עייפות והתעוררויות מרובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות והתעוררויות מרובות
    לילך
    31/10/2011

שלום,
    מזה מספר שנים שהשינה שלי לא טובה ומלווה בהתעורריות רבות בלילה ושינה קלה
    מאוד כאשר כל רשרוש מפריע לי לישון, אני תמיד קמה עייפה ומרגישה שלא ישנתי טוב.
    הופנתי למעבדת שינה ואילו התוצאות: אני בת 33 ושוקלת כ-60 קג
    נערכה בדיקה פוליסומנוגרפית, משך השינה 4 שות ו52 דקות, חביון הרדמות 6 דקות, חביון REM 63 דקות, REM 25.81%, SWS 5.82%, מספר התעוררויות 10, יעילות שינה 80%. צפיפות הפרעת נשימה בשינה AHI=0 ארועים לשעה. נרשמו 0 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של100% עד למינימום של 97%. אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל-90% 0%. במשך 4% מהלילה נשמעה נחירה.
    סכום: הנבדקת אינה סובלת מהפרעות שינה. בדיקת שינה תקינה
    מומלץ: המשך מעקב הרופא המטפל

לכאורה אין לי בעיית שינה על אף שברור לי שרמת השינה שלי נמוכה ואני סובלת מכך וכבר שפניתי לרופאת המשפחה היא אמרה לי שאין לה נסיון והיא מפנה אותי למעבדת שינה כך שאני לא יודעת אם בכלל לפנות אליה שוב.
    מה עוד יש לי לעשות?

תודה
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עייפות והתעוררויות מרובות - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    31/10/2011

שלום רב,
    אכן במקרה שלך כמי שסובלת מנדודי שינה הרי שבדיקת השינה מיותרת ואיננה מועילה.
    במידה ואת סובלת ממתח נפשי-הרי שיש לפתור את הבעיה הבסיסית. במידה ולא כך הוא-הרי שניתן להיעזר בכדורי שינה. את יכולה להיעזר גם בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי במעבדת השינה של אסותא.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו