שעון ביולוגי דחוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעון ביולוגי דחוי
    זיוית
    28/11/2011

לרופא שלום מגיל ילדות מוקדמת תמיד היה לי קשה להרדם בלילה ןקשה לקום בבוקר. במשך השנים עקב אילוצי היום יום הסתדרתי (לא בלי מאמץ)עם השעות בהתאם לנחוץ. שנים האחרונות אני עובדת כעצמאית מהבית ואני אדון לעצמי ולזמני. אני מוצאת את עצמי יותר ויותר ערה לתוך השעות הקטנו של הלילה וישנה ביום. בשעות הערב הערנות וכושר הריכוז שלי עולים ואני מתמלאת מרץ ורצון לעשיה, אני בשמחה ובקלות נסחפת לעבודה עד 3 או 4 בבוקר ואחר כך צריכה עוד להרגיע לפני שאני הולכת לישון. בקלות רבה אני ישנה מצויין ללא כל הפרעות או התעוררויות עד 12 או 13 בצהריים וקמה לקראת עוד יום הפוך. המגמה הולכת ומחריפה ככל שגילי עולה (מעל 60). תמיד ישנתי מצויין וגם עכשיו, רק לא בשעות הנכונות. אישית אין לי בעיה עם זה אבל זה מקשה על הסינכרוניזציה עם הסביבה. מה ניתן לעשות כדי ללכת לישון לא יאוחר מ 2 בלילה ולקום ב 10 בבוקר. תודה רבה זיוית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעון ביולוגי דחוי

הוספת תגובה

• שעון ביולוגי דחוי - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    29/11/2011

שלום רב,
    ניתן להדגים את ההפרעה בעזרת מכשיר הנקרא אקטיגרף, כעין שעון אותו מרכיבים במשך מספר ימים. המכשיר ע"פ תנועות הגוף מאפשר רישום של שעות שינה וערות. עם זאת האבחנה במקרה שלך די ברורה. הטיפול בשעון ביולוגי דחוי הוא במלטונין וכן חשיפה לאור. את יכולה לבקש הפניה למעבדת שינה ורופא המעבדה יטפל בך.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו