הליכה מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה מתוך שינה
    אור
    14/01/2012

בן 29 בזמן האחרון מקרים של הליכה מתוך שינה לאחר שתיית אלכוהול. ידוע לי שאני מדבר הרבה מתוך שינה. בחודש האחרון שני מקרים של הליכה מתוך שינה שידוע לי עליהם. בראשון הוצאת אוכל מהמקרר אכילה ודיבור בטלפון עם חברה שהתקשרה אלי. בשני ישנתי אצל חברים והם אמרו שבלילה הסתובבתי דיברתי אתם והוצאתי דברים מהמקרר. כפי שאמרתי שני המקרים קרו לאחר שתיית אלכוהול מרובה. מה ידוע לכם על התופעה? האם זה קשור יותר להפרעת שינה או למצב נפשי וצריכת אלכוהול? למי יש לפנות בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה מתוך שינה

הוספת תגובה

• הליכה מתוך שינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    16/01/2012

שלום רב,
    הליכה מתוך שינה שכיחה יחסית בגיל צעיר ופוחתת עם ההתבגרות. עם זאת קיימת גם בגיל המבוגר. הפרעות שינה המכונות פאראסומניות יכולות להיות קשורות גם לנטילת אלכוהול ואף שימוש בסמים. השאלה היא אם התופעה הייתה קיימתתמיד או הופיעה באחרונה.
    בשלב ראשון הימנע משתיית אלכוהול. אם התופעה נמשכת ובמיוחד באם לא הייתה קיימת קודם לכן בקש הפניה למעבדת שינה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה הזריזה. הרחבת פרטים.

אור
    16/01/2012

לא ידוע לי על מקרים נוספים בילדות או בגרות (חייתי עם בת זוג בשלוש השנים האחרונות) לפני חצי שנה עברתי ניתוח וידוע לי שיום אחרי תחת השפעת משכחי כאבים רבים התעוררתי וצעקתי מתוך הזיות אך לא יחסתי חשיבות למקרה. חצי שנה אחרונה היתה קשה נפשית, הרבה לחץ וחרדות בעקבות הטראומה הפיזית שעברתי.
    כפי שציינתי בשני המקרים שידועים לי דיברתי ותקשרתי עם הסביבה, עניתי על שאלות אך התנהגתי בצורה מוזרה שמאוד לא אופיינית לי חזרתי לישון ואין לי שום זיכרון מהמקרה. שאלתי היא כזו- האם ידועים מקרים שבהם אדם הולך מתוך שינה ומתקשר לחלוטין עם הסביבה בלי להתעורר?
    יש לציין ששני המקרים קרו בשעה הראשונה שלאחר ההירדמות וכמו כן שבשני המקרים היה משהו שהפריע לשנתי.
    אני מנסה להבין אם יש ליחס את מה שקרה להליכה מתוך שינה או שאולי פשוט התעוררתי שיכור, רמות נמוכות של סוכר בדם. מטופש אבל זה המצב.
    אני גר (וישן) לבד כרגע, איך אוכל לבדוק את הנושא לבד?
    תודה רבה שוב על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה הזריזה. הרחבת פרטים. - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    18/01/2012

שלום רב,
    אם כך מן הראוי שתפנה למי שמטפל במצבך-פסיכיאטר.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו