חושך ושקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חושך ושקט
    תמר
    03/08/2011

בת 28, נשואה +1.
    קשה לי להירדם כשאני בחדרי ובסלון רואים טלויזיה ואני שומעת אותה. אפילו אם היא לא קולנית ממש, זה מסיח את דעתי ומעצבן אותי.
    זה כך מאז שאני בת 8 בערך, גם כילדה תמיד עשיתי "טרור" להוריי וביקשתי שינמיכו מאד עד שלא אשמע בכלל. זה כך גם לגבי אור - אני מעדיפה חושך מוחלט. כיום קצת התרככתי, אור מועט פחות מפריע לי, אבל אם הדלת פתוחה ויש אור מרצד או מהבהב (שוב, מהטלויזיה), זה יכול מאד להטריד אותי ואפילו שאהיה עייפה מאד- אתקשה להרדם.
    אני חושבת שזה רגשי / נפשי, כי אני מתעצבנת ומאד רגישה להתחשבות של הקרובים אליי בנושא הזה. קשה לי להתגמש למרות שממש הייתי רוצה וגם צריכה, כי אני חיה בשותפות.
    האם אתם מכירים תופעה כזו? מה יכולה להיות הסיבה? האם זה קשור לויסות חושי?
    תודה רבה,
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חושך ושקט

הוספת תגובה

• חושך ושקט - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    05/08/2011

שלום רב,
    התופעות שאת מתארת יכולות להיות חלק ממצב מורכב. אם אכן זה כך את זקוקה לברור מלא ולא להתייחסות לפן אחד של בעיה. את זקוקה בשלב ראשון לברור רופא נפש, במידה וזו תופעה מבודדת, יתכן שטיפול קוגניטיבי-התנהגותי יועיל.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו