אמא תשושה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא תשושה
    איילה
    24/04/2012

אני אם לתינוקת בת כ-5 חודשים.
    בתי בדרך כלל מתעוררת באמצע הלילה (2-3 בלילה) על מנת לאכול ונרדמת בחזרה ואילו אני לרוב נשארת ערה, לעיתים אף עד הבוקר ואז נאלצת, כמובן, לקום על מנת לטפל בילדה וכל היום צמודה אליה (אני בחופשת לידה עד תחילת יוני).
    קשה לי מאוד במשך היום עם העייפות שאני "מושכת" מהלילה. ניסיתי פעם אחת לקחת חצי כדור לוריוון אחרי שהאכלתי אותה בלילה והיא נרדמה אך זה לא היה אפקטיבי מאחר והיא התעוררה לאחר כשלוש שעות בערך והשפעת הכדור לא התפוגגה וזה גרם לי למיגרנה שליוותה אותי כל היום....

חשוב לי לציין כי במשך היום הילדה כמעט ולא ישנה ומאוד עירנית (ישנה רבע שעה פה..רבע שעה שם ולא שינה ארוכה ורצופה שנותנת גם לי מנוחה).

אודה להנחייתך מה ניתן לעשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא תשושה

הוספת תגובה

• אמא תשושה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    28/04/2012

שלום רב,
    בגיל זה יקיצה לילית אחת לאכילה עדיין לגיטימית. כדאי לכוון את הארוחה האחרונה לשעה 12 וכך עד 4 לפנות בקר תשיגי שינה כיאות. ילדים יכולים בהמשך להתעורר בלילה לאחר תום מחזור שינה וטרם תום שנת הלילה ובמידה והדבר יקרה הרי שיהיה צורך לטפל בדבר.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי כדאי להרגיל אותה...

אילנה ר'
    03/08/2012

שלום מניסיון אישי- כשקראתי את הפניה שלך היה מובן לי שאין לך לוז שעות מסודר לילדה ואת נותנת לה להחליט מתי לישון ומתי לקום.אני מציעה לך לעשות לה סדר יום מאורגן.זה מאוד כדאי גם לה וגם לך כמובן.למשל תשכיבי אותה בצהרים בשעה12 או ב13 נניח איך שאת חושבת שהיא כבר עייפה.. ותני לה לבכות או לא יודעת מה בהתחלה עד שתתרגל.אבל את אל תוותרי ותקבעי לה שהיא צריכה לישון.תאכילי אותה באותה שעה כל יום.בקיצור תשתדלי לקבוע לה לוז קבוע אבל כמובן הגיוני.אני לא מדברת על צבא ולא דקטטורה.אבל אני קבעתי לוז לילד שלי והלכנו וגדלנו לפי זה ותאמיני לי הגוף מתרגל ובעצם הוא זקוק למערכת שעות מסודרת וקבועה כך שכדאי מאוד לארגן לעצמך כזה.ככה את תישני צהרים וגם הילדה .תסגרי לה תריסים והכל כרגיל כמו בלילה.....
    לגבי הלילה זה יעבור מתישהו ..תתיעצי גם בטיפת חלב מתי אפשר כבר לא להאכיל בלילה...כי זה גם הרגל ...בכל אופן זה יגמר אולי גם בקרוב..אולי לא בקרוב אבל מתישהו כן.קחי הכל באהבה.אני מאמינה שתצליחי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי כדאי להרגיל אותה... - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    06/08/2012

שלום רב,
    אכן ההדרכה שנתנה ע"י גב' אילנה ר' היא נכונה לחלוטין הן מבחינת ההסבר והן מבחינת ההנחיות.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו