מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקה מיקולוגיתלימור13/12/2007
שלום,
רציתי לדעת איך מתבצעת בדיקה מיקולוגית והאם זה כרוך בכאבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקולוגיה
ד''ר סמדר שרייבר15/12/2007בדיקה מיקולוגית בלשון פשוטה לפטרת במרבית המקרים אינה כרוכה בכאבים. לוקחים משטח מהאיזור הפגוע לדוגמה מעור, או מגרדים מהציפורן ושולחים למעבדה. יש מקרים נדירים של מחלות פטריתיות קשות ואז לוקחים דוגמה קטנה (ועמוקה יותר) של רקמה, פעולה כזו מתבצעת בהרדמה מקומית כך שגם היא אינה כואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה13/12/2007
שלום,
אני לא בטוחה שהשאלה מתאימה בדיוק לפורום זה, אבל אשאל בכל זאת.
אני בת 15, ומגיל 12 יש לי פצעי אקנה ברמה בינונית על הפנים. בתחילת התקופה שלי עם הפצעים נהגתי לגרד אותם, אבל לא גירדתי כבר קרוב ל3 שנים.
מכיוון שהפצעים מתחילים להעלם לאט לאט עם הזמן, שמתי לב שיש לי "חורים" בפנים, כנראה עקב הגירוד.
רציתי לדעת אם תהיה לי איזושהי דרך להפטר מזה בעתיד, כל דרך, אני אוהבת את הפנים שלי נקיים ולא אהיה מסוגלת לחיות עם זה בעתיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר סמדר שרייבר15/12/2007שלום דנה
ראשית כדאי לך להבדק אצל רופא/ת עור ולקבל טיפול מתאים לייבוש הפצעים וגם ל"חורים" שהם כנראה צלקות.
שנית, כדאי לך לדעת שעם השנים צלקות מטשטשות ואולי לא ישימו לב אליהן. לכן, אל תתיאשי.
שלישית, יש טיפולים לטשטוש צלקות כגון שיוף העור או פילינג עמוק שהן פעולות חזקות בהרדמה כללית ובודאי לא מתאימות לגיל 15. אם בסביבות גיל 20 עדיין לא תהיי מרוצה מהמראה של הפנים, תוכלי לשקול אותן.
שיהיו לך חיים נפלאים, סימנים בעור זה לא העיקר גם אם היום זה נראה לך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלויותשני11/12/2007
היי,
האם הטיפולים הפוטודינמיים הם במסגרת פרטית בלבד, או במסגרת קופת חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מימון
ד''ר סמדר שרייבר12/12/2007קופ"ח לא מממנת את הטיפולים. יש לאנשים לפעמים ביטוח פרטי נרחב שכן מכסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת רואקוטן עקב ניתוח....אבי09/12/2007
שלום אני לקחתי רוקאטן שלושה ימים כדור בכל יום וקיבלתי אישור מהרופאה שלי להפסיק לבינתים עקב ניתוח להוצאת ציסטה בשורש כף היד שאני צריך לעבור. היא אמרה שזה לא נורא רק 3 כדורים
שאלותיי הן:
1.כמה זמן צריך לחכות מבחינת השפעת הכדורים( אם יש בכלל) עד לביצוע הניתוח?
2.ולאחר ביצוע הניתוח כמה זמן בערך יש לחכות עד לקיחת רואקוטן שוב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר10/12/2007לקחת לדבריך רק 3 כדורים ולכן החומר לא הצטבר בגוף ברמות גבוהות. משום כך תוכל לבצע ניתוח בלי להתעכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםדורין09/12/2007
שלום יצאו לי חצ'קונים על הלחיים כתוצאה מאלרגיה לשעווה
אפעם לא היו לי כל כך הרבה פצעים בדרך כלל יוצא לי 1 או 2 גג לכן אין לי שום תכשיר לזה רציתי לדעת אם יש משהו שיכול להעלים את זה בזמן קצר
ואם מומלץ להשתמש באקנה מצין פלוס - חברה המליצה לי עליו אך היא אמרה שהוא גורם לגירויים וקילופים של העור אבל הוא עוזר ברוב המקרים
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצעים מאלרגיה?
