צורך לשעות שינה רבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורך לשעות שינה רבות
    נעמה
    18/02/2008

שלום רב,
    אני בת 21,כבר כשנתיים וחצי נוטלת לוסטראל(נגד דיכאון,חרדה).
    בין אם כשהייתי בצבא,בעבודה או עכשיו-לימודים בבית היו לי שתי תשוקות מוגזמות והן:פחמימות ומתוקים ובעיקר שינה ארוכה.אני כבר מס חודשים בבית(לומדת בבית)ואני כל יום ישנה כ12 שעות ובכל זאת מתהלכת עייפה במהלך היום ורק לקראת הערב "מתעוררת" בדיוק כשכבר צריך ללכת לישון.חוץ מזה,השמנתי עשרה קילו מאז הלוסטראל.
    יש לציין שהשינה שלי ממש של "תינוק".וזאת הבעיה שלי,אני יכולה להירדם בכל שעה במהלך היום.כשעתיים לאחר שינה של 12 שעות אני שוב עכולה ללכת לישון לאיזה שעתיים-שלוש.

האם מדובר בהפרעת שינה או פשוט בתופעת לוואי של תרופת אנטי דיכאון.לפני הטיפול התרופה לא היה לי צורךחזק בשנת צוהריים ואחרי 8-9 שעות שינה הייתי ממש רעננה.
    יש אולי תרופה נגד דיכאון שאינה גורמת לעייפות ותחושת נמנום?
    יש לציין,שמצבי הגופני בריא-אין סימנים לאנמיה או שאר מחלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורך לשעות שינה רבות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    18/02/2008

אני מציעה שתתייעצי עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה.
    אם להערכתו לא מדובר בתופעת לוואי לתרופה, כדאי לבקש הפנייה למכון שינה לייעוץ פרטני ובדיקת שינה במידת הצורך.
    האם נבדקו בעיות רפואיות אחרות שעלולות לגרום לישנוניות כמו תת פעילות של בלוטת התריס? אנמיה? חוסר ויטמין B12?

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו