התקפים פסיכוטיים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפים פסיכוטיים?
    יעל
    11/02/2008

יש לי הפרעות שינה מגיל 14 בערך (כיום אני בת 19). מאז גיל 14 אני זוכרת את עצמי נשכבת במיטה בשעה 11 בערך ולא נרדמת את השעות הקטנות של הבוקר.
    לפני כחצי שנה לא ישנתי 3 לילות רצוף ובמשך שבועיים באופן כללי היו לי תחושות מוזרות מאד, כגון עצבנות, קושי להתרכז, מתח, עייפות ומחשבות מתרוצצות, ובמשך אותן שבועיים ישנתי רע מאד עד שבשלושה ימים שלא ישנתי היה לי לפי הגדרת הרופאים "גלישה פסיכוטית".
    הם הגדירו אותי כסובלת ממאניה דיפרסיה, אבל אני חושבת שהאבחנה שגויה, ורציתי לשאול האם יש מצב לגלישה פסיכוטית מבעיות שינה שהם לאוו דווקא תוצאה של מאניה דיפרסיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפים פסיכוטיים?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    12/02/2008

חסך שינה משמעותי ומתמשך עלול לתת תמונה דמויית מחלה פסיכיאטרית.
    התאור שלך שמגיל 14 יש לךך קשיי הירדמות משמעותיים מעלה באבחנה מבדלת הפרעה בתזמון השינה מסוג פאזת השינה הדחוייה.
    כדאי לפנות לבירור במכון שינה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה,

יעל
    13/02/2008

ובהמשך לתשובתך... הרופאים הביאו לי ריספונד ודפלפט ומאז שאני נוטלת אותם בדרך קבע אני ישנה די טוב בלילות, למעט מקרים בודדים. האם ידוע לך על איזה קשר בין זה לבין פאזת השינה המאוחרת? האם התרופות האלה גם עוזרות לתופעה הזו? ואם במקרה אין לי הפרעה פסיכיאטרית כפי שהם אמרו, הכדורים שאני נוטלת יכולים להשפיע עליי לרעה באיזשהו אופן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    14/02/2008

קשה לענות במדוייק ללא ירידה לפרטים ובדיקה.
    אם התרופות שאת נוטלת עזרו לפתור את בעיית השינה מאוד ייתכן שקיימת הפרעה פסיכיאטרית ראשונית ואילו הפרעת השינה היתה משנית. ריספונד ודפלפט אינן תרופות לטיפול בפאזת השינה הדחוייה.
    לגבי הבטיחות של התרופות - יש לברר אצל הפסיכיאטר המטפל.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו