מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינה קשות ביותרליאת שטרן29/07/2012
פרופ' שלום רב, יש לי בעיות שינה מאוד קשות- קשיים רציניים להרדם בלילה ואילו בשעות היום אני נוטה להרדם כל הזמן- ישנוניות כרונית...זה גורם לי לבעיות פסיכולוגיות קשות, דיכאון וקשיים חברתיים לא פשוטים. אני חוששת שמדובר בנרקולפסיה. הופניתי לבדיקת שינה במעבדת שכוללת EEG. אני מבוטחת בלאומית. לאחר ההפניה קיבלתי טלפונים של 2 מעבדות שינה: האחת של אסותא והאחרת של מדיסליפ. פיקססתי את ההפנייה למעבדות ונמסר לי מהרופא שבדק אותה כי הם לא מבצעים EEG ולכן אני צריכה לחפש מעבדה אחרת, שכן אינני יכולה להבדק אצלם כי האבחון שלי דורש גם EEG. דיברתי עם לאומית ונמסר לי כי אינם עובדים עם מעבדות אחרות. אני מרגישה כי נפלתי בין הכסאות. אינני יודעת מה לעשות. אני סטודנטית ולכן אין לי כסף לשלם באופן פרטי ולכן אני נאלצת לסמוך את ידי על הקופת חולים שאיננה מסייעת לי. אני חשה חוסר אונים מוחלט וחוסר יכולת מצד אף גורם לסייע לבעיה האקוטית שאני חווה. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה קשות ביותר - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין29/07/2012שלום רב,
ראשית כל אינני רואה סיבה לחשוש מנרקולפסיה שלה אפיונים שונים בתכלית.
עקרונית בדיקת שינה שאיננה כוללת איאיג'י אכן איננה רלבנטית כלל. עם זאת במקרה שלך, בדיקת אקטיגרף היא ככל הנראה הדרושה. בבדיקה זו נעשה רישום במשך מספר ימים על פעילותך. כך ניתן לבדוק באם באם את סובלת מתזמון שינה לקוי. בקשי הפניה למעבדה המבצעת גם אקטיגרפיה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור היום בבוקר אצל הנוירולוג
ליאת שטרן30/07/2012שלום רב פרופ', תודה רבה על התשובה המהירה בהחלט. ביקרתי היום בבוקר אצל הנוירולוג והסברתי לו על כך שלא שמעבדות השינה לא מוכנות לקבוע לי תור ללא EEG שכן בדיקה זו לא מבוצעת אצלם במעבדה ומשכך לא ניתן לקבוע התור המבוקש כפי שהסברתי בהודעתי הקודמת. הנוירולוג ציין כי אני צריכה לעמוד מול מזכירות הקופה בפתירת בעיית זו והוציא הפנייה נוספת למעבדת שינה הכוללת שוב EEG וכן ציין כך: בדיקת שינה כולל MSLT בחשד להיפרסומניה ראשונית. כמו כן, הוא ציין בתלונות על גבי ההפניה כך: "תלונות על עייפות וישנוניות במהלך היום וחוסר שינה במהלך הלילה, קושי להירדם. הבעיה מוכרת לה 4 שנים ללא דינימיקה. מוסיפה כי לבן דודה אובחנה נרקולפסיה. אינה מתארת בעיה ראשונית לעצמה. הופנתה לבדיקת שינה- לא מצליחה לקבוע תור ולכן הגיעה להפניה חדשה". שלחתי הפניה זו בפקס שנית לאסותא והסברתי להם המצב. לפשרה, הם הסכימו שאגיע למכון השינה ואקח את המכשיר עצמאית, אשן עימו בביתי שלי במהלך כל הלילה, ואשוב בוקר למחרת עד השעה 10:00 על מנת להשיב להם את המכשיר ולאבחן תוצאות. האם זו הבדיקה הנחוצה עבורי, או שסתם אבזבז את זמני בטרטורי שוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור היום בבוקר אצל הנוירולוג - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין01/08/2012שלום רב,
ככל הנראה אין מדובר ברישום איאיג'י. בקשי לשוחח עם מנהל מעבדת השינה אסותא, פרופ' ירון דגן. מומחה ואדם רציני.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)