מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרמיל ועייפותרוני24/07/2011
היי ד"ר ושלום רב,
אני נוטל בקביעות ציפרמיל (במינונים משתנים, עד לאחרונה 40 מ"ג) לטיפול בOCD במשך מס' שנים עם השפעה די טובה.
הבעיה היא שאני גם סובל מעייפות יומית מזה שנים, ללא תלות בכמות שעות השינה.
בהמלצת הרופא עשיתי ניסיון להפסיק הציפרמיל לזמן קצוב על מנת לראות אם העייפות היא מהציפרמיל או ממשהו אחר. במשך שבועיים לא נטלתי התרופה אבל חשתי באותה עייפות בדיוק.
שאלתי: במידה ולאחר שבועיים ללא נטילה עדיין ישנה עייפות באותה עוצמה האם זה אומר שהציפרמיל לא גרם לעייפות או שההשפעה על העירנות יכולה להימשך זמן רב גם אחרי הפסקת התרופה אפילו אם היא כבר לא נמצאת בגוף (כי גם החלומות האינטנסיביים נמשכו גם אחרי הפסקת התרופה בעוצמה די דומה)? כי אני יודע למשל שההשפעה התרפויטית שלה עשויה להימשך עוד זמן מה לאחר ההפסקה, כמו למשל שהחמרה באוסידי קורית בדרך כלל רק לאחר חודשיים לפחות של הפסקת תרופה ולא מיד.
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרמיל ועייפות - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין25/07/2011שלום רב,
אכן התרופה ממשיכה להשפיע גם לאחר הפסקתה למשך פרק זמן מסויים. עם זאת כדאי להצע בדיקת שינה-במעבדה ולא בבית.
בברכה
פרום' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)