התמכרות לעזרי שינה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לעזרי שינה...
    ענת
    13/08/2011

אל פרופ' יהודה פינקלשטין וד"ר אורי לקסר שלום רב..

הנני בת 24,לפני כשלוש שניים החלתי ליטול עזרי שנה בעקבות תקופה מאוד קשה שעברתי,לצערי נוצרה לי תלות בכדורים, וכיום ומזה שנתיים אני נוטלת את הכדור נייטול במינון נמוך מהמקובל (כדור אחד גג במקום 2), יש לציין והוא לא "מפיל " אותי לשינה, ובמצבים שאני לא כ"כ עייפה הוא לא עוזר כ"כ.

בחודשים האחרונים שמתי דגש על לנסות ולהירדם ללא כלום, כמובן ונגשתי לרופא שינה, ולטיפול קונגטיבי פעמיים אחדות. הרופאים טוענים שבסיס הבעייה היא שיש לי שעון ביולגי הפוך- למרות שהינני סטודנטית, ובמרבית השבוע קמה מוקדם(אבל כמובן , שנרדמת מאוחר..) שאר השבוע אני נרדמת בשעות מאוחרות מאוד. אבל הבעייה מבחינתי היא לא זו, אלא ההתמכרות שנוצרה לעזרי שינה.. (ולא משנה באיזה שעה אני הולכת לישון- זה עדיין לישון עם כדור..). ניסינו מלטונין- שלא השפיע עליי לטובה כלל (למרות שהרדים אותי תוך שניות..) מבחינתי הצעד הבא הוא לישון ללא כלום. אני מאוד חוששת מהתהליך הזה, וטרודה מזה מאוד.. בעיקר בשל היותי סטודנטית- אני מפחדת שהלימודים יפגעו וכמובן שאני אעבור תקופה מאוד קשה של "גמילה", והרבה הרבה ימים של אי שינה.. מאידך- התלות הזאת עושה לי מאד רעה מנטלית וגם פיזית היא פוגעת לי בתפקוד היומיומי (תופעות לוואי כמו טשטוש כד'). אני די בטוחה שיצא לכם להיתקל במקרים כמו שלי.. חשוב לי לשמוע איך מומלץ להתמודד עם התהליך הזה? מה השלכות? האם צפויים לי ימים מאוד קשים? האם באמת הבעייה הזו יכולה להיפתר? אני לא כ"כ רואה את עצמי נרדמת בלי שום דבר.. ואני מאוד חוששת מההשלכות. אשמח ליעוץ... בתודה, ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לעזרי שינה...

הוספת תגובה

• התמכרות לעזרי שינה... - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    16/08/2011

שלום רב,
    בעייתך היסודית לעניות דעתי היא מצבך הנפשי. הקושי בהרדמות הוא רק פן אחד של הבעיה. לטפל בהפרעת השינה מבלי להתייחס לשורש הבעיה זו שגיאה וגישה זו לא תצלח. חלק מבעייתך הנפשית הוא החשש מנייטול. אם התרופה הייתה פותרת את בעיית השינה שלך הרי מה רע בדבר? הרי היא קיימת כדי להועיל. אין מדובר בסם אלא בתרופה אשר נועדה להחזיר איזון אשר חסר ואת זקוקה לו.
    את זקוקה לרופא נפש טוב אשר ייקח את אישיותך בשלמותה לטיפול. אני ממליץ בפניך בחום על פרופ' דורון גוטהלף, מס' הטלפון של מזכירתו מוזכר בנשיבון שלו: טל': 052-6669360.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו