הפרעה מוזרה במהלך השינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה מוזרה במהלך השינה
    עמית
    12/07/2012

שלום, קוראים לי עמית ואני בת 18.
    במהלך השנים האחרונות אני חווה תופעה מוזרה במהלך השינה. (כשאני מאוד עייפה זה קורה לעיתים קרובות יותר)
    אני מרגישה כאילו אני לא יכולה לישון, ולכודה בתוך הגוף שלי
    אני לפעמים חושבת (אולי מדמיינת) שאני מצליחה להזיז את הרגליים כדי לעורר את הגוף, אבל לא מרגישה את התזוזה...
    אני מצליחה לפעמים לפתוח עיניים אבל לא זוכרת אם אני רואה או לא
    אני מרגישה שאני לא מצליחה לנשום, אבל אני חושבת שאני נושמת...
    בכל פעם כזו, ובכל "אקסטרה" שניה שעוברת כשאני לכודה במצב הזה, אני מוצאת את עצמי מתקשה יותר ויותר לצאת מהמצב. אני מנסה לפתוח עיניים בכוח, להכריח את עצמי לקום. הפעילות הקוגניטיבית שוטפת, אני מדברת עם עצמי בניסיון לקום...
    לילה אחד אחרי שזה קרה אמרתי דיי, והחלטתי ללכת לבדיקת שינה באסותא.
    חיברו לי 20+ אלקטרודות לכל חלקי הגוף, שמו לי כל מני מכשירים, במהלך הבדיקה לא הצלחתי להרדם, והבוחן רשם שהתעוררתי 21 פעמים במהלך הלילה. היה ברור לי שזה לא העניין, כי הגיוני שאני לא ארגיש בנוח להרדם במקום שהוא לא הסביבה הטבעית שלי, ובמחשבה שמישהו צופה בי כל הלילה, וההרגשה של העומס מעשרות המכשירים.
    העניין הוא שהדבר לא קורה כל לילה, לכן הם לא מצאו את הבעיה. ההפרעות עדיין ממשיכות, אך בקנה מידה קטן יותר.
    כשאני קמה מ"התקף" כזה וחוזרת מיד לישון זה קורה שוב, אני מרגישה צורך לקום, להתהלך קצת, אולי לתת לעצמי כמה סטירות התרעננות ורק אז אני יכולה באמת לחזור לישון.
    זה יכול אולי להיות קשור לתופעה שקוראים לה שיתוק שינה?
    בין אם כן ובין אם לא, האם זהו מצב מסוכן?
    האם אני באמת לא נושמת?

אודה מאוד לעוזרים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה מוזרה במהלך השינה

הוספת תגובה

• הפרעה מוזרה במהלך השינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    12/07/2012

לום רב,
    התופעות שאת מתארת אינן אופיניות לשיתוק בשינה וככל הנראה מדובר במצב חרדה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו