מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אודה על תשובה בהקדם,איני ישן כלל!מתן20/03/2012
לפני כ-15 שנה אובחן אצלי שיבוש בשעון הביולוגי (פאזת שינה דחויה, כמדומני), מאז אני נוטל מלטונין 5 מ"ג בשעה קבועה. בנוסף אני נוטל לפני שינה רמרון 45 מ"ג לטיפול חרדתי. 2 התרופות האילו מייצבים לי את השינה ואני ישן טוב. לפני כחצי שנה ניסיתי, בעזרת נטורופטית, מספר תוספים טבעיים להרגעה (במהלך היום), כגון, קומפלקס B, ל-תיאנין, רודיולה ואומגה 3, ביחד ולחוד. מבחינת הרגעה אכן הרגשתי הטבה, אך במקביל הפסקתי לישון לחלוטין! ניסיתי בניסוי ותעייה להוריד תוסף כזה ואחר, על מנת להתחקות אחר התוסף הבעייתי, אך כלום לא עזר, והשינה חזרה רק לאחר שהפסקתי ליטול את כולם לגמרי.
לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם מקיפה ומכיוון שנמצא שה-B12 אצלי קצת נמוך (אבל חשוב להדגיש שהוא בטווח הערכים התקינים! וכן שאני לא צמחוני, אך מצד שני גם לא מרבה באכילת מזונות חלביים), רופא המשפחה המליץ לי לנסות נטילת B12, ולכן בימים האחרונים אני נוטל את זה בצורת כדורי מציצה בשעות הבוקר (של חברת לייף, 1000 מק"ג בשילוב חומצה פולית 400 מק"ג). ושוב, ההרגשה הכללית השתפרה אך השינה נעלמה לחלוטין, כאשר לפני שנטלתי את הויטמין ישנתי מצוין.
למיטב ידיעתי לא אמור להיות קשר בין הדברים, ולכן הדבר מפליא אותי ומתסכל ביותר. אשמח לשמוע את דעתך בנושא ולדעת אם ייתכן בכל זאת קשר בין התוסף לחוסר השינה, וא"כ, מה ניתן לעשות, מכיוון שאני מרגיש שהתוסף אכן משפר את הרגשתי הכללית אך השינה נפגעת משום מה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה בהקדם,איני ישן כלל! - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין20/03/2012שלום רב,
מי שפונה לרופאי אליל מסכן את בריאותו. נטורופת הוא רופא-אליל או כפי שניתן גם לכנותו גם רופא פולקלוריסטי ואינני רואה סיבה מדוע בימינו כאשר יש ידע אנשים מפקירים את גופם כך. תוספי מזון הם תרופות ואת הטיפול בגופך היקר לך מן הראוי להשאיר בידי המקצוענים שהוכשר לכך.
פנה למומחה שמטפל בך במלטונין ורמרון והזהר מרופאי האליל.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)