טיפול IVF ואני בהמתנה לבדיקת הריון ומקבלת תמיכה של אנדומיטרין. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה
ד''ר סמדר שרייבר05/12/2007האתר הזה מתמקד בטיפולים פוטודינמיים לנגעי עור ונושאים קרובים. עדיף שתפני לאתר כללי יותר ברפואת עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כחול ברגל- המשךיעל05/12/2007
מדובר בכתם צבע כחול בין צבעות הרגליים. ממש כמו צבע גואש חזק. לא כמו שטף דם
כתם- המשך
ד''ר סמדר שרייבר05/12/2007כפי שאמרתי רצוי בדיקה בהקדם לשלול בעיות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפול בפטריה בצפורני הרגלייםalma05/12/2007
האם הטפול בפטריה בצפורני הרגליים, באמצעות כדורים מסוג
TERBINAFINE 250MG 14CAP
כל יום במשך 3 חודשים, עלול לגרום לנזק לכבד ?
ומאידך, האם יש בו תועלת ?
בעבר טופלתי פעמיים ע"י כדורים מסוג שונה, בפער של שנה בין טפול לטפול.
את הכדורים נטלתי ב-3 מחזורים של שבוע נטילה והפסקה של 3 שבועות.
בפועל לא חל שפור בפטרת.
החשש שלי נובע מריבוי תרופות שבפועל לא הועילו עד כה, בעוד שהתרופות
עלולות לגרום לנזק לכבד.
האם יש המלצה לטפול שונה ואפקטיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת ציפורניים
ד''ר סמדר שרייבר05/12/2007אתר זה לא מתמקד בפטרת. באופן כללי לכדורים נגד פטרת עלולים להיות תופעות לואי כגון נזק לכבד.הכדורים טובים במקרים רבים אך יש מקרים שהפטרת לא מגיבה כי היא יושבת במקום נוסף בגוף כגון מערכת העיכול וחוזרת משם. מסיבה זו קימים טיפולים תזונתיים ונטורופתיים. אני לא מתמצאת בפרטים שלהם. יש אתרים מיוחדים לנושאים אלו. מטופלים שלי גם מסרו לי מידע על מריחה על הציפורניים של תמציות צמחים שהוכנו ע"י מי שמתמצא ברפואה טבעית, והועילו לדבריהם איפה שתרופות נכשלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרומי03/12/2007
שלום שמי קרן ואני בת 20,
לפני מספר ימים עשיתי הליכה ממש ארוכה ויצאו לי שלפוחיות באזור העקב בשני כפות הרגליים ובצד ימין של האגודל.
כיוון שזה רק הלך וגדל ככל שהמשכתי ללכת, החלטתי לנסות להיפטר מזה.
שמתי את הרגליים במים חמים עם מלח, ואחרי כמה דקות לקחתי מחט אחרי ששמתי אותה בכהל ועשיתי חור כדי שהנוזל ייצא.
לצערי לא כל הנוזל יצא, והחורים שעשיתי כאילו נסתמו... ועדיין יש לי את השלפוחיות.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלפוחיות
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007לא כדאי לעשות טיפול עצמי, עלול להוצר זיהום. מומלץ ללכת כמה ימים עם נעליים רחבות וגרביים עבות ורכות עד שהשלפוחיות יעלמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כחול בין אצבעות הרגלייםיעל01/12/2007
לפני כמה ימים הופיע אצלי כתם כחול בין אצבעות הרגלים, חשבתי שזה צבע כחות אבל זה ממש לא יורד וזה ממש מוזר. זה נראה כאילו זה ממני. מה זה יכול להיות. זה מתחיל להלחיץ
כתם כחול
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007כתם כחול שהופיע פתאום ברגל בהרבה מקרים זה שטף-דם ממכה שנשכחה ממך ואז יעלם לבד תוך שבועיים. ליתר בטחון יש להבדק אצל רופא לודא שלא מדובר בגידול של העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסחן30/11/2007
האם יש סוג של טיפול בפסוריאזיס? לא דרך קופת החולים.
טיפול פוטודינמי בפסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007הטיפול הפוטודינמי יעיל להעלמת פסוריאזיס. צריך 1-3 טיפולים וזה מתאים לאיזורים מוגבלים כגון מרפקים, ברכיים וכו'. יש לזכור שפסוריאזיס זו מחלה כרונית והנטיה גנטית ומתי שהוא הנגעים יחזרו ויצטרכו לטפל בהם שוב. מה שטוב שיש תקופת רגיעה בה העור יפה. הטיפול מתבצע ע"י מריחת משחה החודרת לנגע, וכשהיא מופעלת ע"י אור הורסת אותו מבפנים. כחודש אחרי הטיפול העור מתנקה מהנגע. את מוזמנת לקבוע בדיקת התאמה (ללא תשלום) בטל 08-9779981
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות שחורות מתחת לעינייםשרון29/11/2007
שלום, אינ ב 35 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי שקיות שחורות מתחת לעיניים. אני קונה את הקונסילר הכי יקר אך כלום לא עוזר. הייתי אצל רופא עור שטען שאין מה לעשות כיוון שזה כנראה גנטי. האם יש משחה טובה שמבהירה את השחור מתחת לעיניים? תודה
שקיות שחורות מתחת לעיניים.
