מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית שינה מוזרה ביותר - אין לי מהשאלה חשובה26/07/2011
לעשות ואף אחד לא יודע מה לעשות.
יש לי בעיית הירדמות ושינה קשות ביותר שמובילות אותי במשך זמן רב להיות במשך ימים ולילות רבים,ורק אחת להרבה מאוד לילות הירדמויות קצרות...
אי ההירדמות נובע מהיותי ער...
קשה מאוד מאוד להסביר את זה,אבל כן...אני לא נרדם - כי אני מרגיש ומודע לזה שאני ער,עוצם עיניים והולך לישון...וכתוצאה מכך לא יכול לעבור למצב של שינה!!!וזה לא משנה אם אני חושב או לא על השינה(גם אם אני לא חושב על השינה אני עדיין מרגיש שהנה אני ער והנה אני חי ולא יכול להירדם)....כתוצאה מההרגשות האלה התפתח פחד אדיר משינה:מפחד שאני ארגיש משהו במהלך ההירדמות,שואל את עצמי איך ומתי זה יקרה,למרות שזה לא קורה...מפחד פחד מוות ליטול כדור שינה(כי התחושה שאני ער ומודע לעצמי ולעירנות ולזה שאני עוצם עיניים תישאר,ואז - איך אני אירדם),תרופות הרגעה מרדימות בכמות גדולה מן הרגיל(לאור המצב) לא עזרו בכלל...אפילו לא נתנו דקת שינה...מלטונין בכמות 3 מ"ג לא נתן שינה בכלל....לילות לבנים על גבי לילות לבנים.....כבר היו לי עשרות לילות לבנים רק ב40 הלילות האחרונים.....והיד עוד נטויה.
ואני פשוט מת פחד מוות עם השאלה - מה יהיה איתי?
מה עושים?
נתקלת בכזה דבר?
לא מדובר אפילו בחרדה - החרדה נובעת מהתחושה שאני מרגיש שאני ער ומודע לזה שאני ער וחי ונושם.....ולא נרדם מזה אפילו שאני מת מעייפות!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף מת פחד מוות מהמוות ומקריסת
שאלה חשובה26/07/2011מערכות הגוף ואני בדיכאון מאין כמוהו - בוכה כל היום,מרגיש פחד וחרדה אדירים!!!!!
אף אחד לא יודע מה לעשות...מה לעשות???אולי לכם יהיה פיתרון!
למרות שאני בספק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף אני נער..ונרשמה פגיעה בגדילה
שאלה חשובה26/07/2011שלי בתור נער ואפילו פגיעה רצינית בגדילה בעקבות חוסר השינה!!!!!ואני לא כל כך גבוה ואני די קטן ולכן אני רוצה לגבוה עוד,אבל אני לא יכול לישון בכלל!!!!ואני בדיכאון וחרדה מאין כמוהם!הפחד שלי כל כך התעצם!!!ואלוהים אדירים!!!אני לא מאמין שאתם בתור רופאי !שינה ופרופסורי שינה נתקלתם בכזה דבר...ואני כל כך כל כך כל כך מפחד...מה יהיה הלאה???!מה?!?!
בבבקשההה תעזרו בבקשההה זה כל כך דחוףףףף!!!!!!בחיים שלי לא היה לי דבר כזה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה???אני באמת חייב את התייע
שאלה חשובה28/07/2011צותכם אחרת זה אבוד.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה???אני באמת חייב את התייע - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין28/07/2011שלום רב,
הנך קטין ואתה צריך לשתף את ההורים בבעיה.
הייתי מציע לכם לפנות לרופא הנפש פרופ' דורון גוטהלף.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאמין לי ששיתפתי אותם ואת כל קרובי
שאלה חשובה28/07/2011המשפחה ותאמין לי שכולם ניסו לעזור.....
אבל עזוב כבר את עניין המוות מחוסר שינה....
מה יהיה עם הגדילה שלי?
היא נפגעה בצורה משמעותית בגלל החוסר בשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאמין לי ששיתפתי אותם ואת כל קרובי - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין29/07/2011שלום רב,
אין לי מושג מה גובהך. פנה להוריך ע"מ שיקחו אותך לטיפול.
בברה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפואנטה היא לא מה הגובה שלי עכשיו,
שאלה חשובה29/07/2011העיקר זה שאני נמצא עכשיו ב"קפיצת גדילה",ובחודשיים האחרונים גבהתי רק 5 מ"מ,כשחודשיים לפני כן גבהתי 2.2 ס"מ.....ושיש לי גנים מצוינים.
וחוץ מזה,אני מהילדים שמתפתחים מאוחר,ולכן אני די נמוך,וזה משגע אותי שבגלל חוסר שינה כל כך חמור - אינני גובה.....מה יהיה הלאה?
אמרתי לך שכל הטיפולים שעברתי עד עכשיו לא עזרו!!!!!
וזה כולל תרופות הרגעה,מלטונין,צמחים ועוד ועוד!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפואנטה היא לא מה הגובה שלי עכשיו, - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין31/07/2011שלום רב,
על הוריך להיות מודעים למצוקה בה אתה מצוי ולטפל בכך מכל ההיבטים.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם מודעים למצוקה והם כבר לקחו אותי
שאלה חשובה01/08/2011לרופאים והשבוע הם לוקחים אותי לטיפול נפשי ולקבלת תרופות מפסיכיאטר.אבל הבעיה בנושא פה היא שאני לא נרדם מעצם היותי ער.....זאת אומרת - מזה שאני מרגיש את עצמי ער,ולא משנה כמה אני עייף,אני לא נרדם.....אז למשל - תרופות הרגעה לא יכולות לעזור במקרה זה.....כי אני אהיה רגוע,אבל ארגיש את עצמי(אדע שאני ער כל הזמן,אדע שאני עוצם עיניים,אראה את השחור כשהעפעפיים סגורים),ואז אני לא אירדם.....למעשה יש חרדה עצומה בעניין,אבל החרדה מונעת ממני להיות עייף(אני מסוגל להיות ער ימים בלי מעוררים בעקבות החרדה ואי היכולת לישון - וזה כבר היה.....הייתי ער רצוף המון המון ימים).ונגיד סוף סוף אני מת מעייפות,זה שאני מודע לזה שאני ער לא נותן לי לעבור למצב הזה של השינה.
אז מה אתה,באמת - מציע?
אתה מבין,אני יודע שזה משהו מאוד מוזר,האם לדעתך אפשר למצוא לזה פיתרון?
אם הפסיכיאטר יציע לי לקחת כדור שינה,אני אפחד - כי מה,אני אירדם בזמן שאני מודע?
זה יהיה כמו הרדמה כללית.....(אגב הפחד מהשינה התחיל בעקבות פחד מהרדמה כללית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם מודעים למצוקה והם כבר לקחו אותי - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין01/08/2011שלום רב,
את כל שאלותיך עליך להפנות לפסיכיאטר.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע,רק דבר אחד קטן:האם זה הגיוני
שאלה חשובה03/08/2011שאני נוטל תרופת הרגעה בשם "פסיפלורה מורכב",והיא לא משפיעה עליי בכלל??
והאם עם כל הבעיות האלה והבעיה שאני לא יודע מתי אני אירדם ואיך זה יקרה וכתוצאה מכך חושב על זה ומרגיש את עצמי ומרגיש את זה שאני ער ועוצם עיניים,כאשר אקח כדור שינה חזק,אני אירדם??
רק אני רוצה לוודא האם שני הדברים האלה בסדר - תרופת הרגעה שלא משפיעה,
והאם כדור שינה ירדים אותי בטוח?כי הבעיה נעוצה למעשה בכל מנגנון ההירדמות(רק המנגנון,בגלל זה לפעמים אני נכנס למיטה ומרגיש שאני רובוט שלא יכול לעבור למצב שינה,גם קשה לי עם המעברים האלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע,רק דבר אחד קטן:האם זה הגיוני - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין03/08/2011שלום רב,
פסיפלורה מורכב איננו תרופה אמיתית וכדי שיועיל יש להאמין בו. ואתה זקוק לטיפולו ל הפסיכיאטר. אתא יכול להפנות אליו את שאלותיך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיפלורה מורכב באמת איננו תרופה
שאלה חשובה03/08/2011אמיתית??
אז למה הרופא נתן לי אותה,אם היא לא מועילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)