מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף!!!לא ישנה כבר שלשה ימיםליאת07/07/2011
שלום,זו לא שאלתי הראשונה בפורום אך אחזור על המקרה שלי בכמה מילים.בת 28,בריאה אם לבת שנתיים.סובלת מקשיי הרדמות בלילה מגיל ההתבגרות ועד היום,ביום נרדמת טוב אך אין לי אפשרות לחיות יום הפוך.בגלל הסיוט הזה פניתי לרופאים ובמקום מרפאת שינה קיבלתי בונדורמין אליו התמכרתי במשך 5 שנים.פניתי לפסיכיאטר לצורך גמילה כבר לפני חמישה חודשים.התכנית הייתה ירידה הדרגתית בבונדורמין(נטלתי 4-5 כל לילה)ותוספת של חצי כדור מירו.במקביל אובחנתי כסובלת מפאזת שינה דחויה.המירו הפיל אותי מהרגליים ואינני סובלת מדיכאון-השימוש בו נעשה רק להשראת שינה.תוך כדי הפסיכיאטר רשם לי ריטלין כדי שאוכל לתפקד ביום במהלך הגמילה.בינתיים הצלחתי לרדת בבונדורמין לשני כדורים אך המירו עלה כבר לכדור וחצי והריטלין זה הדבר היחיד שמציל אותי.בתקופה האחרונה אני מנסה לרדת גם במירו כדי שאוכל סוף סוף לקבל טיפול להפרעה שהוא לא רק סימפטומטי.הכל הלך בסדר עד שבימים האחרונים,2 בודורמין+חצי מירו לא עובדים בכלל ואני לא ישנה.אני רוצה לפנות לרופא משפחה שיציל אותי אך אני לא יודעת מה לבקש.קראתי על מספר כדורים ואולי עדיף להחליף למשהו שיעבוד מספיק חזק כדי שאוכל סוף סוף להתנקות מבונדורמין.מהי המלצתכם לאדם שבגלל סבילות לכדורים לא מצליח לישון כבר כמה ימים? האם טרזודיל או בונסרין או היפנודורם או נומבון...בבקשה עזרתכם,אני ממש ממוטטת.ובנוסף לאחר שאצא מהלופ הזה מה בעצם יכולים להיות טיפולים לשעון הביולוגי? בתודה והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!לא ישנה כבר שלשה ימים - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין08/07/2011שלום רב,
עקרונית אין הבונדורמין סם ואין מתמכרים אליו כך. בכל אופן אין תחליף לפסיכיאטר כולל רופא משפחה ואת צריכה לשוב אליו.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)