מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת הרגל העצבניתשושנקה23/01/2008
שלום רב
אני בת 65, בריאה בדרך כלל - חוץ מלחץ דם גבוה, המטופל ע"י אוקסאר פלוס. אני עוסקת בספורט יומיומי ודי נהנית מכל האפשרויות הפתוחות לפני אדם משכיל בן גילי. הסיוט מתחיל בלילה. אין לי אפילו לילה אחד עם שינה סדירה. בלילה "טוב" אני קמה "רק" פעמיים. בלילה גרוע אני קמה כל שעתיים ואז הולכת לשירותים. אינני עייפה במיוחד במשך היום אך כשמגיע הערב אני מסוגלת להירדם אפילו בישיבה ליד המחשב או ליד הטלוויזיה. זה מצמצם את הזמן שיעדתי לי לקריאה ובכלל מקצר לי את היום וגם, אולי, את החיים. נבדקתי במעבדת שינה ואובחנה תסמונת הרגל העצבנית. נתנו לי תרופה שלאחר שבדקתי היטב באינטרנט הסתבר לי שהיא תרופה המיועדת לאפילפסיה. הנוירולוגית שביקרתי אצלה אמרה שאקח חצי כדור. אחרי כמה ימים הפסקתי, משום שלא חשתי שום שיפור.
לאחר שראיתי הערב את התכנית על הפרעות שינה בערוץ הבריאות - לצערי ראיתי רק את החלק הסופי - הבנתי שבעצם איש לא התייחס לסיבות של התופעה, היינו אם זה חסר במלטונין או בעייה פיזיולוגית אחרת. רציתי לשאול אותך מדוע קיבלתי תרופה המיועדת לאפילפסיה וכן כיצד עלי להמשיך לפעול, משום שקשה לי להשלים עם בעיות השינה, מה גם שהשבוע קראתי שיש קשר בינן לבין התקפי לב.
בתודה מראש, שושנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/01/2008ראשית, הראיון בתכנית לא הקיף את כל תחומי השינה מטעמים מובנים של זמן קצוב.
שנית, אבחנה של תסמונת הרגליים העצבניות כלל אינה מחייבת בדיקת שינה. האבחנה קלינית. האם יש לך תחושה לא נעימה או צורך להזיז את הרגליים כאשר את נכנסת למיטה בערב? האם זה גורם לך קושי להירדם? לא ברור ממה שכתבת! ידוע שתסמונת זו עלולה להיות קשורה במחלות אחרות, בחוסר ברזל ופריטין, בנטילת תרופות מסויימות ועוד. מלטונין כלל אינו שייך לעניין. הטיפול המקובל בעולם ואצלנו הוא ע"י תרופות אנטי פרקינסוניות, במקום ראשון.
נראה לי שאת זקוקה להערכה נוספת באשר להפרעת השינה שלך.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה
שושנקה27/01/2008לד"ר דליה שכטר
ראשית תודה על התשובה המהירה. בקשר לתסמונת הרגל חסרת המנוח - אני עצמי לא חשה מדוע אני מתעוררת. מה שבולט לאחרונה הוא שההתעוררות כרוכה בכאב באיזור החיבור של הרגל, מתחת לבטן. יש לי גם לעתים מין "תרדמת" של הרגל, הכרוכה בכאבים עזים. לגבי תרופות אותן אני נוטלת - אני אדם בריא בדרך כלל וגם עושה ספורט יומיומי, הליכה ושחייה. התרופה היחידה אותה אני מקבלת כרגע היא אוקסאר פלוס, נגד לחץ דם גבוה. שאלתי הנוספת: האם לנטילת תרופה נגד פרקינסון יש תופעות לוואי ומדוע נותנים אותה בכלל לאנשים שאין להם פרקינסון
אלף תודות, שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/01/2008לאור מה שכתבת אני באמת חושבת שאת זקוקה להערכה נוספת של בעיית השינה, בארבע עיניים. האם עברת בירור רציני באשר לכאבים? בירור אורטופדי?
לגבי תרופות נגד פרקינסון: יש תופעות לוואי מסויימות ונסבלות. בחולי פרקינסון ייתכנו תופעות ספציפיות שלא יופיעו במטופלים ללא פרקינסון. במחקרים נמצא שתרופות נגד פרקינסון יעילות כטיפול בתנועות רגליים בשינה (כנראה קשור למנגנון של הפרעת השינה).
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)