מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררות תכופה לצורך מתן שתן בלילהשרית16/11/2011
שלום,
אני בת 30, בריאה, ללא עודף משקל, ללא מחלה כרונית וללא טיפול תרופתי קבוע. מזה 6 שנים בערך אני קמה כל שעה וחצי עד שעתיים וחצי לרוקן את השלפוחית, זאת על אף שאני הולכת לשירותים לפני השינה וגם כשאני מתעוררת בבוקר. יש לציין שכל פעם שאני קמה יש כמות שתן סבירה (זה לא נגמר...), ואני חוזרת לישון בקלות. אין לי קשיים בהירדמות על פי רוב, אני נרדמת וקמה בשעות מאוחרות כשאני בחופש/אם אני לא צריכה להשכים, ולמרות שלקום מוקדם זה תמיד קשה לי אני מצליחה לעשות זאת כאשר יש שגרה שמחייבת בשילוב עם הגעה מוקדמת יותר למיטה והירדמות מוקדמת יותר. בעבר הייתי ישנה ברצף ללא בעיה, כשבדרך כלל 7-8 שעות במצב אידיאלי היו מספקות אותי. היום אני יכולה לבלות 10-12 שעות ויותר במיטה על מנת לשבוע שינה. מיותר לציין שזה בעייתי ופוגע באיכות השינה והחיים- אין לי לרוב את הזמן לבלות כל כך הרבה שעות במיטה, ואז אני קמה עייפה/עם כאב ראש וכו'...
אין לי מתחים יוצאי דופן בחיים (ולא משהו שהשתנה בשנים האחרונות לעומת העבר), בדיקת אולטראסאונד של השלפוחית והכליות היתה תקינה (ללא שארית), כך גם איסוף שתן ובדיקה גניקולוגית היו תקינים, אני לא שותה כמויות יוצאות דופן (ושמתי לב שגם כשאני מפחיתה בשתייה ולא שותה אפילו 6 שעות לפני השינה- עדיין אני קמה לשירותים אם כי פחות: "רק" פעם או פעמיים בלילה).
לסיכום (וסליחה על ההרחבה)- לאיזה מומחה עליי לפנות, האם הסיפור מכוון לבעיה ידועה, וחשוב יותר- פתירה?
בתודה מראש על ההתייחסות,
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות תכופה לצורך מתן שתן בלילה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין16/11/2011שלום רב,
מאמץ נשימתי בשינה יכול גם הוא לגרום לתופעה כזו. באם נשימת הלילה שלך היא טובה ואף אינך נוחרת. הרי שזה לא המקרה. אז את זקוקה לברור רופא פנימי ואורולוג.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)