מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נרקולפסיה?ליהי12/02/2012
שלום,
אני סטודנטית ומתקשה מאוד לנוח במהלך השינה בלילה. המצב הוא כזה: אני הולכת לישון ומקפידה על 7 שעות שינה, ונרדמת די מהר בדרך כלל ולא זזה במהלך הלילה כמעט בכלל. למרות זאת אני קמה כשאני זוכרת את החלומות שלי מהלילה והם תמיד נדמים מאוד ארוכים ובהם אני תמיד עושה משהו שמתיש אותי. אני מתעוררת מאוד עייפה, ולמרות שאני מכינה כוס קפה (של רד מאג) עם שתי כפיות כפה בפנים, אני עדיין יכולה לשבת בשיעור, לקחת שלוק מהקפה ולהירדם מיד אחרי.
במקומות ממוזגים ושקטים כמו ספריות או בחדר שלי לבד לפחות פעם ביום אני מרגישה עייפות מאוד כבדה, ולפעמים אני פשוט נכנעת לה ועוצמת עיניים לכמה דקות ואחר כך מרגישה טוב יותר.
מעבר לכך, גם כשאני נרדמת למספר דקות זה בדרך כלל מלווה בחלומות עם תכנים נרחבים ומפותחים, ולמען האמת הפחד הגדול ביותר שלי הוא להרים את היד באמצע השיעור מתוך שינה ולשאול משהו לחלוטין לא קשור, ויש לי את הדחף הזה די הרבה. כמו כן אם אני נרדמת תוך כדי סיכום במחברת (וזה קורה) אני רושמת דברים מהחלומות שלי, ויוצא שיש לי סיכומים עם משפטים לחלוטין לא קשורים.
למרות שתמיד צחקתי על זה עם החברות שלי, וזה תמיד היה השיא של הבוקר לשמוע אילו חלומות היו לי בלילה, אני מוצאת שההספק שלי בלימודים יורד ושהריכוז שלי נפגם. אני חייבת לציין שהתופעה הזו לא חדשה, למרות שהתחלת הלימודים הגיעה אחרי תקופה ארוכה שבה כמעט ובכלל לא עשיתי פעילויות מונוטוניות או שדרשו ממני לשבת במקום אחד.
אינני מאובחנת להפרעות קשב וריכוז, אינני נוחרת ובכלליות אני בנאדם בריא. מעולם לא התמוטטתי על הרצפה בהתקף שיתוק או הרגשתי איבוד טונוס שרירים.
האם יכול להיות שמדובר בנקרולפסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
ליהי14/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרקולפסיה? - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין15/02/2012שלום רב,
אינני רואה כל סיבה מדוע כלל לחשוב על נרקולפסיה. אני מקוה של השתמשת בסמים.
כדאי לבצע בדיקת שינה במעבדה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)