האם חוסר מתמשך בשינה בקרב מתבגרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חוסר מתמשך בשינה בקרב מתבגרים
    ההיי
    27/08/2011

וילדים פוגע בגדילה?
    הרי ידוע שהורמון הגדילה מופרש בשינה,ובעיקר בשינה עמוקה ובשעות החושך.אך האם חוסר ממושך בשינה,יגרום לירידה בכמות הורמון הגדילה שבגוף?
    מהתייעצות עם רופא גדילה,הוא אמר לי שמחסור בשינה לא באמת יגרום לפגיעה בגדילה(שאלתי אותו מה יקרה אם נער יישן 5 שעות בכל לילה במשך שנה,והוא אמר שחוץ מהדברים הבריאותיים והקוגניטביים שיגרמו - הפגיעה לא תיפגע).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם חוסר מתמשך בשינה בקרב מתבגרים - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    30/08/2011

שלום רב,
    בגילך עיסוק בנושא איננו מקובל ויכול להעיד על בעיה נפשית. יתכן מאד שאתה זקוק להערכה מקצועית לגבי מצבך. לגבי שאלתך, למיטב ידיעתי לא הוכח שמיעוט שעות השינה במתבגרים מעכב את גדילתם.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בהחלט סובל מבעיה.תוכל לתת ביקור

ההיי
    30/08/2011

ת קצרה עליה?
    מה שקורה זה שאני נכנס למיטה ולוקח לי שעות להירדם בכל לילה(לא משנה כמה אני עייף,באיזו שעה - למרות שהשעות היחידות שאני מסוגל אולי להירדם בהן זה אחרי 4).בכל אופן,אני פתאום פוקח את עיניי ורואה שעברו כמה שעות:לפעמים 3,לפעמים 4 ולפעמים גם 7-10,אבל - המון פעמים זה בלי תחושת שינה.אינני ער,משום שיש המון אירועים מסביבי שאיני יודע שהם קרו בכלל,אבל השינה היא כל כך חלשה,שאני לא מרגיש שאני ישן,כך שכאשר אני פותח את עיניי,התחושה שלי היא שלא נרדמתי(כמו ההרגשה של אם עכשיו תעצום את עיניך במשך חצי דקה,מבלי להירדם,ותפתח אותן).ככה יוצא שאני נורא עייף,כי אני לא באמת נרדם,ואני יכול להיות שעות במיטה וזה לא עוזר בכלל,כי אני עדיין לא נרדם.
    ידוע לך משהו לגבי בעיה מהסוג הזה,אולי אפשרויות טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף אני מרגיש כאילו יש לי בעיה,שאין

ההיי
    31/08/2011

סיכוי שהיא תיפתר אני לא יודע איך אני אהיה יכול להגיע עכשיו למצב שאני מתיידד עם השינה ולמצב שאני נרדם מהר וישן שינה עמוקה ואיכותית אני לא יודע מה לעשות אני גם חושש לקחת תרופות הרגעה\שינה(למרות שאני יודע שזה הדבר היחידי שיעזור לי) כי אני חושש שהם יכפו עליי את השינה בזמן שאני חושב ושהם ימנעו ממני לפחד למרות שבתוכי אני ממש חרד ושאני ארגיש את תהליך ההירדמות אני לא יודע מה לעשות עכשיו מתחיל בית הספר אני לא יודע מה הולך להיות.....
    ואין אין סיכוי שזה יעבור אין סיכוי כבר מתחילת החופש הגדול ניסיתי הרבה דברים והיו ימים שכן הצלחתי לישון והייתי רענן ולא עייף אבל זה היה רק אחרי הרבה ימים בלי שינה וזה מה שתמיד קורה.
    מה לעשות...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו