שימוש בכדורי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בכדורי שינה
    רותי
    02/07/2011

שלום רב, אני אישה כבת 40 וסובלת מקשיי הרדמות חריפים מאז הילדות. ב-10 שנים האחרונות אני משתמשת בבונדורמין שעוזרת לי. בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע. בין רבע כדור לכדור. נדיר מאוד שאני לוקחת כדור שלם. יש לציין שלכל אורך השנים לא עליתי במינון או בתדירות. במקביל לקחתי חצי כדור רמרון מאחר ואני סובלת מדיכאון.
    לאחרונה החליף לי הפסיכיאטר את הרמרון באפקסור ואת הבונדורמין באמביין CR.
    השאלות שלי: האמביין כדור עם טווח שעות ארוך ולפעמים עד שאני לוקחת כדור נשארו לי כ4 שעות שינה. עם הבונדורמין אין לי בעיה לקחת כדור ולקום אחרי 4 שעות.
    האם ניתן בחלק מהלילות (הקצרים) לקחת בונדורמין ובשאר אמביין CR? חשוב לציין שאני לא לוקחת בכל לילה
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בכדורי שינה

הוספת תגובה

• שימוש בכדורי שינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    02/07/2011

שלום רב,
    אכן כדורי שינה הם הפיתרון הטוב ביותר כיום במקרים רבים של נדודי שינה. כדורי שינה במקרים רבים אינם מאבדים את האפקט במשך שנים ארוכות מאד.
    לגבי שאלתך, הרי סביר להניח שאת צריכה לישון יותר מארבע שעות בלילה. אם את הולכת לישון מאוחר יותר וחייבת לקום לאחר ארבע שעות הרי שהבונדורמין נאה ויאה. אך לא הבנתי מדוע לא ליטול את האמביין CR אם את צריכה לישון לילה שלם ובמידה ואת חשה עמו בטוב ואינך סובלת מישנוניות בבקר שלאחר נטילתו.
    שתי התרופות הן אומנם מקבוצות קצת שונות אך מנגנון הפעולה שלהן זהה והן מעלות במוח את רמת ההחומר הנקרא GABA. אינני רואה סיבה מדוע שלא להחליף בין התרופות במידת הצורך.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה

רותי
    13/07/2011

פרופ' פינקלשטין תודה על תשובתך המפורטת. הסיבה ללילות הקצרים היא שאני מנסה לא לקחת כדור שינה כל לילה ויש לילות שרק לקראת בוקר אני מתייאשת ולוקחת כדור שינה. מס. שאלות:1. האם יש לדעתך עדיפות על אמביין CR לעומת בונדורמין או להיפך? 2. איך מגיבות התרופות הנל עם לקיחה של אפקסור ורטלין? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    14/07/2011

שלום רב,
    ההבדל הוא במשך פעולת הכדור. יתרונו של הבונדורמין הוא במשך פעולתו הקצר. בכך לעיתים חסרונו כאשר נחוצה פעילות ארוכת זמן יותר ואז לאמביין היתרון.
    לגבי שילוב עם תרופות האחרות הדבר אפשרי אך יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו