מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התאמת תרופה ליקיצה מוקדמתרמי21/01/2012
שלום רב, אני גבר בן 48 ונשוי אב לילדים.אני מרגיש מסופק מעבודתי ומחיי באופן כללי. עם זאת לאורך שנים רבות אני מתעורר מוקדם מאוד (בסביבות השעה חמש בבוקר). עם השנים למדתי ל"נצל" התעוררות מוקדמת זו לצורך פעילויות שונות ומגוונות. למעשה אני מסתדר עם מעט שעות השינה 5 עד 6 ולא מרגיש עייפות למחרת היום והתפקוד לא נפגע. עם זאת מאחר ואני אדם "שלוקח דברים ללב" ונושאים שונים שמעסיקים את עולמי הפנימי מופעים לפני השינה אני מוצא את עצמי בתדירות של אחת לשבוע בערך מתעורר באמצע הלילה (בשלש וחצי ארבע) כשהמחשבה שהעסיקה אותי טרום ההרדמות עולה שוב במחשבותי. אני לא מצליח להרדם שוב למרות שנים רבות של טיפול פסכולוגי וטכניקות מדיטציה מגוונות אותם תירגלתי לאורך השנים. התעוררות מוקדמת זו מקשה על תפקודי למחרת היום. לאורך כל השנים נמנעתי מסיוע תרופתי כלשהו בעיניין זה אך לאחרונה חשבתי שהגיע הזמן להקל במעט על סמפטום עיקש זה גם באופן תרופתי, אד הוק. אין לי כל בעיה בהרדמות גם באותם ימים שכאמור אני מוטרד ויודע שאתעורר מוקדם באופן חריג הפעם. אני זקוק להמלצה בדבר תרופה שיכולה להתאים במקרה כזה ואשר יכולה לעזור ולהרגיע ובעיקר לאפשר עוד מספר שעות שינה. כאמור אני זקוק אך ורק למקרים הספציפים אותם ציינתי ואין לי צורך בתרופה העוזרת להרדם בפעם הראשונה אלה כזו שתסייע באותם לילות שהתעוררות מוקדמת באופן חריג. תודה רבה, רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת תרופה ליקיצה מוקדמת - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין21/01/2012שלום רב,
מחד אתה מסופק בעבודתך ומחייך ומאידך נזקקת לטיפול פסיכולוגי.יש כא סתירה מסויימת. אולי אתה זקוק להערכה מקצועית ולא של פסיכולוג או טכניקות מדיטציה. אולם אם במידה ונתייחס לדבריך כפשוטם גם אז עדיין השאלה היא האם אתה זקוק לכדור שינה בלבד ואתה כבר תדע מתי ליטול אותו, או שאתה זקוק לכדורים שירגיעו אותך ויתנו לך הרגשה בסיסית טובה.
פנה לפסיכיאטר או לפחות לרופא משפחה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)