מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקנהאינאס16/03/2008
שלום רב,
יש לי עור שומני עם פתעי בגרות (אקנה) שלפי הגדרת הרופאים זה לא נחשב לחמור...
ניסיתי טיפולים שונים של משחות למיניהם ואפילו ריקוטאן אבל שוב זה חוזר. וזה נורא מציק למפריע (גם מנטלית)....
שמעתי שיש אפשרות לעשות ניתוח להחלפת סוג העור (כך שיהיה לי עור יותר חלק ופחות שומני).. רציתי לשאול האם באמת אפשרות זו קיימת, מה הסיכונים, איפה ניתו לעשות ניתוחים כאלה (אני מחיפה), מה העלות,,, ןכל מידע שהוא רלוונטי..
אני אשמח להתייחסות וכל עזרה וייעוץ בנושא
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה
ד''ר סמדר שרייבר19/03/2008אינאס, מי שאמר לך שיש ניתוח החלפת עור ניחן בדמיון מפותח. תוכלי לעשות טיפול פוטודינמי אצלנו באסף הרופא, תבדקי פרטים באתר אינטרנט שכתוב בראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץעומר15/03/2008
ד"ר שלום רב,
אני בן 22 וסובל מזה שנה מפצעים באזור המצח והרקות בפני.
טופלתי ע"י מינוצין ואקנתרים ב4 החודשים האחרונים בהמלצת רופא עור וחל שיפור. אך כחודש לאחר נטילת הכדורים נראה כי התופעה חוזרת. עם זאת עלי לציין שמצחי שמנוני מאד רוב שעות היום.
בנוסף חלק מהפצעים הותירו לי צלקות/כתמים.
לאיזה רופא עליי לפנות שוב?עור או אחר? והאם יש תכשיר כלשהו שעשוי לטשטש את הצלקות שהותירו הפצעים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה וצלקות
ד''ר סמדר שרייבר19/03/2008תוכל לפנות לרופא עור ולנסות להחליף תכשירים או לשקול אפשרות של טיפול פוטודינמי. תוכל לעין באתר האינטרנט שבראש הפורום כדי להחליט.
לגבי הצלקות משחת קלוקוט עשויה לשפר אותן וגם הזמן יועיל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן במצחיניב...14/03/2008
קיבלתי מכה במצח ועשו לי ארבעה תפרים החתך לא עמוק וטיפה מוגבה המכה קרתה לפני שלוש חודש אחרי שבוע הורדתי את התפרים המקום כרגע עדיין מגרד ןאדום האם זה ישתפר יתאחה לי מתי שהוא וכמעט לא יראו כלום...??.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימן במצח
ד''ר סמדר שרייבר19/03/2008קובי נדמה לי שכבר כתבתי לך שהזמן מרפא, אבל לא תמיד לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה לחולי רוזציאהדנה14/03/2008
שלום!
נפתחת קבוצת תמיכה נפשית לחולי רוזצאה בהנחיית פסיכולוג שיקומי, לכל הגילאים.
אימל: [email protected]
השאירו שם וטלפון ואחזור אליכם בהקדם האפשרי!
תודה!
מחלת הרוזצאה נכתבת גם- רוזצאה / רוזציאה, חזזת ורודה, Rosacea
המחלה מתבטאת באדמומיות קבועה או חולפת בפנים, רגישות חריגה לחום, הסמקות חריפות, נימי דם בפנים, ולעיתים גם בפצעים (פפולות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה אתה מעדכן אותי?
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוראזיס וגלולותעורית13/03/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת האם קיימת האפשרות שגלולות למניעת הריון ישפיעו על הופעת פסוראזיס (יחמירו/יטיבו).?
והם גלולות למניעת הריון יכולות לעורר את הפסוראזיס אם ועדיין אינו התפרץ כלל?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
המשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות ופסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008שאלה זו מתאים להפנות לאתר כללי יותר ברפואת עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחות סטאורידיותיוסי13/03/2008
שלום,
יש לי פסוריאזיס יותר מ 40 שנה, ובתקופה האחרונה יש לי פעם ראשונה התפרצות של פסוריאזיס במפשעה. ניסיתי למרוח קרם דייבונקס, ללא תוצאה. ניסיתי טופיסלן לפי ההוראות, העור התנקה והמשכתי עם דייבונקס, אבל אחרי 4 ימים שוב הופיעו נגעים. ניסיתי אותו הדבר עם לנקורט במשך שבוע ואחריו דייבונקס, שוב הנגעים חזרו אחרי כמה ימים. הרופא הציע למרוח טופיסלן קבוע, כי הוא סטרואיד יחסית חלש, לדבריו. אבל החלטתי לנסות את דייבובט. סיימתי 3 שבועות של טיפול בדייבובט, הוא עזר אבל לא ניקה את העור לגמרי, אני ממשיך עם קרם דייבונקס מזה כ 3 ימים, אבל נראה לי שהנגעים חוזרים.
אני מבקש לשאול באיזה סטרואיד חלש אפשר להשתמש קבוע (טופיסלן?), או אולי עדיף דייבובט?
אני מנסה להמנע ככל האפשר משימוש במשחות עם סטרואידים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטרואידים ופסוריאזיס
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008סטרואידים עוזרים לפסוריאזיס אבל כשמפסיקים הפצעים חוזרים או מתגברים. שימוש קבוע בסטרואידים מזיק לעור גם אם תשתמש בסטרואיד חלש כגון טופיסלן (מכיל גם ח' סליצילית). לכן משתמשים לסירוגין או עם הפוגות בין סבבי טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה כתוצאה מגלולותחסוי12/03/2008
שלום
אני בת 23, כתוצאה מנטילת גלולות נותרו לי כתמים אדומים בפנים מאקנה לרוב בלחי ימין [גם שיעור] ובכתפיים.
כיום אינני נוטלת גלולות ונמצאת בטיפול נטורופתי , ואינני מעוניינת ליטול שום כדורים לטיפול.
רופא העור אמר להם לא עומקים ואולי יש סיוכי שבשך הזמן הם לא ישארו סימן,. המצב הוא כבר למעלה מחצי שנה וזה מאוד מפריע לי.
ברצוני לדעת איזה טיפול בפנים את מציעה , וכזה שלא יגרום לנזק נוסף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים אדומים מאקנה
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008במקרה שלך מדובר על כתמים יחסית טריים ואני מסכימה עם רופא העור שלך שהזמן זו התרופה הטובה עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות אקנה/רוקטאןגלי12/03/2008
הבן שלי בן 16 מסיים עוד כשבועיים טיפול בן 6.5 חודשים ברוקטאן.
נשארו לו על 2 הלחיים צלקות כמו כסומק קצת אדמות ומעט בולטות.
שאלותי:
מה הטיפול המומלץ לנער בגילו (הצלקות בנות מס' חודשים בלבד)
האם אפשר לטפל כבר, למרות שאך זה מסיים את טיפול הרוקטאן.
וברצוני לקבל שם של רופא או מרפאה מומלצת (האם המרפאות פרטיות בלבד)
כרגע הוא משתמש פעמיים ביום במשחה שנקראת - קלוקט (יש שיפור קטן)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות אחרי קורטן/ רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008רופא זהיר לא יגע בפנים כחצי שנה לאחר סיום רואקוטן. קלוקוט הוא הטיפול המתאים עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםדנה11/03/2008
שלום..יתכן והחלפת גלולות מהרמונט לבלארה יכולה לגרום להוצאת פצעונים כל יום?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול
דנה12/03/2008שלום..
יש לי שאלה נוספת- אני כ10 חודשים לאחר טיפול בראקוטן..כעת שוב צצים פצעים כמעט בכל יום..חישבתי את המינון שלקחתי ונראה לי שהיה חסר לי עוד חודש..אני שוקלת 45 ולקחתי 20 מ"ג שלושה חודשים ואח"כ 30 מ"ג חמישה חודשים..האם ניתן לשקול להשלים את הטיפול או שצריך טיפול מחודש? במידה ואחליט לקחת שוב האם תופעות הלוואי וההחמרה זה אותו הדבר בפעם השניה?
בתודה מראש
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גלולות ואקנה
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008אקנה מושפע מהורמונים ועלול להיות קשור לשינוי הגלולות. תתיעצי עם הגניקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אדומהיסמין11/03/2008
היי,
יש לי נקודה אדומה באמצע האף,קטנה וקצת בולטת.
האמת שאין לי מושג מה היא.. יש לי אותה מאז שאני זוכרת את עצמי..
האם זה מסוכן להסיר אותה?כי היא ממש באמצע הפנים..
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נגע אדום
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008נשמע שיש לך המאנגיומה, גידול של כלי דם. הוא שפיר ובטוח. ניתן להסיר בשיטות שונות. כגון חיתוך צריבה לייזר. את השיטה ניתן להתאים לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ניתן לתאם פגישה לבדיקה כזו?
