מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דליות ברגלייםרייצ'ל04/11/2007
ניתן לטפל בדליות ברגליים בטיפול פוטודינמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לא מתאים לדליות
ד''ר סמדר שרייבר05/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לתמידגלית29/10/2007
האם פוטותרפיה מחזיקה זמן לטווח ארוך? האם פותרת בעיות?
אני מכירה אדם שחולה בפסוריאזיס שאכן עשה כזה טיפול- פתר את הבעיה אבל אחרי חודשיים שלושה הבעיה חזרה כאילו לא נעלמה בכלל...
אני סובלת מאקנה רוזציאה ורציתי לדעת האם טיפול כזה יהיה יעיל לתקופה ארוכה/תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה זמן?
ד''ר סמדר שרייבר29/10/2007גלית, ראשית אנא הבדילי פוטותרפיה רגילה (אור אולטראסגול בלבד) לבין טיפול פוטודינמי שמערב משחה פעילה שמופעלת עם אור אדום ובלתי מזיק.
שנית. התגובה ומשך הזמן הם בהתאם למחלה/ למטופל:
כאשר מטפלים בגידול סרטני בעור החיסול שלו הוא לתמיד.
פסוריאזיס היא מחלה כרונית ומתי שהוא (אישי למטופל) הבעיה תחזור. זוהי נטיה גנטית ולא מחליפים את הגנים. אפשר רק להשיג הפוגות וועדיף לתקופה כמה שיותר ארוכה. השיפור עם טיפול פוטודינמי הינו לתקופות ארוכות.
באקנה רוזציאה טיפול פוטודינמי יכול להקל לחודשים עד שנים. הטיפול בטיחותי ולכן אם הבעיה חוזרת אפשר לטפל שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה על האףדפנה27/10/2007
שלום.
יש לי על האף רוזציאה - גבשושיות (לא קופרוז) מהסוג שמתגבש על האף. האם טיפול פוטודינמי יעיל כנגד רוזציאה מסוג זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר28/10/2007טיפול פוטודינמי יעיל כנגד רוזציאה על האף או שאר איזורי הפנים. כמובן שצריך לבדוק אותך קודם לודא שמדובר ברוזציאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת או טשטוש צלקות אקנהמיכאל26/10/2007
כשהייתי בן 14 השתמשתי ברואקטן וכבר חצי שנה נשארו לי סימנים צלקות מורמות אדמדמות על איזור סנטר ולסת ומה אפשר לעשות? איזה שיטה הכי טוב לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות לאחר רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר26/10/2007מיכאל
אתה מתאר צלקות אקנה אחרי שימוש ברואקוטן.
בחצי שנה אחרי הפסקת רואקוטן לא כדאי לבצע שום טיפול. התרופה עדיין לא התנקתה לגמרי מהגוף וזה לא בטיחותי לטפל בשלב זה.
אח"כ אפשר לעזור לטשטוש הצלקות ע"י טיפול פוטודינמי.
כדאי לזכור שצלקות לעולם לא נעלמות אלא אפשר לטשטש אותן ואז הן פחות מפריעות לעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכתמי שמשענת24/10/2007
האם טיפול פוטודינמי יעיל לניזקי שמש וכתמים באיזור הצואר והגב העליון. האם מדובר בטיפול חד פעמי או יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזקי שמש כגון כתמים
ד''ר סמדר שרייבר24/10/2007טיפול פוטודינמי יעיל לנזקי שמש באיזורי גוף רבים כולל צואר וגב עליון. מבוצעים בין אחד עד 3 טיפולים. במרבית המקרים טיפול אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמי - איזה אור ?יעל24/10/2007
שלום.
איזה סוג אור (נראה, אני מבינה), תדר, משמש בטיפול פוטודינמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה אור?
ד''ר סמדר שרייבר24/10/2007בטיפול פוטודינמי אנו משתמשים באור אדום אורך גל 635 ננומטר. זהו אור בטיחותי, והוא נועד להפעיל את החומר, שמרחנו ושנספג לתוך הנגעים כבר קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך !
דפנה26/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידהמעיין22/10/2007
שלום,רציתי לשאול,האם יש טיפול להסרת כתמי לידה. יש לי כתם גדול על אחד מהשדיים, כולו נימי דם קטנים. ומאד הייתי רוצה לדעת אם ניתן לבצע טיפול בכדי להסירו,היכן מבצעים זאת?והאם זה כואב?... תודה מראש..
כתם מנימי דם
ד''ר סמדר שרייבר24/10/2007שיטות שונות להסרת או טשטוש כתם/גידול של כלי דם: פוטודינמי, לייזר או ניתוח. יש לבדוק את הכתם לקביעת הטיפול המתאים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציהשרון21/10/2007
היי
האם יש מישהוא שעבר טיפול באפילציה ולא נשארו לו צלקות ?
מישהוא יכול להמליץ לי על קוסמטיקאית טובה שמתמחה באפילציה באיזור פ"ת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפילציה
ד''ר סמדר שרייבר21/10/2007הפורום הזה לא מתמקד באפילציה, מצטערת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסירים צלקות אקנהעדי21/10/2007
שלום אני בת 17 וחצי ויש לי אקנה ויש לי גם צקלות על הפנים מתוצאת האקנה מה עלי לעשות כדי שהם ירדו??
אקנה וצלקות
ד''ר סמדר שרייבר21/10/2007ראשית עלייך לטפל באקנה כדי שלא יתפתחו צלקות נוספות. כאשר העור לא יהיה מזוהם ודלקתי יהיה הזדמנות לצלקות להתרפא ואז הן יטשטשו. את מוזמנת לבוא (ללא תשלום) לבדיקת התאמה לטיפול פוטודינמי בטלפון שבראש האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה ומתח נפשייעל17/10/2007
שלום רב.
אני סובלת מרוציאה באופן קבוע, ומרגישה שלמתח נפשי יש השפעה על המצב.
האם טיפול פוטודינמי יכול לעזור, למרות ההיבט הנפשי ?
האם טיפול כזה יכול לרפא לחלוטין את המחלה ?
מה אומרת הסטטיסטיקה ?..
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר20/10/2007ידוע שרוזציאה מחמירה במצבים שונים דוגמת מתח, רוגז, חום, שתית אלכוהול, ומאכלים חריפים. כך שהתגובה שלך אינה חריגה. הסמקה עלולה לבוא פתאום, לפעמים מלווה בתחושת צריבה בפנים.
טיפול פוטודינמי עוזר לרוזציאה בלי תלות למצב שיוצר אותה. הוא פועל להצרת הנימים המורחבים בתוך העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור קבועסיגל17/10/2007
האם טיפול פוטודינמי בפנים להעלמת כתמים יכול למחוק איפור קבוע
באיזור העיניים והגבות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איפור קבוע
ד''ר סמדר שרייבר20/10/2007טיפול פוטודינמי לא ימחק איפור קבוע. מדובר בעצם בקעקוע ולכן האפשרויות לטפל בזה מוגבלות. יש לייזרים שמטשטשים קעקועים אבל עלולה להשאר צלקת. נראה לי הכי בטוח לחכות כי איפור קבוע דוהה אחרי 3 שנים. יש גם מאפרים שיודעים לטשטש ע"י איפור קבוע נוסף בצבע אחר עם גון מנטרל, בשביל שזה יצא יפה צריך להיות אומן בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בעוראלירן16/10/2007
בעבר היה לי גירודים איומים באזור של הטרפז עם הזמן זה נעלם אבל יש פה ושם לא רציני עד לפני חודשיים בערך בצד שמאל מכיוון הגרון לצאוור התחיל להיות אדום מאוד ומגרד שאני מגרד זה מתחיל להיות כמו משהו אדום נפוח התחלתי להשתמש ב בטאקורטן זה עוזר אבל אני לא יודע עם זאת התרופה הנכונה בכלל למצב כזה
גירוי בעור
ד''ר סמדר שרייבר16/10/2007אלירן
המצב שאתה מתאר עלול להיות אלרגיה ועליך לפנות לרופא אלרגיה בקופ"ח להתיעץ ולעשות תבחיני אלרגיה.
במקביל מומלץ לפנות לרופא עור לודא שזה לא משהו אחר.
אני לא מכירה תרופה בשם טאקורטן אבל אולי התכונת לקוראטן? זו תרופה מאד חזקה מבוססת על נגזרותויטמין A שנותנים במצבים רבים כמו אקנה, מקרים של פסוריאזיס, ועוד. בכל מקרה, אל תסמוך רק על התרופה אלא השלם את תהליך האיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאהיעל15/10/2007
שלום,
אני סובלת מרוזציאה (קופרוז) המתבטא באדמומיות בפנים, בנימים שמופיעים על הפנים ומעט פצעים לפעמים.
האם לרפואת העור הפוטודינמית יש מה להציע נגד האדמומיות?
בתודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פוטודינמי לאקנה רוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר16/10/2007יעל, את מתארת כמו בספר אקנה רוזציאה. הטיפול הפוטודינמי יכול לרפא מצב זה כולל המרכיבים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווים ברגלייםרחל14/10/2007
שלום, אני בת 16 ויש לי קווים מוזרים בשתי הרגליים זה נראה כמו כתם לידה אבל זה בשתי הרגליים באותם מקומות זה מתחיל באכילס עד חצי הרגל בצבע חום בהיר...מה זה? והאם זה מסוכן?
קווים ברגליים
ד''ר סמדר שרייבר14/10/2007את מתארת תופעה מיוחדת לך. מומלץ לגשת ולהבדק אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל14/10/2007
מה ההבדל בין טיפול פוטודינמי לטיפול פוטותרפי לבעיית האקנה?
מיכל עניתי לך כבר ב9 אוקטובר!
ד''ר סמדר שרייבר14/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)