התייעצות- שעות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות- שעות שינה
    הגרה
    07/07/2011

עד כה, ישנתי שנת לילה רציפה בשעות 23:00-05:30, ובסופ"שים יקיצה טבעית בסביבות 08:00.

לפני שבוע התחלתי במקום עבודה חדש, העבודה בשעות 04:00-10:00, דבר המחייב אותי להתעורר ב-03:30.
    עם שעות השינה הרגילות שלי- הלכתי לישון ב-23:00, קמתי למשמרת, והשלמתי עוד שעה וחצי- שעתיים בשינה בשעות הצהריים (כשחזרתי מהעבודה). מצב זה משאיר אותי מותשת ועייפה לאורך כל היום (גם לאחר שנת הלילה הקצרה וגם לאחר שנת הצהריים).

מצד אחד לא מעוניינת להפוך את סדר היום ולישון שינה רציפה במהלך היום, אך גם לא רוצה ללכת לישון בשעות הערב המוקדמות מאוד ומצד שני- שינה במקטעים ממש לא מספקת אותי, ואני נותרת עייפה כל היום.

פעם שמעתי ששינה במקטעי זמן מדודים מסויימים (לא זוכרת מה הייתה החוקיות של המקטעים) טובה כשינה רציפה של שעות רבות- יש חיה כזו?
    האם יש רעיונות לסידור שונה של שעות השינה שלי? אופציות שלא ניסיתי עדיין?
    אשמח לעזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות- שעות שינה

הוספת תגובה

• התייעצות- שעות שינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    08/07/2011

שלום רב,
    שינה קטועה איננה יכולה להוות תחליף לשינה רציפה כיאות. עם זאת חלוקה לשני חלקים עיקרי ומשלים תיתכן במידה ואין ברירה. יתכן ותסתגלי בהדרגה לארגון השינה הנוכחי שהוא מובן איננו אידיאלי כלל וכלל.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו