מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות במהלך היום ושעות שינה הפוכותנגה16/07/2012
שלום, אני בת 21 ויש לי מעין בעיה בשינה.
כבר תקופה ארוכה, אחרי עבודה במשמרות ושירות צבאי..אני כל הזמן עייפה.
הבעיה היא שאני נרדמתי מינימום בשעה 2 בלילה ולפעמים ב6 בבוקר אחרי המון מאמצים לישון וקמה בסביבות השעות 13:00-16:00.
אין סיכוי שבעולם שאני אירדם לפני השעה 2 בלילה, לא משנה כמה ימים ברצף אקום ב8 בבוקר זה לא מסתדר, זה מרגיש כאילו הגוף שלי עייף רק בשעת הקטנות מאוד של הלילה.
בנוסף בין השעות 22:00-3:00 בבוקר אני בד"כ הכי ערנית שבעולם , אני יכולה לעשות אפילו פליקלקים באוויר , לרוץ מרתון, אני כלל לא עייפה אך במהלך היום אני לרוב תשושה ואם אקום לפני 12 בבוקר אני אהיה עייפה כל היום...(לא משנה אם ישנתי ב2 בלילה או ב6 בבוקר).
אני נורא מיואשת מזה , עד עכשיו חשבתי שזה יסתדר לבד (כמובן בשכנועים של ההורים) אבל זה פשוט נוראי זה כאילו הגוף שלי לא חושב ש22:00, 23:00 , 24:00 זה שעות לישון בכלל. בנוסף אני קמה לפחות 2 3 פעמים במהלך השינה וחולמת לרוב סיוטים.
אינני חושבת שזה פסיכולוגי כיוון שאני מטופלת ע"י פסיכולוגית ופסיכיאטרית (נוטלת רבע כדור ציפרלקס) והן לא חושבות שזה נוגע אליהן.
אני חושבת שיש לי כמו ג'ט לג-עייפת תמידית כזאת.
האם זאת בכלל בעיה שניתנת לטיפול? האם זה יכול להסביר את העייפות והחולשה הכללית שלי? מה עליי לעשות לפי דעתך?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר פרטים חשובים
נגה16/07/2012עשיתי בדיקות דם כלליות ,הכל תקין אין משהו חריג , מעט מאוד תת פעילות בלוטת התריס.
אני לא בדיכאון ולא בחרדה.
אני שוקלת 49 קילו 1.64 , מתאמנת בחדר כושר .
אני צמחונית ואוכלת בריא יחסית , מקפידה על חלבונים ונוטלת מולטיויטמין .
ייתכן וישנה בעיה הורמונלית מכיוון שלאחרונה , בחצי השנה האחרונה , החלו פצעי אקנה על הפנים לאחר הפסקת גלולות "דיאנה", אך שבתי לקחת גלולות "פמינט " כרגע אין כמעט יותר אקנה כבר למעלה מחודש.
האם עודף טסטוסטרון עלול לגרום לכך? אני לא יכולה לערוך בדיקות הורמונליות עקב העובדה שאני על גלולות ואם אפסיק כנראה שהאקנה ישוב.
תודה רבה!!
והאם עליי לקבוע לרופא פנימי או פסיכאטרית?
איך זה הולך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר פרטים חשובים - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין17/07/2012שלום רב,
צמחונות איננה מוסיפה לבריאות ומדובר בהפרעת אכילה.
גשי לברור אנדוקריני בידי רופא נשים או אנדוקרינולוג.
יתכן ואת סובלת מהפרעת סינכרון השינה שלך. לאחר הברור הנ"ל בקשי הפניה למעבדת שינה. את תזדקקי לבדיקת אקטיגרף. הבדיקה מדגימה את דפוסי השינה שלך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)