מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כל אור קטן מפריע בשינהRoi23/08/2012
שלום.
אני בן 25,מעולם לא הייתי ישן כבד ואל פי רוב אני מתעורר בקלות.
אם זאת לא היו לי בעיות או קשיי שינה משמעותיים.
לאחרונה התחילה לי רגישות גדולה לאור.
לדוגמא, למרות שכל התריסים סגורים האורות הקטנים שחודרים דרך החרכים בבוקר מעירים אותי. וזה יכול להיות כבר ב6 בבוקר.
אז הוספתי וילון עבה שמכסה את התריסים ושאני ישן בבית זה בסדר על פי רוב.
אולם בגלל שאני זקוק לתנאי עלטה מוחלטת בסביבת השינה. קשה לישון שינה מספקת בכל מקום שהוא לא החדר שלי. גם אם אסגור למקסימום את כל מה שסביבי סביר להניח שלא אוכל להגיע לחשכה המוחלטת לה אני זקוק.
כמו כן באורח החיים שלי, קשה ליצור מצב שבו אני ישן רק בשעות החשכה המוחלטת ולא גולש לשעות של אחרי 5-6 בבוקר.
שאני מראה לאחרים מה מביחנתי נחשב מואר מידי בכדי לישון הם נדהמים, ככה שכנראה שבאמת מדובר ברגישות יחודית.
ניסיתי לישון עם כיסויי עינים אבל עבורי הן היוו יותר מטרד מאשר עזר.
שאלתי היא,
האם יש לזה פיתרון או שאני צריך פשוט להכיר בכך שאלו התנאים שהגוף שלי מציב לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אור קטן מפריע בשינה - תגובה
ד''ר ירון חביב26/08/2012שלום,
שינה קלה היא אכן בעיה שלא קל להתמודד עימה, אני לא מציע בשלב זה בגילך ובהקשר לבעיה להשתמש בתרופות לשינה עמוקה יותר, כן הייתי מקפיד על מספר כללים:
1. לך לישון מידי לילה בשעה קבועה - יחסית מוקדם וקום מהמיטה בשעה קבועה - רצוי לאחר כ 7 שעות שינה
2. דאג למקסימום נוחות כולל חשיכה מקסימלית, מזרון נוח וכולי
3. הסתר את השעון בחדר
4. אכול ארוחה קלה עד שעתיים לפני השינה
5. כדאי להגיע לבדיקת שינה על מנת לשלול בעיה אחרת
ובמידה וכל אלה לא יספיקו, צריך להכיר (בדיוק כפי שאמרת) שאלה התנאים שגופך צריך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)