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007יש משחות שעוזרות בחלק מהאנשים לשפר בעיה זו. אי אפשר להעלים את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי וטיפול בפטרת ואגינליתKARONA29/11/2007
מזה כחצי שנה הנני סובלת מהפרשות מרובות בצבע חום ירוק הדבר כרוך בהחלפת תחתוניות יום יום האם זוהי פטריה? אם כן מהי סוגה ואילו תכשירים לבליעה יש? ניסיתי אגיסטן בהחדרה וזה לא עזר אין לי גרד רק לעיתים רחוקות כמו כן לפני שנה עברתי כריתת פוליפ רחמי האם זה קשור??? אנא עזרי לי!!!
בעיה נשית
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007אינני רופאת נשים ואני ממליצה לפנות בהקדם לרופאה כזו לבדיקות לטפל. המצב אינו נורמלי, ואם רופא אחד לא עזר יש אחרים. לא רק פטריה עושה הפרשות אלא גם מזהמים אחרים כגון טריכומונס ובשבילו טיפול באגיסטן לא מתאים. אולי זו בעיה שבאה מתוך הרחם? חיבים לבדוק אם זה קשור לכריתת הפוליפ שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריחני28/11/2007
סמדר שלום
לפני כשנה עברתי טיפול פוטודינמי על ידך. אינני מבחינה בשינוי משמעותי מלבד העובדה שהעור לפעמים מאוד יבש ואז חוזר להיות שומני. פניתי לרופאת עור שלי והיא נתנה לי משחה רטאויט לשיפור מראה העור. השאלה שלי האם זה בסדר אחרי טיפול פוטודינמי לטפל במשחה רטאויט? המשחה אמורה לייבש יותר את הפנים והאם היובש הקיצוני לא יצלק את העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007שלום ריחני. האם אוכל לדעת שם מלא ומשפחה כדי שאוכל לבדוק באיזה בעיה מדובר ולענות יותר פרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרישתך לא לגיטימית
ריחני04/12/2007מטרת הפורומים לקבל אינפורמציה באנונימיות... ואני לא מוצאת שאלה אחת בה השואל מזדהה בשמו המלא! שאלתי היתה אם אחרי טיפול פוטודינמי (על ידך לצורך העניין) מותר להשתמש במשחה רטאויט, אשמח אם תזכי אותי בתשובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר סמדר שרייבר05/12/2007אין מניעה להשתמש במשחה רטאויט לאחר טיפול פוטודינמי. אני לא יכולה לאמר אם רטאויט יעזור לך, כי לא ידועים לי פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעאורה28/11/2007
שלום!
לבני בן ה15 היה פצע בלחי.
הפצע נוצר אחרי שגירד את הפנים במקום עקיצת היתוש.
הפצע התרפא אך במקומו אין שכבת עור בגודל של 0.5ס"מ *0.5ס"מ.
האם ניתן לשקם את עורו?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקת מפצע
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007לא ברור אם הפצע של בנך נרפא כבר או שיש עדיין גלד. במידה ונותרה צלקת היא לא תעלם אלא תשתפר עם הזמן. משחות כגון מטריקוטן צלקת או קלוקוט יכולות לזרז את התהליך. יש גם לייזרים מיוחדים לטיפול בצלקת שיכולים לשפר את המראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןהמבינה27/11/2007
לאחר לידת ילדי השני הופיעו על גופי מס' רב של נקודות חן אדומות,לאחרונה ילדתי שוב ושוב צצו נקוקות רבות אדומות וקטנטנות. מאחר ולא נעלמו הנקודות מהלידה הקודמת אני משערת כי גם הפעם לא יהיה שינוי, מה הגורם להופעת הנקודות? מדוע נקשר ללידות? וכיצד ניתן להסירן?
נקודות אדומות
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007התיאור שנתת יכול להתאים לגידולים קטנים של כלי דם- המאנגיומות. גידולים כאלו מופיעים עם הגיל ברוב האנשים (גם גברים), בודדים או רבים ללא תלות בהריון. יתכן ששינוי הורמונלי סביב לידה עודד אותן לצמוח יותר. אולי אפשר לצרוב אותן עם מחט חשמלית. את מוזמנת לבדיקה אצלנו לודא את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)