מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת שינה מורכבתליאת13/10/2011
שלום,אני בת 28 וסובלת מהפרעות שינה ועייפות מגיל ההתבגרות.בילדות הכל היה תקין וממש מתחילת גיל ההתבגרות התחילו קשיי הרדמות בשעות הרגילות ואתם גם קשיי יקיצה בשעות מוקדמות ועייפות במשך היום.לא היה שום אירוע טראומטי או דאגות ולא נראו קשיים אחרים שיכלו להצביע על הפרעה מסויימת,מצב רוח תקין,ציונים טובים והכל בסדר. הבעייה החריפה מתקופה לתקופה ובעצם יכולת הרדמות(עייפות בכלל) נדחתה עוד ועוד,יכולת יקיצה וככל שהשינה נדחתה איתה גם חוסר שינה גדל והעייפות היומית.הנושא לא נבדק ברצינות עד אחרי שחרור מהצבא שם הבנתי שיש בעייה אמיתית שלא נובעת מ"בחירה" או שיבוש החיים מעצלנות וכ'ו (החברה מחוסר מודעות מאשימה את המאחרים לקום כפרזיטים).מאותה נקודה עברתי סחבת של כדורי שינה שהרדימו אך לא שיפרו את העירנות ביום כלל,מירו לשיפור שינה למרות שאין דיכאון או חרדה,חשד לקשב וריכוז וטיפול בריטלין כמעורר ובעצם לא נבדקתי במעבדת שינה עד החודש האחרון כי רופאים כשפניתי לא חשבו שיש צורך.בבדיקות אובחנה פאזת שינה דחויה אך המומחה ביקש גם בדיקה מלאה עם כדור כדי לשלול הפרעות אחרות,ביצעתי וקיבלתי תוצאות אך הפענוח והייעוץ נדחו בגלל החגים.במקרה ביקרתי אצל נוירולוגית של קופ"ח והראיתי לה את הדו"ח והיא אמרה שיש לי rls שמפריע למהלך השינה,נראית רגיעה לפנות בוקר שכנראה ממשיכה לתוך הבוקר ומפה הדחייה בשינה וכל הבעיות.איך בכלל מטפלים בזה והאם הגיוני שזה התחיל רק בגיל ההתבגרות?במשך היום אני נתקלת מאז ומתמיד בקושי לשבת בשקט בתנוחה אחת אך זה לא מתבטא בכאבים או בהתנהגות קופצנית במיוחד... מצפה לתגובתכם.בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת שינה מורכבת - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין15/10/2011שלום רב,
בדיקה המבוססת על רישומים של לילה במעבדה אינם יכולים לאשר הפרעה סירקדיאנית, כלומר בשעון הביולוגי. לבעיה זו יש אפיונים קליניים ולשם אישור האבחנה נחוצה בדיקת אקטיגרף של מספר לילות.
תנועות רגליים מחזוריות ניתנות לטיפול אך הן אומנם פוגעות באיכות השינה אך אינן גורמות לקושי בהרדמות.
את מציינת גם אי-שקט "קופצני" בערות מש שמעיד על כך שבעייתך מורכבת יותר ואין מדובר בנדודי שינהבפני עצמם בלבד. אני ממליץ בפניך לקבוע תור לד"ר ירון דגן, מנהל מעבדת השינה של אסותא.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיגרף
ליאת23/10/2011שלום ותודה על תשובתך,רציתי להוסיף שביצעתי גם אקטיגרף בשבוע שקדם לבדיקת השינה אך אני מתארת לעצמי שהתוצאות "מבולגנות".בד"כ אני נוטלת בונדורמין לפני השינה ובגללו נרדמת בעוד שהיקיצה היא פונקציה של ריטלין.אם האקטיגרף מודד רק מתי ישנים ומתי ערים יש סיכוי שהבעיה האמיתית לא תתגלה כך.בלי לקחת כדורי שינה אני לא עייפה בכלל בלילה ורק לפנות בוקר נרדמת ויקיצה טבעית רק ב12 בצהריים,אם לוקחת בונדורמין בשעות הערב אז נרדמת לאחר שעה אך שעת היקיצה אינה משתנה ולהתעורר בכוח כרוך בסבל רב ועייפות קשה כל היום לכן אני זקוקה לריטלין.בטרם הבדיקה נאמר לי לתפקד כרגיל ולא לשנות הרגלי תרופות כנראה כדי שהבדיקה לא תאבחן תסמיני גמילה אך עם התרופות אני לא בטוחה שנתן לאבחן. מה דעתך והאם האקטיגרף מודד גם דברים אחרים חוץ משינה (טבעית\מלאכותית) ויקיצה(טבעית\מלאכותית) ? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיגרף - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין26/10/2011שלום רב,
האקטיגרף מגלה את פרקי הערות והשינה שלך ע"פ תזוזותיך. הוא כלי עזר בלבד בידי הרופא המטפל ואיננו עומד בזכות עצמו. הקלינאי מקבל ממך את המידע הכולל ופועל בהתאם.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)