מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלטונין ,דחוף ביותר!הגר20/07/2011
שלום רב,אני בת 27 ולאחר בדיקת אקטיגרף,בדיקות הורמונליות והערכה פסיכיאטרית (הכל בוצע בשבועיים האחרונים) הוחלט ללא ספק שאני סובלת מהפרעה בשעון הביולוגי,פאזת שינה דחויה.בעיה זו קיימת אצלי מתחילת גיל ההתבגרות ובגלל האיחור באבחון טופלתי בבונדורמין,זודורם ושוב בונדורמין(תרופה הוחלפה כל פעם שההשפעה פחתה).כדי לבצע את בדיקות השינה בחודשים האחרונים בעצם עשיתי "גמילה" מכדורי שינה תוך כדי הפחתת מינון הדרגתית והוספת חצי כדור "מירו" כדי להמנע מחוסר שינה על רקע גמילה.המירו הפסיק להרדים אותי וירדתי בכדורי שינה לכמות ממש אפסית ולכן יכולתי לבצע בדיקות שינה.ההמלצה שקיבלתי היא מלטונין להכנה במינון 5 מ"ג ו50 מ"ג טרזודיל לשבועות הקרובים כדי לסתור את ההשפעה שכנראה עדיין קיימת של בונדורמין.לצערי נפלתי בין הכסאות והנוירולוגית שמטפלת בי נסעה לחופשה לחודש ותור למחליף יש רק בעוד שבועיים.פניתי לרופא משפחה עם המכתב ממעבדת שינה והוא ניסה אך הוא לא יכול לרשום לי מלטונין רגיל אלא רק סירקדין.שאלתי היא האם באופן זמני (עד התור לנוירולוג)3 כדורי סירקדין שווי ערך למלטונין 5 מ"ג רגיל(כמובן עם חריגה של 1 מ"ג)? אני שואלת וככה דחוף לי להתחיל בטיפול כי אני אחרי שנים של סבל וחודשים של עוד יותר סבל בגלל "הגמילה" וחבל לי על כל לילה לבן נוסף...
בתודה והערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין ,דחוף ביותר! - תגובה
ד''ר אורי לקסר21/07/2011לא ניתן לענות לשאלה לגבי תרופות ללא בדיקה ושיחה אמיתית עם מטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)