מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שינהיונתן15/02/2012
שלום
בן 37
קיבלתי הפנייה לבדיקה במעבדת שינה על ידי רופא א.א.ג.
אני סובל מקשיי הירדמות וכן יקיצות, כאשר חלק מהעניין זה קשיי נשימה ככל הנראה, אולי גם קשור לאף הסתום, כי את זה אני בוודאות מרגיש וזה מפריע לי מאוד.
הריריות מתנפחות בשכיבה בצורה משמעותית, ובבדיקה נמצא יובש בכל ריריות האף וקיבלתי המלצה להשתמש ברינופנטינה, בסיס לשון מעט מוגדל ואחורי.
יש לי סטיית מחיצה, אבל מאחר ובמשך היום בדרך כלל האף פתוח בשני הצדדים הרופא לא בטוח שזה יכול לעזור, אלא אולי לטפל בריריות שמתנפחות בשינה.
וכן המלצה להגביה את ראש המיטה ולחזור לאחר בדיקה במעבדת שינה להמשך ייעוץ וטיפול.
רציתי לשאול :
1. מה הכוונה בבסיס לשון אחורי ומוגדל מעט ? והאם יש לזה קשר ?
2. מאחר ולצערי אני רגיל להירדם בשעות מאוחרות מאוד 3 בערך, אז איך תתבצע בדיקת שינה במעבדה כאשר הלילה שם מתחיל ב 10 ? (לפעמים אני נרדם ממש רק לקראת הבוקר)
3. יובש של כל ריריות האף ניתן לשיקום ?
4. לפעמים בשלב הראשון של השינה והניסיונות להירדם אני מרגיש משהו כמין מכת חשמל בכל הגוף וזה מקפיץ, במה מדובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין20/02/2012שלום רב,
הנך סובל מנדודי שינה ומאטימות אף ואולי הפרעת נשימה בשינה.
לגבי אטימות האף, הטיפול הוא ניתוחי תמיד ואין טעם לבצע בדיקת שינה כאשר אתה סובל מנדודי שינה או כדי לטפל באטימות אף. הרמת ראש המיטה איננה טיפול בנושא זה.
לגבי בסיס הלשון האחורי, מדובר בהתרשמות קלינית, כלומר בעת בדיקתך. עם זאת נתונים כאלו יש להגדיר רנטגנית ולא סוביקטיבית.
לגבי הקפיצה בתחילת השינה, יש תופעה המכונה sleep starts ואולי בכך מדובר.
לסיכום,
אתה פציינט מורכב מעט ויש לבצע הערכה מקצועית מעמיקה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ', והמשך השאלה
יונתן21/02/2012שלום
אתמול הייתי במעבדת השינה לצורך שיחה ראשונית, והסברתי שיש לי גם קשיי הירדמות (אני לא ישן לפני 2-3) וגם שאני סובל מאטימות באף, ובכל זאת הרופא אמר שאם אצליח לישון גם קצת זה יעזור לבדיקה.
ברשותך כמה שאלות :
1. לגבי האטימות באף, חשוב לי להדגיש שבמשך היום זה לא קורה כמעט, הבעיה היא בשכיבה בעיקר, כלומר סטית המחיצה ככל הנראה היא לא הבעיה עצמה, אלא הגודש בריריות שקורה בשכיבה בעיקר או בתקופות שיש לי את האלרגיה או אם יש חימום בחדר.
למה זה קורה ? והאם יש פתרון לזה ?
כמו כן בשכיבה באופן כללי אני מרגיש מין לחץ ואי נוחות בראש, משהו דומה קצת למצב שבו הראש למטה והדם זורם לראש, האם יש קשר לזה, ולמה זה ?
2. לגבי בסיס הלשון, יש צורך בהדמייה או שמספיק בדיקת השינה ?
המון תודה על הסבלנות והתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ;, והמשך השאלה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין22/02/2012שלום רב,
בדיקת השינה איננה תורמת דבר במקרה כמו שלך. אינך זקוק לבדיקת שינה אלא לבדיקה מתאימה בתוספת הדמיה רנטגנית מיוחדת.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ', ועוד שאלה
יונתן23/02/2012שלום
מה הכוונה בהדמייה רנטגנית מיוחדת ?
ואיזה ניתוח עושים במצב של אטימות באף רק בשכיבה ?
איך שאני קם מהמיטה לאחר כמה דקות האף נפתח.
כמו כן יש לי יובש באף, וכשיש חימום זה מתגבר וממש צורב לנשום מהאף, האם יש לזה טיפול יעיל ?
האם היובש עצמו גורם להתנפחות הרירית וכלי הדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)