צעקות מתוך שינה, תנוחות שינה מוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות מתוך שינה, תנוחות שינה מוזרות
    אנונימי
    26/05/2012

שלום לפרופ',
    אני בן 17, והוריי מדווחים מדי כמה חודשים שאני צועק מתוך שינה בלילה, בהתחלה כשהם מדברים על כך אינני זוכר דבר, אבל לאט לאט אני נזכר, ומה שאני זוכר הצעקות תמיד נגמרות בגלל חלום על דבורים. זה נמשך כבר מספר שנים, וזה קורה אחת לכמה חודשים. האם אתה יודע מה גורם לתופעה זו? חשוב לציין שזה לא "סיוט לילה" כי אני זוכר תחושת פחד או סיוטים מהחלומות האלו. הדבר היחידי שאפיין אותם זה תמיד שיש בהם דבורים. ורק בחלומות האלו אני צועק, לא בשום מקרה אחר.

עוד דבר -
    הוריי נוהגים לציין כי הם מוצאים אותי (בשעות הבוקר המוקדמות, כשהם מתעוררים לפניי) כיאלו אני ישן בתנוחת מתפלל, דהיינו - תנוחה שבה אני מכסה את עייני עם שני ידיי. זה נורא מפחיד אותם לטענתם, והם לעיתים מנסים למנוע ממני לישון בתנוחה הזאת. (כמובן שאז הם מפריעים לשינה הרציפה שלי וכל היום אני ניהיה עייף ועצבני). גם תופעה זו נמשכת כבר מספר שנים.

האם יש הסבר לתופעות המוזרות האלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין מצב בריאותי...

אנונימי
    26/05/2012

חולה בתת פיעלות של בלוטת התריס, נוטל אלטרוקסין מדי יום.
    יש בעיה בגיד אכילס שעקב כך נותחתי ברגל למען הארכת הגיד.
    לגביי השאר- בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות מתוך שינה, תנוחות שינה מוזרות - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    26/05/2012

שלום רב,
    אתה זקוק לברור כולל בידי פסיכיאטר ובדיקת שינה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו