מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת שינה - בעייה בשעון הביולוגי?זהבה11/08/2011
שלום,
מזה שנים רבות אני סובלת מהפרעת השינה הבאה:
מאד קשה לי ללכת לישון בשעות מוקדמות ולפיכך נדיר המצב שאני ישנה מספר שעות מספק. בלילות אני נוטה להיות עירנית ואין לי חשק או נטייה טבעית ללכת לישון. כתוצאה מכך אני נוטה ללכת לישון באחת או שתיים לפנות בוקר אם לא מאוחר מכך. בדרך כלל איני הולכת לישון כי אני נרדמת באופן טבעי אלא כי אני הולכת למיטה ותוך קריאת ספר מרגישה שאני נרדמת ומכבה את האור (לא קורה לי שאני נרדמת בפתאומיות מבלי לשים לב, אני תמיד מודעת לתחילת תהליך ההירדמות). ואולם, סגנון החיים שלי ועבודתי תובעים ממני לקום בשעות מוקדמות כמו שבע בבוקר. כתוצאה מכך אני נוטה להיות מאד עייפה בשעות הבוקר והצהריים, אך במהלך אחה"צ ערב אני מתחילה 'להתעורר' ובשעות הלילה אני מרגישה עירנית ומסוגלת לעשות פעולות שדורשות אנרגיה רבה כמו ריקודים או ספורט, או לחלופין אני פשוט יושבת מול המחשב שעות רבות. כתוצאה מכך יוצא שלילות רבים אני ישנה פחות משש שעות.
ראוי לציין שאני מתפקדת כבר שנים רבות במצב זה ומתפקדת לא רע בכלל, אך מאידך ידוע לי היטב שחוסר שינה מתמשך אינו בריא ועשוי לפגום בתפקודיים פיזיים, נפשיים ומנטליים. לא פעם העייפות גורמת לי לשכוח דברים, לחוש עצבנות ולחץ, לצרוך מאכלים עתירי סוכר כדי 'להתעורר' וכולי.
אם זה רלוונטי, אין לי קשיי הירדמות בסיטואציות אחרות - למעשה, כמעט כל פעם שאני נוסעת בתחבורה ציבורית אני נרדמת מאד בקלות.
אשמח לייעוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת שינה - בעייה בשעון הביולוגי? - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין11/08/2011שלום רב,
את מ"אנשי הלילה" שאתרה מזלם והם צריכים להשכים קום. מן הראוי להקדים את השעון הביולוגי שלך ע"מ שתוכלי לישון מספר שעות שינה מספק עד הקימה.
את יכולה להיעזר ברופאי שינה כולל בצוות מעבדות השינה. ב"אסותא" למשל שירות טוב בנושא.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)