בעיה להירדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה להירדם
    אני
    20/09/2011

שלום ד"ר. אני בן 33 בריא למעט פריצת דיסק בגב. מבצע פיזיותרפיה, הליכות ועוד ולמדתי לחיות עם כאב סביר. הבעיה היא בלילה : איני מצליח להירדם עם הכאב, מתהפך מצד לצד/ שם כרית בין הברכיים/ מתחת לבירכיים וכו' עד למציאת תנוחה (כל לילה תנוחה אחרת עקב בעיית הדיסק) בה הכאב אפסי וכך, לעיתים לאחר שעות !! ושימוש במשככי כאב/אקמולים מצליח להירדם.
    אציין שתמיד סבלתי מקושי להירדם אם התנאים לא אופטימליים, כלומר - אור, רעש, טלויזיה ואפילו אני זוכר שבתור ילד אם היו מדברים בשקט בסלון לא הייתי מצליח לישון עד שהדיבורים לא נפסקו.
    כמובן שהפיתרון האידיאלי כיום הוא לפתור את בעיית הדיסק לחלוטין וכפועל יוצא לא תהיה הפרעה להירדם אך העניין שאני מטפל בבעיה מספר שני ויש שיפור משמעותי כך שבמהלך היום אני מתפקד באופן מלא ותקין (עם קצת כאב לעיתים) אך בלילה הסיפור כאמור שונה ומדיר שינה מעיניי . כל זאת בלי קשר למידת העייפות. גם אם אני מאוד עייף איני יכול להירדם עם אור/רעש/כאב.
    מה המלצתך? האם כדאי לנסות לקחת כדורי שינה? האם יש טיפול קוגנטיבי שיכול לשפר יכולת להירדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה להירדם

הוספת תגובה

• קושי להירדם!

איילהל
    20/09/2011

שלום רב!

הטיפול ההתנהגותי (בוויהוריסטי) כשקיימת בעיה כרונית במעגל השינה וההירדמות הוא הטיפול המוצלח ביותר, בו מלמדים את הפציאנט לשפעל את המנגנון של ההירדמות.
    אך, ברוב המקרים הבעיה היא נקודתית ואקוטית שאותה הכי נכון לפתור באמצעות כדורי שינה לא ממכרים.
    אני באופן אישי, מאוד נעזרת מכדורי שינה "טונייט" של כצט ותמיד ממליצה עליהם לכל החברים שלי מכיוון שחוסר שינה פוגע באיכות החיים הכי הרבה מה שמשליך לכל תחומי החיים ומחליש אותי - אמא עייפה, רעייה ישנונית, עובדת מפהקת .........
    איילהל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה להירדם - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    22/09/2011

שלום רב,
    כפי שהנך מציין, תמיד סבלת מאיכות שינה לקויה ובכך יש לטפל במקביל לטיפול בבעיות האורתופדיות. אתה בהחלט יכול לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי במעבדת השינה "אסותא".
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו