מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי להירדם בלילותשני07/07/2011
שלום רב,
אני בת 17 וחצי ומאז שאני זוכרת את עצמי היו לי בעיות שינה חריפות. אני לא מצליחה להירדם בלילות, ולפעמים שוכבת במיטה 6-7 שעות עד שאני נרדמת אם בכלל. היו לי לא מעט לילות לבנים בתקופה האחרונה, לא מתוך בחירה, אלא פשוט מעצם העובדה שאני לא מסוגלת להירדם. הבעיה כמובן מחריפה במצבי לחץ אבל פעמים רבות מתרחשת באופן שבלתי תלוי בהם- למשל: אני מצליחה לישון לילה לפני מבחן גדול, אבל לא מצליחה לישון כלל לפני יום שהוא לחלוטין "רגיל", ואין לי שום דבר מיוחד לעשות בו. ככול שאני מתבגרת הבעיה מחריפה, והופכת למסוכנת יותר- לא פשוט לנהוג או לעבוד אחרי לילה ללא שינה. תהיתי אם יש אולי פתרון ממשי לתופעה, שהוא לא רפואה אלטרנטיבית או ייעוץ פסיכולוגי, ומצד שני שהוא גם לא לקחת מעכשיו כול יום כדור כלשהו, ולפתח התמכרות ותלות בו עד לסוף חיי. חשוב לציין, שגם כשאני מאוד עייפה, למשל אחרי לילה שבו ישנתי שעה אחת בלבד, בלילה שלאחר מכן אני עלולה לא להירדם בכלל (לא לישון, או בקושי לישון שני לילות רצופים), למרות הכאבים בראש, בעיינים, סחרחורות, ורצון עז לישון...
תודה רבה,
שני
נ.ב: בגלל ההתעניינות שלי בתחום הביולוגיה והרפואה, אשמח לדעת מהן האופציות למקור הבעיה שלי, למשל חוסר בהורמון כלשהו, בעיה נוירולוגית, הרגלי שינה שפיתחתי בגיל מוקדם וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להירדם בלילות - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין08/07/2011שלום רב,
נדודי שינה נפוצים יותר בנשים ביחס לגברים ולעיתים מופיעים כבר בגיל צעיר.
לעיתים הגורם הוא גם מתח נפשי. בכל אופן את זקוקה לייעוץ נוירולוג.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)