ליאור27/10/2008גם לי ישנה נקודה אדומה בדיוק במרכז האף והייתי מעוניין להסיר אותה. מהו זמן ההחלמה לאחר הסרת הנקודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיאום
ד''ר סמדר שרייבר29/10/2008אם מדובר בצריבת המאנגיומה לוקח 2-3 שבועות להחלמה. תוכל לתאם בדיקה אצלי בטלפון שלמטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשון לציוןשירלי11/03/2008
שלום
אני כבר שנה שמבררת על טיפול נכון לגבי אקנה והגעתי להבנה שרואקוטן זה תרופה הכי מומלצת לאקנה אבל רופא עור של הבת שלי הציה לה קיורטן האם זה בדיוק אותוהדבר אם רואקוטן ואם לא אזה יותר טוב ויותר מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רואקוטן וקורטן
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008מדובר באותה תרופה מיצרנים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפנייה לטיפול פניםדפנה10/03/2008
הי,
האם תוכלי להמליץ לי על מקום בירושלים בו ניתן לקבל טיפול פנים "רפואי" - מבלי לעורר תגובות יתר עקב שימוש בחומרים מעורר אלרגיה וכו'.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מכירה את האיזור
ד''ר סמדר שרייבר10/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפטמהשירלי8410/03/2008
שלום רב
אני בת 24, וסובלת מדרמטיטיס אטופיק (אסטמה עורית) מאז שאני זוכרת את עצמי. אני סובלת מגרד עז בחלקי גוף שונים ולאחרונה גם בפטמה, בחלק הכהה שלה. האם עליי ללכת לרופא עור או לרופא נשים? פעם אני חושבת שקראתי שזה עלול חס וחלילה לרמז על סרטן השד, וידוע לי על היסטוריה של סרטן השד במשפחה המורחבת שלי (אחות של סבתא שלי מצד האם, ודודה שלי [אחות של אמי]). האם עליי לעבור איזשהי בדיקת לאבחון סרטן השד?....
אשמח מאד לקבל תשובה מרופא. אני מודאגת מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרד בשד
ד''ר סמדר שרייבר10/03/2008כדאי לכל אשה ובמיוחד שיש סרטן שד במשפחה לעבור בדיקה ידנית של השד. מבצעים בדיקה תקופתית אצל רופא/ת משפחה או כירורג/ית וכדאי לבצע אותה בהקדם בגלל סיפור הגרד בפטמה. בנוסף תוכלי לבצע בדיקה לעצמך לעתים קרובות יותר- לחפש גושים בשד או בית השחי וזאת אחרי הדרכה מתאימה מאיש מקצוע או עלון הסבר מאגודה למלחמה בסרטן. אם יש ממצא חשוד ממשיכים בדיקות נוספות. מגיל 40 עושים גם צילום תקופתי של השד ממוגרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפתליאור09/03/2008
ד"ר שלום,
ביתי בת ה-10 שיער ילק ארוך בריא לאחרונה שמתי לב שיש לה מעט קילוף בעור הקרקפת, היא טוענת שמגרד לה מאוד הראש אבל כינים לא נמצאו
בעת בדיקה הבחנתי כי יש לה קילוף וגם על הקרקפת מופיעים כתמים בצבע חום בהיר כמו גירוי כל שהוא.
אשמח לקבל את תגובתך ואיזה שמפו מומלץ לחפיפה(אנו משתמשות בהד אנד שולדר)
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרקפת
ד''ר סמדר שרייבר10/03/2008הסיפור אינו אבחנתי ויש צורך בבדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת פצעים אחדים לקראת סיום קיורטןחיים09/03/2008
שלום, אני בן 19. בעוד 3 שבועות אני אמור לסיים טיפול קיורטן של כ-6 וחצי חודשים (40 מ"ג). בסה"כ הטיפול עזר מאוד וכבר אחרי כחודשיים של טיפול כמעט לא יצאו יותר פצעים.
אבל, גם עכשיו קרוב מאוד לסיום הטיפול, פה ושם (2-3 בשבוע בערך) יוצאים פצעים, לרוב קטנים מאוד ועוברים מהר.
השאלה שלי היא האם נורמלי שבשלב זה של טיפול מוצלח עדיין יצאו פה ושם פצעים, או שזה סימן שהטיפול לא יפתור לחלוטין את בעיית האקנה והיא עלולה לחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיום קיורטן
ד''ר סמדר שרייבר10/03/2008כנראה לא פתר את הבעיה לחלוטין אבל גם אם עזר 90 אחוזים זה מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, בשלב הטיפול הנוכחי היה אפשר
חיים12/03/2008אם כך, בשלב הטיפול הנוכחי היה אפשר לצפות שלא יצאו פצעים בכלל (כמעט...)?
האם מצב שבו פעם בכמה ימים יוצא פצע קטן שעובר מהר, בשלב הטיפול הזה, מצביע על טיפול שלא פתר 100%, או שמצב כזה נורמלי גם בטיפול שיחשב מוצלח מאוד ויפתור את הבעיה כמעט לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נוסחאות?
ד''ר סמדר שרייבר14/03/2008אין הגדרות עם נוסחאות מתימטיות לזה.
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)