מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לסומנאבוליזםדני04/07/2011
שלום, אני כרגע בן 23
בזמן שירותי בצהל אובחנתי כסובל מהתופעה סומנאבוליזם עקב מספר מקרים של הליכה דיבור ועוד. הופניתי לנוירולוג ששלח אותי לבדיקת eeg שהיתה תקינה, ולמעבדות שינה שם כאמור אובחנתי "תבנית השינה מתאימה לפאראסומינה מסוג סומנאמבוליזם",( לפי מעבדות השינה פרופיל רפואי מומלץ 64 ס.ל 27664 ), לאחר מכן חזרתי אל הנוירולוג המפנה שם הוא שאל אותי אם אני רוצה להוריד פרופיל (היה לי 97) טענתי שלא, הוא טען שלתופעה זאת אין טיפול.
משם יצאתי קצת מבואס מהתשובה של הרופא שלתופעה זאת אין טיפול, וקיוותי שבעוד מספר חודשים אולי שאשתחרר תופעה זאת תעבור כאשר יהיה חופשי.
בסופו של דבר השתחררתי והתופעה המשיכה, לאחר שהשתחררתי טסתי לטייל בחול לתקופה ארוכה ואמרתי לעצמי אולי פה התופעה תפסיק אבל לא כך היה הדבר, חבר לטיול סיפר לי שכמעט כל לילה אני מדבר מתוך שינה וממלמל שטויות, היו לי מספר פעמים שקמתי מהחדר ויצאתי החוצה סתם וחזרתי, פעם אחת אפילו התחלתי לסדר דברים מתוך שינה ( חשוב לציין שברוב המקרים אני מרגיש שאני חולם משהו ואז כביכול מבצע את זה במציאות, לאחר כמה זמן אני מבין שאני בעצם ישנתי וחוזר למיטה וכמובן שואל את עצמי מה קורה עם עצמי ), אני חולם לפעמים על חיות או גנבים ומקשר את זה למציאות (קם נבהל ויורד מהמיטה, פעם אחת התחלתי לצעוק והחברים לחדר ממש נבהלו ולא הבינו מה קרה). עם חזרתי החלטתי שאני אנסה שוב ללכת לטפל בזה וקבעתי תור לנוריולוג, בכל מקרה רציתי לדעת האם לדבר באמת אין טיפול כיום?
תודה מראש מודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לסומנאבוליזם - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין08/07/2011שלום רב,
ניתן בהחלט לנסות טיפול תרופתי. הטיפול הוא בכדורי שינה מסויימים והנוירולוג מן הסתם ירשום לך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)