תוצאות מעבדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מעבדה
    אחד
    06/09/2011

כבר הרבה מאוד שנים אני סובל מנדודי שינה, לוקח לי הרבה מאוד זמן להירדם ואני בטבעי מתעורר מאוחר, קשה לקום בבוקר.
    במעבדת שינה קבעו לי בדיקת אקטיגרף, שעברתי לא מזמן. והמליצו לי על מעבדת שינה מלאה בעקבות תנועתיות יתר או התעוררויות מרובות.

עשיתי מעבדת שינה מלאה, וקיבלתי תוצאות שאני לא בדיוק יודע מה להסיק מהן. אלה התוצאות:

ערוצי הבדיקה כללו: 2XEEG, EOG, EMG, EKG, נשימת אף, נשימת חזה, נשימת סרעפת, נחירות, ריווי חמצן בדם, תנוחת גוף ותנועות רגליים.
    משך שינה: 5 ש' 44.9 דק', חביון הרדמות: 58.1 דק', חביון REM אורכו 128.5 דק',
    %REM=22.3, ו %SWS=29.3, נרשמו 33 התעורריות שמשכן קצר מ15 שניות. נרשמו 12 התעורריות שמשכן ארוך מ15 שניות. יעילות שינה: 58.1%. אובחנו 3 הפסקות נשימה מלאות, מהן 1 חסימתית, 2 מרכזיות, אובחנו 11 הפסקות נשימה חלקיות. צפיפות הפרעת נשימה 1.7. נרשמו 24 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם ברמה בסיסית של 97% עד למינימום של 88%. במשך 1.7% מהלילה נשמעה נחירה.

הייתי שמח להבין קצת יותר, מה בטווח הנורמה, מה חורג. מה אפשר להבין מזה.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מעבדה

הוספת תגובה

• שכחתי להגיד..

אחד
    06/09/2011

שכחתי לציין, אני בן 20, משרת בצבא. ואני כל הזמן מרגיש עייף, גם כשאני קם בבוקר. זה מקשה עליי מאוד בשירות הצבאי. רציתי לדעת אם אתם מכירים, איזה פתרונות הצבא יכול לתת לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתוצאות מעבדה.

:)
    09/09/2011

תתייעץ עם רופאים מומחים,גם לי יש הפרעות כאלו ומאוד כדאי לטפל טיפול,זה עוזר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    06/09/2011

שלום רב,
    חשוב לדעת באם הבדיקה בוצעה בביתך או במעבדה, האם ישנת היטב בליל הבדיקה, האם הנך נוחר בעוצמה והאם הנך מתעורר עייף גם לאחר מספר שעות שינה סביר-שבע שעות.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי המעבדה עצמה

אחד
    06/09/2011

עשיתי את המעבדה במעבדה עצמה, גם בליל המעבדה קמתי עייף מאוד, למרות שלא הייתה לי הגבלה, יכולתי לקום כשאני רוצה.
    ממה שידוע לי אני לא נוחר חזק במיוחד, וזה לרוב אני לא נוחר בכלל.
    גם בבית, אחרי מספר רב של שעות שינה (לפעמים גם 10-11 שעות) אני קם עייף.

מספר ההתעורריות לא חריג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי המעבדה עצמה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    09/09/2011

שלום רב,
    איכות השינה שלך נמוכה והבדיקה איננה חד משמעית. אני מניח שאתה כרגיל מוזמן לשיחה עם מומחה המעבדה. לאחר הפגישה אתה מוזמן לחזור אלינו עם תוצאותיה במידה ועדיין המצב לא ברור.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי השיחה

אחד
    18/09/2011

אחרי שביקשתי שיחה עם הרופאה, חזרתי ללא תשובות.
    נאמר לי שהשינה שלי תקינה, ושלא יודעים למה אני קם עייף (למרות התעוררויות רבות במהלך הלילה, שהיא לא התייחסה אליהם בכלל).
    נתנה לי מרשם למלטונין (שאמרתי לה שניסיתי בעבר ולא עזר. אני נרדם ומתעורר לאחרי שעתיים ולא נרדם שוב).

מה עוד אני יכול לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי השיחה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    19/09/2011

שלום רב,
    מאחר והפורום איננו משמש לטיפול אלא למידע, הרי שבמידה ואכן המלטונין לא הועיל בעבר הרי שיש צורך בפגישה במרפאה. אינני יודע עליך דבר וגם לכן אינני יכול ליעץ לך ללא פגישה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו