התעוררות מוקדם בבוקר וקושי בהירדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות מוקדם בבוקר וקושי בהירדמות
    שי
    21/02/2008

אני בן 29, במצב רפואי תקין. אני מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות ולא מסוגל להירדם לאחר מכן.
    אחרי ההתעוררות אני עירני מאוד, אך עייף מאוד. לכן אינני מצליח להרדם מחדש. בעיה זו קיימת בשעות הבוקר (4:00-11:00). . לעומת זאת, בשעות הצהריים אני נרדם בצורה סבירה.
    מצבי לחץ מגבירים את נטייתי להתעורר.
    נבדקתי במעבדת שינה ללא תוצאות מיוחדות. בנוסף ביקרתי אצל רופא אא"ג ונוירולוגים שלא מצאו ממצא כלשהו
    ניסיתי גם שיטות טיפול אלטרנטיביות (רפלקסולוגיה , דיקור סיני) ואף טיפול פסיכולוגי ללא תוצאות כלשהן.
    אשמח להמלצות בנושא.
    בברכה
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/02/2008

"אחרי ההתעוררות אני עירני מאוד, אך עייף מאוד". לא ברור!!!!
    ייתכן שאתה טיפוס בוקר והשעון הביולוגי שלך קובע את ההתעוררות המוקדמת?
    האם אתה ישן מספיק שעות או נמצא בחסך שינה?
    לא ברור.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

שי
    11/03/2008

כאשר אני מתעורר מוקדם אני עדיין מאוד עייף אך למרות זאת אני לא מצליח להירדם. קשה לי קצת להסביר בדיוק את התחושה אבל אני מרגיש עייף מאוד אבל לא מסוגל להירדם (זה מה שהתכונתי במיה "ערני"). לעומת זאת בשעות הערב אני נרדם בסדר גמור בד"כ.
    אני בהחלט טיפוס של בוקר אבל לצערי הרבה פעמים אני נאלץ להישאר ער עד מאוחר עקב אירועים שונים. מצד שני זה לא ההסבר המלא לבעיה כיוון שלפעמים גם אם אלך לישון מוקדם אתעורר מוקדם מאוד (כלומר בשלוש ארבע-אחרי שש שעות שינה) ואהיה עייף ביום
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    12/03/2008

יקיצות בוקר מוקדמות בצורה חריגה עשויות להעיד על מצבי חרדה / דיכאון.
    מציעה בירור גם בכיוון זה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שי
    23/04/2008

לא נראה לי שיש קשר לדיכאון כיוון שאני טיפוס פעיל ושמח בטבעי (בעית השינה הינה בחמש עשרה השנים האחרונות)
    גם חרדה לא נראה לי שיש.
    מה עוד יכול לעזור?
    רוב תודות
    שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    24/04/2008

כדאי לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו