שינה "מוזרה"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה "מוזרה"
    דנה לא נמה
    11/02/2012

שלום,

יש לי שינה מאוד מוזרה...
    ראשית, תמיד הייתי מה שמכונה "light sleeper" וכשהייתי נערה לא הייתי צריכה יותר מ-5 שעות שינה בלילה וגם כשישנתי - זה היה יותר כמו נימנום (שמעתי כל רחש, התעוררתי מספר פעמים וכו'). לא היו לי בעיות עייפות למרות השינה הקלה והמועטה ויתרה מכך, לא יכולתי בשום פנים ואופן להירדם סתם ככה באמצע היום.
    כיום, אני בת 24, לאחר שהפסקתי ליטול תרופה מסויימת שידועה בגרימת נימנום כתופעת לוואי (אלטרול, למניעת מיגרנות).
    במהלך נטילת התרופה, היו לי תופעות לוואי של נימנום כבד וממש צניחה למיטה כשעה לאחר נטילת התרופה. לקחתי אותה במשך 4 וחצי שנים. לאחרונה לא יכולתי להתמודד יותר עם תופעות הלוואי שכללו בין היתר גם קושי עצום להתעורר ושיתוק שינה והפסקתי ליטול את התרופה.

בחודש האחרון, אני פשוט לא ישנה.
    לוקח לי שעות להירדם וכשאני מתעוררת, אני מתעוררת עם תחושת "מועקה" בחזה.
    אין לי איך לתאר זאת מלבד תחושת פחד/מועקה/חרדה מאוד חזקה, סתם ככה.
    אין לי בעיות נפשיות, אני לא חולמת חלומות פעילים במיוחד ובאמת שאין לי מושג ממה זה נגרם.
    אופי השינה מוביל לעייפות במהלך כל שעות היום, כאשר אני אף פעם לא באמת מתעוררת... אני מרגישה כל בוקר כאילו לא ישנתי בכלל ומתעוררת בתחושה רעה מאוד ומפחידה.
    אני לא יודעת מה לעשות, אודה לעצה...

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה "מוזרה"

הוספת תגובה

• שינה "מוזרה" - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    11/02/2012

שלום רב,
    יתכן מאד שאת מתוחה נפשית ואולי במצב חרדה. מן הראוי שבשלב ראשון תפני לפסיכיאטר.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל אינני חרדה או לחוצה. אולי

מ.
    13/02/2012

ישנה סיבה אחרת, עקב ה"גמילה" מאלטרול (שאמנם מיועד לטיפול בדיכאון, אך נרשם לי עקב מיגרנות כרוניות...)?
    האם ישנן בדיקות שאפשר לבצע כדי להבין את הסיבה..?
    אני מאוד רוצה לחזור לישון כמו בן אדם.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל אינני חרדה או לחוצה. אולי - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    13/02/2012

שלום רב,
    אם אכן מדובר בתופעת לואי של ה]סקת הטיול באלטרולט, הרי שאת תשובי לישון כקודם לכן.
    במידה ואת זקוקה לסיוע בינתיים ואינך יכולה להמתין הרי שאת יכולה להיעזר בכדורי Tonight אותם ניתן לרכוש ללא מרשם ואשר יועילו לך לשינה, וזאת לתקופת הביניים.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו