מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינה בזמן שירות בצבאיעקב11/08/2012
היי
אני חייל,בן 20 שכבר משרת בצבא כשנה פלוס מינוס.
בשלושת החודשים האחרונים התחילו אצלי בעיות קשות של שינה,במה זה מתבטא?
אני הולך לישון בסביבות 23.30 כל לילה ואני אחד שיושן קבוע עם אטמי אוזניים,חלון סגור לגמרי ועם מזגן(25 מעלות),כל פיפס קטן מפריע לי בשינה.
לאחרונה בעיות השינה התחילו להיות יותר רציניות,אני הולך לישון כל יום ואני סתם מתהפך כל שניה במיטה,הרבה מחשבות של מה שהולך להיות לי מחר בצבא,מאמין שאני סובל קצת מדיכאון,בקיצור לוקח לי להירדם משהו כמו שעתיים שעתיים וחצי לפחות,ואני צריך לקום כל בוקר ברבע לשש,ככה שיוצא שאני בקושי יושן 4 שעות ביום,וזה בלי שנצ'ים או כל דבר כזה או אחר,בין הייתר לפעמים אני גם קם ב5 בבוקר ואני מפסיד עוד קצת שינה ויוצא לי שאני בקושי ישן כל לילה.
השאלה היא עד כמה רופא צבאי יכול לעזור לי?,עד היום בכל בעיה רפואית שהייתה לי הייתי הולך לרופא והיו מנפנפים אותי עקב זה שחיילים הולכים לרופאים בעיקר בשביל גימלים או פטורים,עד כמה שונה המקרה הזה?
אין לי אמונה ברופאים של הצבא בקיצור..גם אם אני יתחיל להגיד לרופא שאני סובל מדיכאון,לחץ נפשי וכתוצאה מזה זה גורם לי בעיות בשינה אני בספק אם הוא יאמין לי,הוא בטח יחשוב שאני רוצה לעקוץ ממנו פטור יקיצה(פטור שנותן לחייל לקום מתי שהוא רוצה),מה אפשר לעשות?,אולי לפנות בכלל לקב'ן?
חש בתסמינים של עייפות במהלך היום,עיניים אדומות,חוסר ריכוז,דיכאון וחוסר מוטיבציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה בזמן שירות בצבא - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין20/08/2012שלום רב,
הצבא מעוניין לתת לחייליו טיפול רפואי טוב. תקלות יכולות להיוצר. בקש מרופא היחידה הפניה למרפאת שינה, השרות קיים.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)