לא מצליח לישון מוקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליח לישון מוקדם
    גיא
    09/03/2012

אני סטודנט בן 25, וסובל מבעיה שאני לא מצליח לישון מוקדם. המבחנים שלי הם ב-9 בבוקר ואני לא מצליח להירדם בלילה שלפני המבחן לפני 3 או 4 בלילה.
    תמיד הייתה לי נטייה להיות עירני יותר בשעות המאוחרות, ותמיד היה לי קשה לקום בשעות מוקדמות, אך הדבר חמור יותר כשאני בתקופת בחינות ללא מסגרת שמחייבת אותי לקום מוקדם. כמה שאני לא מנסה, אני לא מצליח להרגיל את עצמי לקום ולישון בשעות מוקדמות, והדבר פוגע לי בבחינות. האם ניתן להיעזר בכדורי שינה (אפילו נטילה חד פעמית) כדי להסדיר את שעות השינה?
    יש לציין שכשאני נרדם השינה שלי תקינה לחלוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח לישון מוקדם

הוספת תגובה

• לא מצליח לישון מוקדם - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    09/03/2012

שלום רב,
    יתכן והשעון הביולוגי שלך דחוי והדבר מובן בא לידי ביטוי עוד יותר כאשר אתה מתוח נפשית.
    יש להעריך את תזמון שעות השינה שלך ולטפל בדבר באופן מקצועי. התרופה עליה מבוסס הטיפול היא המלטונין קרוי גם "הורמון השינה" .
    בקש הפניה לבדיקה הקוריה אקטיגרף במעבדת השינה רצוי אסותא. בבדיקה זו שעות השינה שלך מתועדות באמצעות רשם הענוד כשעון על פרק כף ידך במשך מספר ימים.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

גיא
    17/03/2012

לצערי לא אוכל למצוא זמן לבצע את הבדיקות שהמלצת בזמן הקרוב
    רציתי לשאול האם נטילה חד פעמית של כדור שינה תוכל לעזור להסדרת שעות השינה לזמן מוגבל? האם כדאי לנסות או שהיית ממליץ להימנע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו