מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נרקולפסיה??ליאת21/11/2011
שלום,אני בת 28 ובריאה עפ"י בדיקות כלליות(בוצעו המון כולל הורמונלי) ומגיל ההתבגרות אני סובלת ממספר תופעות שמשבשות את חיי לרמה של חוסר תפקוד. יש לי נדודי שינה בלילות,קושי קיצוני להרדם שנובע מכך שבלילה אני לא עייפה וישנונית.פיתחתי תלות קשה בכדורי שינה בעקבות זאת אך הם לא עוזרים לבעיות האחרות...אני עייפה מאוד כל היום גם אחרי שינה של 8-12 שעות! למרות הכדורים(בונדורמין) אני סובלת מיקיצות רבות וריבוי חלומות.פעמים רבות אני מבצעת דברים מתוך שינה(אוכלת,מדליקה ומכבה דברים וכד') ולא זוכרת שעשיתי זאת,בבוקר אני ממש לא מצליחה להתעורר למרות שאני רוצה והעיניים נעצמות בלי שליטה אך בהמשך היום אני מצליחה להחזיק את עצמי ערה-בסבל רב.על בסיס יומי אני חולמת דברים בשעות הבוקר שנראים אמיתיים לגמרי ורלוונטיים("זוכרת" שביטלתי דברים,שביצעתי מטלות חשובות) אך מסתבר שזה לא קרה וזה היה רק חלום,דבר שמסבך אותי בצרות וממש דומה להזיות מתוך שינה.פעמים רבות הרגשתי "שיתוק שינה" ז"א הייתי ערה ומודעת לסביבה אך לא יכולתי להזיז את הגוף וקורים לי מצבים של חולשה\נמלול בגפיים לעתים קרובות.אני משתמשת בריטלין עקב הק"ר מה שמאוד עוזר מבחינת עירנות אך חווה תופעות לוואי וירידה בהשפעה כל הזמן,בנוסף אני מכוונת שעון לשעה מוקדמת כדי לקחת ריטלין ולהתעורר מההשפעה אך פעמים רבות אני חולמת שקמתי ולקחתי,ממש זוכרת את זה וזה לא קרה...נבדקתי במעבדת שינה לילה ואקטיגרף,עם בונדורמין(2 כדורים) ומירו 15 מ"ג לפני חודש.הרישום מתאים לאינסומניה,קשיי הרדמות בינוניים(למרות התרופות),יקיצות מפוזרות אך מבנה השינה בסדר.אקטיגרף לא סדיר(כי הכל פונקציה של תרופות) ואין בעיות אחרות כמו תנועות או נשימה.אני מרגישה שהתופעות החמירו אצלי ושיש שיבוש בתוצאות בגלל תרופות שהבנתי שיכולות לשנות מבנה שינה ולטשטש דברים.בנוסף נבדקתי מבחינה פסיכיאטרית אצל כמה רופאים ואין הפרעות דכאון\חרדה או נפש.מה ניתן לעשות והאם התיאור שלי נשמע כמו בעיה מוכרת? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקולפסיה?? - תגובה
ד''ר אורי לקסר22/11/2011אין לשלול נרקולפסיה
יש לבדוק. ולהתרשם בשיחה עם רופא שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאת22/11/2011שלום ותודה על התשובה המהירה,כיצד נתן לבדוק מעבר לבדיקות אותן ביצעתי פשוט בהתאם לתוצאות שפירטתי הנוירולוגית של קופ"ח שהפנתה אותי לבדיקות שינה טוענת שאין שום צורך להמשיך בירור,שהכל בסדר וכל התופעות הנ"ל הן כתוצאה מ"דחק" ומהתמכרות לכדורי שינה.מבחינתי זה ויכוח "הביצה והתרנגולת" כי ההפרעה הזאת גרמה לי לפנות לכדורים ולא להפך.בנוסף היא אומרת שנרקולפסיה מתבטאת בריבוי שנת חלום קיצוני,נרדמות במשך כל היום בלי יכולת להלחם בזה ולא הגיוני קשיי הרדמות.גם ל"דחק" שהאמת שלא קיים אין רעיוו טיפולי ובעצם להמשיך ככה...האם יש טעם לפנות באופן פרטי ולאן? מה עוד יכול לגרום לתשישות ועייפות אצל אדם צעיר ובריא שאינו סובל מדיכאון? בתודה וסליחה על ריבוי השאלות אני פשוט נואשת ומרגישה שאין מי שיעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין22/11/2011ליאת שלום,
נראה לי שבעייתך היא בתחומו של הפסיכיאטר. העובדה שפסיכיאטרים מסויימים חשבו אחרת איננה מחייבת. בשלב זה בדיקה פה ובדיקה שם אינם הגישה הנכונה. את צריכה מומחה שירכז את הברור והטיפול. הייתי ממליץ בפניך על פרופ' דורון גוטהלף. מספר הטלפון של מזכירתו לשם קביעת תור מוזכר במשיבון הקולי שלו: 0526669360.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ליאת24/11/2011שלום ותודה על ההתייחסות.אני רוצה להוסיף שאני מטופלת אצל פסיכיאטר פרטי בכיר ומומלץ באופן קבוע (בעניין הריטלין) כבר שנה מתוך הרצון לבירור מסודר. אפילו קיבלתי מודפיניל במסגרת הטיפול אך אני לא משתמשת באופן קבוע בגלל המחיר.עברתי אבחון פסיכיאטרי ופסיכולוגי מקיף,טיפול קוגנטיבי והיפנוזה,טיפול בשיחות וסוג של אימון אישי והאמת שהבדיקות שינה התבצעו בזכות המלצה מהפסיכיאטר שלאחר טיפול ממושך,שיחות וכל האבחונים,סבור שאני כן סובלת מהפרעת שינה ועייפות לא ממקור נפשי ושהקושי התפקודי הוא פיזיולוגי לחלוטין שאכן "גורם" לשיבוש במצב הרוח וכמובן שכל עוד נמשך,דיכאון הוא בלתי נמנע ולכן חובה לאתר ולטפל במקור הבעייה.הפסיכיאטר שלי הוא רופא מאוד מוכר ובכל זאת הפנה אותי לדיעה נוספת שם קיבלתי בעצם את אותה חוות דעת.בגלל שמדובר ברופא פרטי שאינו שייך לקופ"ח שלי,המלצותיו הרבות לבדיקות לא משפיעות על רופאי הקופה להפנות אותי.ניסיתי טיפול במלטונין 5 מ"ג שלא שיפר לי את העירנות ביום,גרם לתופעות לוואי קשות ולא הועיל,ניסיתי ועדיין מתמידה לחיות אורח חיים מסודר ובריא במידת האפשר (תזונה עפ"י דיאטנית,התנזרות מרעלים וקפאין,הפחתה כמעט מוחלטת של סוכר,ספורט ושיטות הרפייה).פניתי גם לרפואה משלימה ותוספי תזונה ואני במשקל תקין ותמיד הייתי.אני אם לילדה קטנה,נשואה ומוגדרת כמחוננת מילדות ובעצם החיים עוברים לי ללא יכולת לממש את הפוטנציאל שלי ולבצע אך ורק מטלות שאני חייבת וגם זה עם המון קשיים.לכן,אני מבקשת עצה ואולי קצת הכוונה למה נתן לעשות\לבדוק מעבר למה שאני עושה.בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)