קשיי הירדמות והפרעת שינה מוזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הירדמות והפרעת שינה מוזרה
    ניני
    17/08/2012

אני בת 33, וסובלת שנים משינה קלה וקשיי הירדמות. לפני כשנה ערכתי בדיקה במעבדת שינה, אובחנתי כסובלת מאינסומניה על רקע מתח נפשי ומאז אני נוטלת לעיתים בורטיזולאם (אני לוקחת בין רבע לחצי כדור פעמיים-שלוש בשבוע, לא יותר מכך).
    ביומיים האחרונים אני מתקשה מאוד להירדם, כי באותה השניה שבה אני נרדמת הגוף כאילו מתעורר בלחץ ובבהלה ואני שוב ערה: אני נכנסת למיטה מתה מעייפות, ובשניה שאני נרדמת אני כאילו קופצת בבהלה ומתעוררת, זה יכול לחזור על עצמו כמה וכמה פעמים (אפילו עשרות פעמים) כאלה של הירדמות ובאותה שניה מעין קפיצה בבהלה ואז אני ערה, ואחרי כמה דקות אני שוב נרדמת ואז שוב קורה אותו דבר, ושוב ושוב... בסופו של דבר אני איכשהו נרדמת אבל קשיי ההירדמות האלו הם פשוט סיוט\ הם יותר קשים מנדודי שינה רגילים שבהם כדור שינה מרדים אותי מייד, משום שלגוף כאילו יש את היכולת להירדם אך בשניה שהוא נרדם הוא מייד מתעורר, תופעה כזו קרתה לי פעמיים או שלוש בשנה האחרונה וחלפה אחרי יומיים-שלושה...חשבתי שאולי מדובר בדום נשימה בשינה (כי אולי אני מפסיקה לנשום בשניה שאני נרדמת ולכן אני מתעוררת ך), אך לא נראה לי, משום שאני לא נוחרת...
    יש לך הסבר לתופעה? מה אתה מציע לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה ולעזרה, תודה רבה

ניני
    19/08/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו חווה משהו דומה לתופעה זו?

ניני
    19/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמני

נינה
    16/09/2012

יש לי אותה בעייה לא נעימה המון זמן. לא ידעתי שיש לה שם ולכן לא טפלתי. מה בדיוק ההגדרה של מה שציינת? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הירדמות והפרעת שינה מוזרה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    20/08/2012

שלום רב,
    אומנם יש תופעות פאראסומניות האופייניות לשלב ראשון של השינה אך במקרה שלך ככל הנראה מדובר במצב חרדה.
    את זקוקה לבדיקת פסיכיאטר וטיפולו הטוב.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות

רות נבו
    27/08/2012

שלום רב ,
    אני בת 68 וסובלת מקשיי הרדמות לא דבר חדש אבל עכשו למרות שאני לוקחת כדורים כמו אמביין 12.5 מג כבר 3 לילות שאיני נרדמת לדקה זה בלתי אפשרי מה אני עושה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    02/09/2012

שלום רב,
    לא ניתן לטפל בקשיי הרדמות מבלי לדעת דבר על הרקע הבריאותי שלך ועל תרופות שאת אולי נוטלת. האתר איננו משמש לטיפול אלא למתן ומידע.
    פני לרופא שלך והוא ידע מה לעשות או שיפנה אותך לגורם מתאים.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    12/09/2012

שלום רב,
    יובש פה בבקר עם הקימה יכול להיגרם עקב נשימת פה בשינה ועקב נחירה לילית. עם זאת יכול להיגרם עקב שינויים הורמונלים כגון גיל הבלות. מחלות ראומטיות, תרופות שנלקחות כולל לוסטראל ועוד. יתכן גם שילוב של גורמים. את מציינת שתחושת היובש קיימת גם במהלך היום וזה נתון חשוב. לגבי אטימות אף, במידה וכך הדבר הרי שלא ניתן לללמוד נשימה מבעד לאף אלא צריך לבדוק את האף ולראות כיצד ניתן להפחית את תינגודת האף לזרימת האוויר.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו