מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה רופפת וקצרהיוב07/05/2012
שלום,
אני בן 36, לא נוטל תרופות
מזה 4 שנים אני סובל משינה רופפת: מתעורר תמיד אחרי 4 שעות של שינה קלה ובדרך-כלל לא מצליח להירדם שוב, גם אם אחכה במיטה עוד 6 שעות. בתקופות יותר טובות אני מצליח להירדם שוב תוך זמן קצר לעוד שעתיים של שינה כבדה, כמו שצריך, עם חלומות וקימה בהרגשה שישנתי טוב. אבל זה נדיר יותר לצערי. בתחילת הלילה אני נרדם בלי הרבה בעיות, חשוב לציין גם שמצבי הנפשי טוב, הדבר העיקרי שמעיב על המצב רוח הוא חוסר השינה עצמו, בתקופות כאלה כמו עכשיו זה לפעמים בלתי-נסבל. אני רווק אבל הבעיה נותרה גם בתקופות של זוגיות. כשאני מתעורר בלילה זה לא מחרדה או שום דבר כזה.
אני מקפיד על תזונה טובה בשעות נכונות, צמחוני רוב הזמן, כמעט טבעוני. לא אוכל מזון כבד אחרי 7 בערב. לא יושב יותר מדי מול המחשב. הולך לישון בסביבות 23 בלילה. נמצא הרבה בחוץ, רואה הרבה אור שמש, הולך ברגל. חי במושב בהרי הגליל. לא מעשן, לא שותה. אני שומר על כושר, מבנה גוף רזה.
יש לי חשדות לגבי הגורם:
1. במשך כ-12 שנה, בגיל שבין 22-33 עבדתי באבטחה בעיקר בלילה, השעות שלי התהפכו, כמעט כל התקופה הזאת הייתי הולך לישון בבוקר וקם בצהריים. האם ייתכן שמשהו השתבש בשעון של הגוף, והוא עדיין מתייחס לשנת הלילה שלי כ'סייסטה קלה'? ולכן זו רק שינה קלה של כמה שעות?
2. מערכת העיכול לא עובדת חלק. אמנם כבר 6 שנים אני מקפיד על תזונה, אבל לפני כן במשך כמעט 30 שנה אכלתי המון ג'אנק פוד.
מאוד אשמח לקבל יעוץ או מידע ממומחים. אני מעדיף לא לטפל בתרופות, במיוחד לא בחומרים כימיים.
בתודה!
י.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה רופפת וקצרה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין07/05/2012שלום רב,
יתכן ומחזור השינה שלך השתבש וניתן לשקול טיפול במלטונין. במידה ולא יועיל ניתן לשקול תרופות אחרות. מה שאתה קורה "תרופות כימיות" הן התרופות היעילות ביותר ורובן חסרות תופעות לואי שליליות.
עם זאת צמחונות ובעיקר טבעונות אינן בריאות במיוחד ויתכן וזו הסיבה להפרעות במערכת העיכול שלך.זו דרך חיים שאיננה שופעת בריאות אך גם איננה רציונלית. לכן הסיכוי להצליח בהסבר על העובדות בד"כ איננו מתקבל. אך בכל זאת השתדל לעבור לכלכלה מאוזנת ובריאה כפי שהגוף זקוק לה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יוב08/05/2012תודה רבה על התגובה פרופ' פינקלשטיין
אני לא מתנגד לטיפול תרופתי, אם אדע שזה רק זמני, כדי לתקן את השיבוש. אני רק לא רוצה להיות במצב שאני תלוי לתמיד באחד החומרים האלה, שבד"כ גם יש להם אפקט ממכר וצריך תמיד להגביר את המינון. כמו ששמעתי על כדורי שינה למשל.
התזונה הטבעונית היא לא הגורם לבעיה, התחלתי איתה הרבה אחרי הופעת הבעיה, והיא דווקא הועילה לי בהרבה דברים אחרים. אני לא ממש טבעוני, אוכל בשר לפעמים אבל בכמות קטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין10/05/2012שלום רב,
כדורי שינה נועדו להשלים חסר. הם אינם ממכרים. אם מתרגלים אליהן הרי שניתן להפסיק לזמן מה ולהחליף לתרופה ממשפחה שונה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
יוב11/05/2012אולי אנסה כדורים כאלה אם כלום לא יעזור
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)