מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לישון רצוף זה לבקש חצוף?אודית02/02/2008
אני בת 30 סובלת כבר 10 שנים מנדודי שינה, אני הולכת לישון מאוחר כי אני מעדיפה לדחות לרגע הכי אחרון של היום את המקום הזה שישנים בו אני נכנסת לישון רק שאני לגמרי ממוטת כך תמיד היה ( לפחות בעשר שנים ) וזה בא לידי ביטוי בכל מקום שבו אני גרה או נמצאת בעולם ז.א. אין כנראה בעיה ספציפית לחדר שינה שלי , בכל מקרה אני מתעוררת כשעתיים שלוש אחרי כן וזה קורה לפחות 2 פעמים בלילה וכשזה קורה אינני מסוגלת פשוט "להתהפך" ולהמשיך לישון זה מצריך אותי לקום לשתות או לאכול איזה יוגרט פרי או משהו ולקרוא או לכתוב ככה חצי שעה עד ה"התרסקות" הבאה,
לפני כמה שנים אובחנתי כ ADHD ובמסגרתו אני מטופלת ברטלין אשר באורך פלא או לא שיפר את בעיית השינה והיו אף ימים של שינה רצופה... אך בזמן האחרון חזרו הנדודים שוב לעצמם והרופא משפחה נתן לי חודש ניסיון של סטילנקס לקחתי לילה אחד חצי כדור והיה נהדר קמתי אדם מאושר ללאחר ליל שינה רצופה רגע נדיר אך לילה למחרת שוב חזרו הנדודים לכן הלילה לקחתי כדור שלם וכאילו כלום מתעוררת כהרגלי אנ א אם אפשר עיצה קשה ומתסכל , בעבר הייתי במעבדת שינה שלא מצאה שם פתרון ניסינו מלטונין וגם כן לא עזר .. יש רעיון מה אומר ההגיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/02/2008בעייה של 10 שנים לא ניתנת לפתרון קסם דרך האינטרנט..רצויה שיחת ייעוץ פרטנית במכון שינה.
על פניו, נראה שמדובר באינסומניה פסיכופיזיולוגית, שהיא צורת נדודי שינה שבה יש כבר התנייה בין הערב והמיטה לבין שינה רעה.
בדרך כלל טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשוי לסייע.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)