שינה חזקה וקושי להתעורר בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה חזקה וקושי להתעורר בבוקר
    שרון
    13/01/2012

שלום רב,
    בת 31, בריאה בד"כ. נוטלת באופן קבוע (מזה מס' שנים) גלולות מסוג יסמין ופאקסט לטיפול בחרדות. נוהגת ליטול אותם יחד לפני השינה. סובלת מ"שינה עמוקה", לא משנה כמה אלך לישון מוקדם אני לא מצליחה לשמוע את השעון המעורר בבוקר ולא מסוגלת לפקוח את העיניים ולהקים עצמי מהמיטה. הדבר פוגע באיכות חיי ובעבודה, שכן זה גורם לי לי לאחר מידיי יום לעבודה. ניסיתי הכל: כיוונתי מס' שעונים, אבי מתקשר אליי מידיי בוקר להעיר אותי אך רק לאחר כ-10 שיחות אני מצליחה לשמוע שהוא התקשר...כשלבסוף מתעוררת לא מבינה מדוע השעון לא צלצל...בד"כ אני זקוקה ל 8 -10 שעות שינה לפחות אך לעיתים גם זה לא מספיק ובסופ"ש אני יכולה למצוא את עצמי שעות ארוכות במיטה. 6.5 שעות שינה אינם מספיקים לי. כמובן שאם אני הולכת לישון מאוחר ומצליחה לקום מוקדם, אני לא מרגישה טוב במהלך היום- מרגישה שיש לי חום ואני הולכת להיות חולה. את התופעה הנ"ל אני סובלת מילדות, החל מגיל בית-ספר וכלה בצבא- בו התקשיתי מאוד לקום בבוקר והייתי זקוקה "שינערו" אותי מהמיטה בכדי לקום. יש לציין כי בתקופה האחרונה התווספה תופעת של הזעת לילה, בתחילה נמשך כשבוע ימים רצוף, אך בימים האחרונים זה מופיע לסירוגין. אני קמה בבוקר "ספוגה" במים עד כדי כך שקר לי ולא מסוגלת להוציא עצמי מהמיטה.
    מה יכולות להיות הסיבות לתופעות הנ"ל בהינתן הנתונים שלי וכיצד ניתן לטפל בהם בשלב הראשון (בהינתן העובדה שאני רווקה ומתגוררת לבד)?

אודה לתשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינה חזקה וקושי להתעורר בבוקר - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    16/01/2012

שלום רב,
    מן הראוי להפנות את השאלות הללו לפסיכיאטר המטפל.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה.

שרון
    16/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו