מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביעותי לילהנועה11/08/2012
שלום, אני בת 30, וב - 4 שנים האחרונות קורה לי לעיתים שאני מתעוררת בצרחות אימים (בדרך כלל אני מתעוררת מהצרחות של עצמי וממש ממשיכה לצרוח עוד כמה שניות ארוכות לאחר ההתעוררות) פחד, פאניקה, דפיקות לב מואצות מאד, וממש פשוט אימה מטורפת באופן כללי (התדירות משתנה - לפעמים פעם בחצי שנה, לפעמים שלוש פעמים בחודש, סה״כ זה קרה לי כבר מעל ל-10 פעמים). כמו כן לפעמים לוקח לי כמה שעות להירגע (בעיקר בפעמים הראשונות שזה קרה לי), ולפעמים רק כמה דקות, ואז אני חוזרת לישון. החלום שממנו אני מתעוררת הוא תמיד אותו חלום, והוא מאד ממשי (בפעמים הראשונות הייתי בטוחה שזה באמת קרה). החלום הוא פשוט תחושה שיש מישהו בחדר, רוכן מעליי בזמן שאני ישנה, ואז אני חולמת שאני מתעוררת. בשלב הזה אני מתחילה לצרוח, ובאמת מתעוררת... בפאניקה מטורפת כאמור. התופעה הזו כאמור התחילה לה לפתע פתאום בגיל 26. מעולם לא היה לי דבר דומה לכך בעבר. האם אכן מדובר בביעותי לילה? כי ממה שקראתי זה קורה בדר״כ אצל ילדים, או לכל הפחות מדובר בתופעה שמתחילה בילדות. כמו כן, חשוב לי במיוחד להבין ממה הדבר הזה יכול לנבוע?? תודה רבה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין11/08/2012שלום רב,
יש להבחין בין ביעותי לילה שהם יקיצה בשלב השינה העמוקה שהיא טרם שנת החלום, לסיוטי לילה הנגרמים בשלב שנת החלימה המאופיינת בתנועות עיניים ולכן נקראת שנת REM. ביעותי לילה הם יקיצה בלתי שלמה ומאחר ובעצם לא מדובר בהתעוררות של ממש הם מאופיינים בחסר זיכרון של מה שארע. במקרה שלך מדובר בסיוט שהיא הפרעת התנהגות בעת חלום שבמקרה שלך מאופיינת בהישנות חלום אחד מסויים.
במקרים אלו יש לבצע ברור מלא. פני בשלב ראשון לנוירולוג והפניה למעבדת שינה. המשך הברור בהתאם לממצאים שיתקבלו.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)