ד''ר סמדר שרייבר10/12/2007אקנהמיצין היא תרופה לאקנה. השאלה הראשונה היא אלו פצעי אקנה? אמרת שיצא מאלרגיה לשעוה, והטיפול בפצעי אלרגיה הוא שונה. בגלל שיש 2 אפשרויות לא תוכלי להמנע מלהבדק אצל רופא שיתאים לך תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דורין11/12/2007אני הולכת לרופא עור אך התור שלי עוד הרבה זמן רציתי לדעת עם יש משהו שאני יכולה לשים בנתיים
בהתחלה הפצעים היו נראים כחצ'קונים רגילים ואחר כך זה נהפך ממש לפצע נראה כמו כיוויה וקילופי עור אני לא יודעת מה לעשות ואני מפחדת שתישאר לי צלקת יש לי גנטתרים זה יכול להתאים? או שיש משהו שיכול לעזור יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עיכוב בבדיקה לא רצוי
ד''ר סמדר שרייבר12/12/2007כמו שאת מתארת הפצעים הולכים ומחמירים ויש סכנה של זיהום וחלילה הצטלקות. לכן צריך לבדוק אותך ולטפל בך בהקדם. אם רופא העור לא יכול לראות אותך בקרוב, אז תלכי כבר מחר לרופאת משפחה, ואם זה דחוף אולי היא תעזור להקדים לך את התור לעור. בינתיים תמרחי גנטטרים אבל לא במקום בדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני08/12/2007
כמה שאלות לגבי הטיפול.. קראתי שהוא מתקיים בשני שלבים, ע"י מריחה של חומר על הפנים ואז חשיפה לאור מיוחד.
מהו החומר? מהו האור המיוחד? כמה זמן נמשך התהליך? בדקתי את האתר ולא מצאתי תשובות מדוייקות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרטים
ד''ר סמדר שרייבר10/12/2007החומר הוא ALA חומר טבעי הקים בגוף, ואנו מורחים משחה עם ריכוזים יותר גבוהים מאשר הגוף מיצר. האור הוא אור אדום ובטיחותי שכל יכולתו היא להפעיל את החומר שמצטבר בתוך הנגעים. מריחת החומר 4 שעות. הארה למספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה גם בתוך הנחירייםדפנה08/12/2007
האם אפשר לטפל בזה בטיפול פוטודינמי ?
ובההקשר של ההודעה של "ריחני" - האם טיפול פוטודינמי עושה תופעות לוואי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בתוך הנחיריים
ד''ר סמדר שרייבר08/12/2007טיפול פוטודינמי בתוך הנחיריים אינו אפשרי. הטיפול מורכב ממריחת משחה ואח"כ הארה ואי אפשר להאיר היטב שם.
מרבית תופעות לואי אחרי טיפול פוטודינמי פוטודינמי עוברות תוך שבוע ובמקרים בודדים יותר זמן. יש פירוט ש באתר טיפולים פוטודינמיים של מרכז רפואי אסף הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וניתוחיםאבי07/12/2007
שלום אני כבן 21 והתחלתי לקחת רואקוטן. עכשיו גילו אצלי בגב שורש כף היד ציסטת גנגליון. מותר לעשות ניתוח להוצאת הציסטה בזמן נטילת רואקוטן? יקרה לי איזשהו נזק? כי אני חייב לעשות את זה הציסטה כואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רואקוטן וניתוחים
ד''ר סמדר שרייבר08/12/2007רואקוטן עלול להגביר את הנטיה לצלקות. אפשר לנתח אבל הצלקת שתישאר עלולה להפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסוף לסבל!אלי07/12/2007
שלום.
טיפול מהיר אמין ויעיל וטיבעי . תוך 3 חודשים נעלם הפסוריאזיס
והגוף נקי לתמיד!
מנסיון אישי שלי.
נא ליצור קשר ב: 0503377366* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
?
ד''ר סמדר שרייבר08/12/2007איפה פה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה עם שלפוחיות במרפקסימה05/12/2007
אתמול הופיעה לי לפתע פריחה במרפק עם מעין שלפוחיות. שמתי לב לכך כאשר נשענתי על המרפק וחשתי אי נוחות וכאבון קל. יש לצין שעברתי לאחרונה טיפול IVF ואני בהמתנה לבדיקת הריון ומקבלת תמיכה של אנדומיטרין. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה
ד''ר סמדר שרייבר05/12/2007האתר הזה מתמקד בטיפולים פוטודינמיים לנגעי עור ונושאים קרובים. עדיף שתפני לאתר כללי יותר ברפואת עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כחול ברגל- המשךיעל05/12/2007
מדובר בכתם צבע כחול בין צבעות הרגליים. ממש כמו צבע גואש חזק. לא כמו שטף דם
כתם- המשך
ד''ר סמדר שרייבר05/12/2007כפי שאמרתי רצוי בדיקה בהקדם לשלול בעיות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפול בפטריה בצפורני הרגלייםalma05/12/2007
האם הטפול בפטריה בצפורני הרגליים, באמצעות כדורים מסוג
TERBINAFINE 250MG 14CAP
כל יום במשך 3 חודשים, עלול לגרום לנזק לכבד ?
ומאידך, האם יש בו תועלת ?
בעבר טופלתי פעמיים ע"י כדורים מסוג שונה, בפער של שנה בין טפול לטפול.
את הכדורים נטלתי ב-3 מחזורים של שבוע נטילה והפסקה של 3 שבועות.
בפועל לא חל שפור בפטרת.
החשש שלי נובע מריבוי תרופות שבפועל לא הועילו עד כה, בעוד שהתרופות
עלולות לגרום לנזק לכבד.
האם יש המלצה לטפול שונה ואפקטיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת ציפורניים
ד''ר סמדר שרייבר05/12/2007אתר זה לא מתמקד בפטרת. באופן כללי לכדורים נגד פטרת עלולים להיות תופעות לואי כגון נזק לכבד.הכדורים טובים במקרים רבים אך יש מקרים שהפטרת לא מגיבה כי היא יושבת במקום נוסף בגוף כגון מערכת העיכול וחוזרת משם. מסיבה זו קימים טיפולים תזונתיים ונטורופתיים. אני לא מתמצאת בפרטים שלהם. יש אתרים מיוחדים לנושאים אלו. מטופלים שלי גם מסרו לי מידע על מריחה על הציפורניים של תמציות צמחים שהוכנו ע"י מי שמתמצא ברפואה טבעית, והועילו לדבריהם איפה שתרופות נכשלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרומי03/12/2007
שלום שמי קרן ואני בת 20,
לפני מספר ימים עשיתי הליכה ממש ארוכה ויצאו לי שלפוחיות באזור העקב בשני כפות הרגליים ובצד ימין של האגודל.
כיוון שזה רק הלך וגדל ככל שהמשכתי ללכת, החלטתי לנסות להיפטר מזה.
שמתי את הרגליים במים חמים עם מלח, ואחרי כמה דקות לקחתי מחט אחרי ששמתי אותה בכהל ועשיתי חור כדי שהנוזל ייצא.
לצערי לא כל הנוזל יצא, והחורים שעשיתי כאילו נסתמו... ועדיין יש לי את השלפוחיות.
מה לעשות?
שלפוחיות
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007לא כדאי לעשות טיפול עצמי, עלול להוצר זיהום. מומלץ ללכת כמה ימים עם נעליים רחבות וגרביים עבות ורכות עד שהשלפוחיות יעלמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כחול בין אצבעות הרגלייםיעל01/12/2007
לפני כמה ימים הופיע אצלי כתם כחול בין אצבעות הרגלים, חשבתי שזה צבע כחות אבל זה ממש לא יורד וזה ממש מוזר. זה נראה כאילו זה ממני. מה זה יכול להיות. זה מתחיל להלחיץ
כתם כחול
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007כתם כחול שהופיע פתאום ברגל בהרבה מקרים זה שטף-דם ממכה שנשכחה ממך ואז יעלם לבד תוך שבועיים. ליתר בטחון יש להבדק אצל רופא לודא שלא מדובר בגידול של העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסחן30/11/2007
האם יש סוג של טיפול בפסוריאזיס? לא דרך קופת החולים.
טיפול פוטודינמי בפסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר04/12/2007הטיפול הפוטודינמי יעיל להעלמת פסוריאזיס. צריך 1-3 טיפולים וזה מתאים לאיזורים מוגבלים כגון מרפקים, ברכיים וכו'. יש לזכור שפסוריאזיס זו מחלה כרונית והנטיה גנטית ומתי שהוא הנגעים יחזרו ויצטרכו לטפל בהם שוב. מה שטוב שיש תקופת רגיעה בה העור יפה. הטיפול מתבצע ע"י מריחת משחה החודרת לנגע, וכשהיא מופעלת ע"י אור הורסת אותו מבפנים. כחודש אחרי הטיפול העור מתנקה מהנגע. את מוזמנת לקבוע בדיקת התאמה (ללא תשלום) בטל 08-9779981
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)