חנק בלילה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חנק בלילה!
    דיאנה
    04/02/2008

שלום! לפעמים (בערך פעם בכמה חודשים) אני מתעוררת בלילה בפתאומיום ותחושה שגרון שלי נסתם לגמרי ואני מנסה להחזיר לי אוויר! אחרי זה יש מאבק בלהכניס אוויר. בדרך כלל ברוך השם!!! אחרי כמה ניסיונות להכניס אוויר אני מתחילה לנשום רגיל. אבל יש לי דופק חזק.אני ממש נבהלת מזה. אני בת 20. ושאלתי את החבר שלי אם אני נוחרת בלילה .הוא אמר שלא. ובדרך כלל אין לי בעיות שינה. אבל זה קורא לי לפעמים.. וזה קורא במשך כמה ימים רצופים ואחר כך עוד פעם נעלם לתקופה. אני נורה מפחדת שאני אחנק למוות! אפילו מפחדת ללכת לישון..מה זה???יש מצב שהתסמינים האלה הם התקפות פאניקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חנק בלילה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    05/02/2008

לפי התיאור אכן נראה שמדובר בהתקפי חרדה משינה. זו אבחנה מוכרת והטיפול - פסיכולוגי / פסיכיאטרי - תרופתי.
    אפשרות נוספת באבחנה המבדלת - רפלוקס של חומצה מהקיבה שעלול לגרום גם כן תחושת מחנק. האם את סובלת מצרבות? נראה לי פחות סביר במקרה זה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור

דיאנה
    05/02/2008

לא אני לא סובלת מצרבות ובעיות קיבה בכלל.

וכן אני סובלת מחרדות ונמצאת בטיפול אך היתי חייבת לשאול אותך את זה. אני חייבת לשלול קודם כל את הבעיות הפיזיות שלי בשביל שיוכל להתחיל טיפול פסיכולוגי. בכל מקרא אולי כדאי לי להבדק.? איפה בודקים את הבעיה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    06/02/2008

אם את מתכוונת להיכן בודקים הפרעות נשימה בשינה - במכון שינה. בקשי הפנייה מקופת חולים. לדעתי ומניסיוני בבחורה בת 20 שאינה נוחרת הסבירות שמדובר בהפסקות נשימה נמוכה ביותר.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק יום יומי במשך 7 שנים ..

תמיר
    17/04/2009

במשך 7 שנים אני נחנק כל לילה ,זה התחיל אחרי הצבא ..בשנה הראשונה החנק היה ממש קל להתמודד איתו עד שההתקפים היו חזקים עד כדי פחד להחנק למוות כאבים ביד שמאל עם זרמים עד הרגליים עם תחושת חנק גדולה ...ההתקפים באים בשלב של ההירדמות בכל שעות היום ונדירות בבוקר לאחר לילה של שינה..יש מקרים שאני לא חושב שאצא מזה בחיים עד שזה נרגע ..ההתקף חנק נמשך כמה שניות בודדות ..
    האם אלה התקף חרדה או בעיה פיזית ?. נשללה פעמים בקשת מעבדת שינה מפני שלדעתם הסיבה אינה מוצדקת לבדיקה יקרה זו...
    התחושה של עייפות כבר 7 שנים אצלי ואני מתחיל להתרגל למצב המפחיד...מצחיק שאני זוכר במשך כל התקופה הזו רק פעמיים שישנתי בלי התקף....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/04/2009

אני ממליצה לפנות לייעוץ במכון שינה, לפני בדיקת שינה (וייתכן שכלל לא נחוצה בדיקה!). לדעתי תוכל לקבל הפנייה לשיחת ייעוץ עם רופא שינה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו